Karavan Yapımı İçin En Uygun Araç: Citroen Jumper

0
10832

Karavan Yapımı İçin En Uygun Araç: Citroen Jumper! Karavan yapımından en önemli faktörlerden birisi de seçtiğiniz araç ve aracın motor tipidir. Karavan yapımına uygun birçok araç bulunmaktadır. Bunlar; Citroen Jumper, Fiat Ducato, Mercedes Sprinter ve Ford Transit olarak sunabileceğim örneklerdir.

Citroen araçları eskiden beri bazı noktalarda eleştiri konusu haline gelmiştir. Özellikle şanzıman ve iç parça sorunları oldukça şikayet edilen konularıdır. Fakat bugün sizlere Citroen Jumper modellerinin sağlam olan noktaları, şikayet edilen noktaları, artısını ve eksisini söyleyeceğim.

Neden Citroen Jumper Almalısınız? Artıları Nelerdir?Karavan Yapımı İçin  En Uygun Araç: Citroen Jumper

Citroen Jumper araçlar ülkemizde satılırken rakiplerine göre daha donanımlı ve özellikler ile satılmaktadır. Örnek olarak muadil bir firmanın aracını alırken bazı donanımlara ekstra para istemektedirler. Fakat Citroen, çoğu donanımı tek paket haline kullanıcıya vermektedir. Araç 2.2 litre 4 silindirli dizel motordan 140 ve 165 beygir olarak iki farklı konseptte satılmaktadır. Sıfır fiyatlarını rakipleri ile kıyasladığım zaman daha ucuz olduğunu görmekteyim. Direkt olarak aklıma “Neden Ucuz?” Sorusu gelmektedir. Yavaş yavaş araştırmalara ve karavan kültürünü benimseyen insanlara danıştığım zaman, Citroen Jumper modellerini fazla yollarda görmediklerini ve araştırma yaptıkları sırada detaylı olarak araştırmadıklarını söylemektedirler. Citroen Jumper’lar karavan yapımı için oldukça uygun ve yetenekli araçlardır. İç ve Dış tasarımında fazla girintili, çıkıntılı hatlara sahip olmadığı için değişikliklere uygun olmaktadır. Evrensel diye tabir edebileceğim parçalar ile uyumluk oranı da oldukça iyidir.

Citroen Jumper Eksileri Nelerdir?Karavan Yapımı İçin  En Uygun Araç: Citroen Jumper

Öncelikle önden çeker karavanların arkasına fazla yük bindiği için askıda kalma problemli ortaya çıkmaktadır. Fakat bu çekiş problemi bütün önden çeker minibüs/van tipi araçlarda ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden eksi olarak ortaya çıkmaktadır. Kullanıcı yorumlarına göre Citroen Jumper’ların vites ve parça sıkıntısı oldukça yoğundur. Özellikle kötü, dikkatsiz kullanıldığı zaman başınıza büyük sorunlar açabilmektedir. En ufak ilgisizlikte, büyük sorunlar ortaya çıkarması rakiplerine göre büyük bir dezavantaj yaratmaktadır. Sonuç olarak Karavan Yapımı İçin En Uygun Araç: Citroen Jumper Van modelleridir. Eğer düşük bütçeniz veya çok fazla maddi harcama yapmak istemiyorsanız Citroen’in Jumper modellerine göz atmalısınız. Unutmamanız gereken en önemli nokta dikkatli ve bakımlı kullanıldığı zaman her araç uzun ve problemsiz çalışmaktadır.

İkinci El Araç Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here