Araba parçası son zamanlarda hayatımızda ev dekoru açısından önemli bir yerde bulunuyor. Evi Araba parçası ile dekor etmek sanıldığının aksine oldukça şık bir görünüm elde etmemizi sağlıyor.

Otomobiller hayatımızın bir parçası olma yolunda sürekli olarak aramızdaki bağı güçlendiremeye yönelik gelişim gösteriyor. Üretim bandından yeni çıkan her otomobil sektöre taze kan pompalamak adına tasarım dili olarak özgün olmak zorundadır. Bu zorundalık tasarımcıları üretkenlik konusunda radikal değişiklik yapmaktan alı koysa da insanların aşık olacağı boyutta etkileyici tasarıma sahip otomobillerin olduğunu söyleyelim.

Tasarım sadece arabanın dış görünüşüyle alakalı bir durum değildir. Örneğin yeni jant tasarımı, Spoiler, Ön mazgal, direksiyon, farlar ve daha bir çok şey bir arabanın karakterini belirleyen unsurlardır. Bu unsurlar bir biri ile uyum içinde olduğu sürece bir bütün gerçekleşir.

Otomobiller konusunda yoğun ilgi sahibi olan sürücüler bu tasarımları hayatının her anında kullanacak kadar sevebiliyorlar. Hal böyle olunca araba parçası ile ev dekor etme kavramı ortaya çıkıyor.

Yeni nesil otomobiller de tasarım olarak etkileyici otomobiller olsa da ultra zengin değilseniz bu otomobilleri evinizde dekor olarak kullanmanız biraz zor olacaktır. Ancak ikonik tasarıma sahip bir otomobilin hurda halini uygun bir fiyata satın alarak  restore ettikten sonra evinizde dekor olarak kullanabilirsiniz.

Bugünkü yazımızda sürücülerin tasarımsal olarak hayatının her alanında bulunmasını istediği araba tasarımlarının ilginç dekor örneklerini inceleyeceğiz. Okumaya devam edin.

Saat Görünümü Verilmiş Tekerlek

araba parçası

Jantlar önemli bir araba parçası olarak arabada yer alır.  Bu nokta da hoşunuza giden bir jant tasarımını lastik ile birlikte evinizde bir saat olarak kullanabilirsiniz. Bunun için tekerleğe çeşitli eklemeler yapmanız gerektiğini söyleyelim. Doğruyu söylemek gerekirse oldukça ilginç ve şık duruyor.

Lastikten Sehpa Dekoru

araba parçası

Lastikler de diğer araba parçaları gibi önemli bir araba parçasıdır. Lastik kanalları yapı itibariyle aracın yol tutuşuyla alakalı olsa da zevkleriniz ile de uyumlu olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyelim. Eğer örüntü tarzında birbirini yineleyen şekiller hoşunuza gidiyorsa yeni lastik kanallarının düz bir zemin üzerinde şekil almasını sağlayarak sehpanızın üzerinde kullanabilirsiniz.

Vites Kollarından Askı Yapmak

Klasik otomobil vitesleri bu araçları seven sürücüler tarafından her zaman ilgi çekici olmuştur. Eskiyi seviyorsanız ve evinize eskiyle bir yenilik getirmek istiyorsanız önemli bir araba parçası olan vites topuzları evinizde kullanacağınız askılık için mükemmel bir seçenek olabilir.

Piston ve Trafik Levhası İle Sehpa Dekoru

araba parçası

İşte karşınızda sıra dışı bir dekor daha. Piston ve Dur levhasının birleşmesiyle ortaya çıkan sehpa, alışılmışın dışında olduğu zaman çoğu insan tarafından beğenilmeme ihtimali olan seçeneklerden biri olmadığını açık bir şekilde gösteriyor. Evinizde, tamirhanenizde veya ofisinizde kullanabilirsiniz.

Emniyet Kemeri Yuvasından Anahtarlık Dekoru

araba parçası

Artık anahtarlarınızı kaybetmeyeceksiniz. Arabaya bindiğimiz zaman sürekli olarak kullandığımız emniyet kemeri yuvası orijinal kullanım şeklinin dışına çıkarak bir anahtarlık olarak kullanılabilir. Bu tasarım için yuvaya soktuğumuz tokanın anahtarın halkasına takılı olması gerekiyor. Halka da kaba ve çirkin durmaması için belirli kesiciler zımpara ve metal parlatıcılar ile birlikte şekil verdiğimiz tokayı halkaya yerleştirdikten sonra evimizi giriş kapısında bir yer belirlemeliyiz. Yer belirledikten sonra anahtarı kapıdan içeriye her girdiğimizde basit bir şekilde emniyet kemeri yuvasına sokabiliriz. Oldukça pratik ve eğlenceli.

Araba Farları İle Koltuk Dekoru

Evinizde bulundurmak isteyeceğiniz bu araba görünümünde koltuğu mu tercih edersiniz yoksa lüks bir oturma takımını mı? Muhtemelen tüm kadınlar lüks oturma grubunu isteyeceklerdir. Ancak erkekler bu alanda ilk defa söz sahibi olmak isteyebilirler. Çünkü bu koltuk otomobil zevki olan erkeklerin mutlaka evinde bulundurmak isteyeceği kadar çekici ve şık görünüyor.

Klasik Araba Ön Mazgalı İle TV Ünitesi Dekoru

Arabasının gözünün önünde olmasını isteyenlerin tercih edebileceği bir dekor örneği de klasik bir otomobilin ön tarafı ile zenginleştirilmiş bir TV ünitesidir. İyi bir restorasyondan sonra evinizde kullanmak konusunda iyi bir tercih yapmış olursunuz. Bu sayede kullanılmış ve miadını doldurmuş klasik otomobilleri tekrar hayata döndürebilirsiniz.

Mercedes Yatak Odası Takımı

Bir başka örnek ise Mercedes sevdalısı bir abimizin klasik otomobilini yatak olarak kullanmasıdır. Bizce oldukça şık bir dekor olmuş. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here