Einride AET ile Kamyonculuk Mesleği Tarih Olabilir

1
1296

İsveçli girişim Einride, yeni nesil otonom elektrikli kamyonu T-Pod’u tanıttı. Şirkete göre, yalnızca otonom operasyon için tasarlanan ve bu nedenle artık bir sürücü kabini bulunmayan araç, yeni versiyonda daha aerodinamik ve işlevsel. İşte Einride AET ile ilgili ayrıntılar.

Einride AET Nedir?

Otomotiv sektöründe gerçekleşen otonom sürüş devrimi, birçok sektöre daha yeni iş modelleri kazandıracak. İsveçli üretici Einride, fütüristik tasarımıyla AET’i lojistik sektörüne kazandırıyor. Sürücüsüz bir kamyon olan Einride AET, elektrikli olması sebebiyle hem yakıt olarak kazandırıyor, hem de sürücü faktörünü ortadan kaldırıyor. Otonom bir sürüş ile trafikte insan hatasını en aza indirmeyi planlayan bu sistem sıfır karbon salınımıyla da çevreyi koruyor.

Dünya pazarında yer alabilmek adına tasarımında birçok değişikliklere gidilen bu elektrikli kamyon, ticarette karlılığı arttırabilmek adına geliştirildi. Spesifik olarak, daha fazla aerodinamik için ovalleştirilmiş kenarlar, ön ve arka aydınlatma, karakteristik oldukları kadar işlevsel olan tasarım ögeleri olarak öne çıkıyor.  4 farklı model olarak pazara konumlandırılacak olan Enride AET modellerinin öne çıkan özellikleriyse şöyle:

  • AET 1, önceden belirlenmiş rotalara sahip trafiğe kapalı alanlarda kullanmak için uygundur.
  • AET 2 aynı zamanda şirket binaları için tasarlanmıştır, ancak ek olarak kısa mesafelerde hedefler arasında halka açık yolları kullanma imkânı sunar.
  • AET 1 ve AET 2, saatte 30 km hıza kadar çıkabilirken 26 tona kadar yükü taşıyabiliyor.
  • AET 3, otoyollarda ve daha az yoğun ana yollarda maksimum 45 km / s hızla kullanılabilecek.
  • AET 4, saatte 85 km hıza kadar otoyollarda ve diğer ana yollarda tamamen otonom şekilde kullanılabilir.
  • AET 1 ve AET 2, şu an ön siparişe açık ve teslimatlar 2021 yılından itibaren başlayacak.
  • AET 3 ve AET 4 de şu an ön siparişe açık ancak teslimat tarihi 2022 ve 2023 olarak belirlenmiş.

Fiyat

Ön sipariş için iki ödemeli bir kaparo sistemi kullanılıyor ve toplamda 10.000 dolar gibi ücretle ön siparişi verebiliyorsunuz. Daha sonra AET 1 ve AET 2 için aylık 18.000 $ ile 19.000 $ arasında değişen, AET 3 ve AET 4 için aylık 20.000 $ ile 22.500 $ arasında değişen bir abonelik modeli almanız gerekiyor. Einride tarafından yapılan açıklamaya göre, abonelik ücreti yalnızca aracı değil aynı zamanda Einride erişimi de içerir. Bu erişim ise sertifikalı uzak operatörlerin gözetimi altında bölmeleri koordine eden ve çalıştıran mobilite platformuna sahiptir.

einride aet fiyat

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. Acayip bişe gerçekten… bizim ülkeye gelmesi çok süreceğinden kamyon kullananların korkmasına gerek yok. 🙂 bu bilim kurgu filmleri çok uzakta değil aslında.. işte yaşıyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here