Antifrizli Cam Suyu Kullanın

0
5886

Kış aylarının gelmesi havaların soğumasını beraberinde getirdi. Öyle ki bu günlerde termometreler 0 derecenin altında seyrediyor. Antifriz kullanılmayan araçlarda donma meydana gelebiliyor. Motor soğutma suyunun donması motor içerisinde büyük sorunların oluşmasına neden olabiliyor. Ayrıca antifriz kullanılmayan motorlarda korozyon oluşabiliyor. Korozyon devamında çürümeler, çürümelerden sonra da su kaçakları hararet ve conta yanması beraberinde geliyor. Antifriz motor soğutma sıvısı dışında cam fıskiye suyunda da kullanılıyor. Termometrelerin 0’ın altında gösterdiği zamanlarda donma meydana gelmemesi için antifrizli cam suyu kullanılmalıdır.

cam suyu

Musluk suyu yerine kaliteli bir cam sıvısı kullanarak sürüş güvenliğinden arızaların önlenmesine kadar pek çok fayda elde edebilirsiniz.

  • Kötü hava koşullarında görüşü güzelleştirir.

Kötü hava koşullarındaki araç kazalarının çoğu görüş mesafesinin düşük olmasından kaynaklandığından, araba camı suyu hayati önem taşımaktadır. Aracınız için yağmur tutmama özelliğine sahip en ideal ürünü seçerek kötü hava koşullarında bile yol güvenliğini artırabilirsiniz.

  • Düşük sıcaklıklarda donmaz.

Musluk suyundan daha iyi temizlik yapmak için özel olarak üretilen oto cam suyu ürünleri -30 dereceye kadar etki gösterebiliyor. Özellikle kış aylarında silecek suyu olmadan yola çıkılması sürüş güvenliğini azaltır.

  • Ön camın çizilmesini ve su kanallarındaki kireçlenmeyi önler.

Silecek suyu kullanmak lekeleri gidermenin haricinde cam çiziklerini ve yalnızca su kullanımının sebep olduğu kireçlenmeleri önlemeye yardımcı olabilir.

cam suyu

Doğru Cam Suyu Seçimi Nasıl Yapılır?

Aracınız için en doğru cam suyuna karar verebilmek için farklı özelliklere sahip ürün çeşitlerine göz atmanız gerekebilir.

  • Klasik mavi cam suyu: Klasik mavi oto cam suları her benzin istasyonunda bulunabilmekte ve acil durumlarda etkili sonuçlar alınabilmektedir. Ancak, cam temizliği söz konusu olduğunda, ön camdaki böcekleri ve buzu daha fazla gidermeniz gerekebilir. Sileceği su tankına eklemeden önce hava sıcaklığı yönergelerine uymak iyi bir fikirdir. Aksi takdirde silecek suyu aracın su kanalında donarak hasara neden olabilir. Ekonomi açısından tasarruf etmek için konsantre mavi cam su ürünlerini saf suyla karıştırabilirsiniz.
  • Antifrizli cam suyu: Kış mevsimlerinde ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam sıvısı kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here