Ağır Hasar Kayıtlı Otomobil Satın Almak

0
1339

2.el otomobil fiyatlarının yükselmesi, birçok kişiyi daha uygun fiyatlara araç almaya yöneltmektedir. Uygun fiyatlı otomobillerin modelleri daha eski oluyor. Bununla birlikte arıza yapma ihtimalleri de bir hayli fazla. Uygun fiyata daha yeni otomobil alabilmek için ağır hasar kayıtlı otomobiller tercih edilebilir. Aynı aracın ağır hasar kayıtlısı ve kazasızı arasında çok büyük bir fiyat farkı vardır. Ağır hasar kaydı, otomobiller kaza yaptığında sigortacı tarafından gönderilen expertiz firmasının araç üzerinde yapmış olduğu hasar analizi sonrasında çıkar. Ancak ülkemizde otomobiller değerli olduğu için hiçbir zaman çöpe veya hurdaya atılmaz. Araç ne kadar hasarlı olursa olsun ya tamir ettirilir. Ya da hasarlı olarak satılır. Yani araç kaza yaptı diye hurdaya atılmaz. Hasarlı bir araç alıp tamir ettirmek oldukça uygun fiyata bir araç sahibi olmanızı sağlasa da birçok kişinin araç toplama işi ile uğraşacak vakti yoktur. Vakti olmayan ve uygun fiyata otomobil sahibi olmak isteyen kişiler ağır hasar kayıtlı otomobillere yönelmektedir. Ağır hasar kayıtlı araçlar kaza yapmış ve toplanmış araçlardır. Ağır hasar kayıtlı araç almanın avantajları olduğu gibi bazı dezavantajları da vardır. Uygun fiyatlı otomobil sahibi olmanın yöntemlerinden biri olan ağır hasar kayıtlı otomobil satın almak hakkında detaylar yazımızın devamında.

ağır hasar kayıtlı otomobil

Ağır Hasar Kaydı Nedir?

Otomobil arayışında olan birçok kişinin karşılaştığı ve adını sıklıkla duyduğu ağır hasar kaydı, aracın bir kazada almış olduğu hasarın büyük olduğu anlamına gelir. Aracın değerinin düşmesine neden olan bu ibareye sahip birçok otomobil trafikte bulunmaktadır. Bu araçların fiyatları hasarsız olanlara göre oldukça düşüktür. Araç kaza yapmış olabilir. Onarımı düzgün bir şekilde yapıldıysa sorunsuz bir şekilde kullanılır. Ancak öylesine tamir edilmiş bir araçsa güvenli bir şekilde seyahat etmenizi de engeller.

Ağır Hasar Kayıtlı Araba Alınır mı?

Otomobil satın alacakların ilk olarak sormuş olduğu sorulardan biri hasar kaydı var mı? Sorusudur. Ancak tramer kayıtları aracın durumu için kesin bir durum belirtmez. Aracın hasar kaydı ne olursa olsun araca detaylı bir expertiz yaptırmak gerekir. Expertizin sonucuna göre araç değerlendirilir. Aracın değişen veya onarılmış birçok parçası olabilir. Önemli olan nokta, ağır hasar kayıtlı arabaları normal arabalardan daha ucuza alabilmek. Aracı ucuza alabildiğiniz için satarken de piyasa fiyatlarından daha uygun bir fiyata satacaksınız. Alırken yaptırmış olduğunuz expertiz raporunu satacağınız zaman da alıcıya göstermelisiniz.

ağır hasar kayıtlı otomobil

Ağır Hasar Kayıtlı Otomobil Satın Almak

Ülkemiz şartlarında otomobil fiyatlarının çok yüksek olması, birçok kişiyi ağır hasar kayıtlı otomobillere yöneltmektedir. Ağır hasar kayıtlı otomobiller piyasa fiyatının çok çok düşüğüne alınabilmektedir. Aynı para ile daha eski ve daha yüksek kilometreli bir araç almak yerine ağır hasar kayıtlı düzgün onarılmış düşük kilometreli bir araç almak çok daha mantıklı bir seçimdir. Ancak alacağınız aracın onarımının düzgün bir şekilde yapılmış olması gerekir. Aksi halde yolculuk esnasında veya bir kaza anında kötü sonuçlar oluşabilir. Alacağınız aracın ne kadar hasar kaydı olursa olsun aracı detaylı bir expertize sokun. Birçok kişi araba zaten ağır hasar kayıtlı ne diye expertize para ödeyeyim ki diye düşünmektedir. Üstüne basa basa söylemiş olduğumuz expertiz kısmı araç içerisindeki bireyler için oldukça önemlidir. Kaza esnasında 2 ye bölünen araçların büyük çoğunluğu işini iyi yapmayan kaportacılar yüzünden oluşuyor. Expertiz yaptırmak bu gibi durumlarla karşılaşmanızın önüne geçecektir. Araca detaylı bir expertiz raporu çıkardıktan sonra aracın mevcut arızaları ortaya çıkacaktır. Bu arızaların onarım masrafı hesaplanmalıdır. Tüm bu hesaplamaların sonrasında aracın maliyeti piyasa fiyatından daha düşükse alınabilir.

Avantajları

  • Daha yeni model bir aracı daha uygun bir fiyata satın alabilmek
  • Daha düşük kilometreli bir araca sahip olmak
  • Daha konforlu bir araca sahip olmak
  • Daha az arıza riski olan bir araca sahip olmak

Dezavantajları

  • Büyük bir kaza geçirmiş bir araca sahip olmak
  • Aracı satarken hasarı bulunmayan bir araca göre daha zor satmak

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here