Elektrikli arabalar tüm sürüş ihtiyaçlarım için yeterli menzile sahip mi? Peki ya yoldayken elektriğim biterse ve araç aküsünü şarj etmem gerekirse nasıl olacak? Elektrikli araç piyasasının canlanmasıyla birlikte araç almak isteyenlerinin akıllarına gelen bu ve benzeri birçok soru var. Günümüzde alıcılar bir araç satın almadan önce hangisini tercih edeceğine dair uzun bir araştırma sürecinden geçiyor. Bu süreçte tüm sorularınıza yanıt bulabilmek için okumaya devam edin..

Elektrikli Arabalar Ortalama Sürüş Güzergahı için Yeterli Menzile Sahip mi?

Birçok elektrikli araç, insanların büyük çoğunluğu ve seyahatlerin büyük çoğunluğu için zaten yeterli menzile sahiptir. Her gece siz uyurken, arabanız fişe takılır ve tam şarj olacak şekilde “doldurulur”. Bir düşünün bir yıl içinde günde kaç kez 160.93-321.87 kilometreden fazla araba kullanıyorsunuz? Bir araştırmaya göre ABD’de işe gidip gelmelerin % 68’i her yöne 24 km’den ve % 89’u 56.33 km’den daha azdır. Şuan ortalama mevcut hızlı EV şarj cihazları, pil kapasitesinin yaklaşık % 80’ini 20-30 dakika içinde şarj edebilecek kapasitededir.

Elektrikli Arabalar Ortalama Sürüş Güzergahı için Yeterli Menzile Sahip mi?

Elektrikli araç şarjının henüz emekleme aşamasında olduğunu ve hızlı şarj teknolojisinin hızla geliştiğini unutmayın. Örneğin Honda, 15 dakikada 150 mil şarj edecek bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor ve Toshiba, geçtiğimiz günlerde 2019 yılına kadar 6 dakikada 320 km’ye (190 mil) şarj edecek bir bataryayı ticarileştirmeyi planladığını duyurdu. Bunlar pil teknolojisi yönünde planlanan oldukça iyi hamlelerdir. Bu rakamların daha da geliştirileceğini göz ardı etmemenizi öneririz.

Düzenli olarak tek bir günde uzun mesafeler kat ediyorsanız, daha uzun menzilli elektrikli bir araç almak isteyebilirsiniz. Tüm bu piller için daha fazla ödersiniz, ancak her zaman kullanırsanız buna değer. Şu anda, Chevy Bolt EV gibi uzun menzilli tamamen elektrikli araçlar, sürüş koşullarına ve tekniğine bağlı olarak şarj başına 383 ila 482.8+ km yol alıyor. Elektrikli araçlar, şarj başına 643.74 km’ye kadar çıkacak çalışmaların içinde ve Tesla’nın yeni Roadster’ı 965.6 km’lik bir menzile sahip. Pil teknolojisi geliştikçe ve piller daha verimli hale geldikçe, elektrikli araçlar daha da uzun menzillere sahip olabilir. Ancak ülke çapında hızlı şarj istasyonları açıldığından bunlara ihtiyacınız olmayabilir.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here