2021 Megane Sedan 1.0 Motorla Geliyor

0
3238

Megane Sedan Makyajlanarak 1.0 TCe Motor İle Geliyor

Megane Renault markasının en sevilen araçlarından biridir. Firma bu aracı Türkiye’de üretiyor ve yaklaşık 30 ülkeye ihraç ediyor. 2021 yılı için makyaj geçiren Megane Sedan 1.0 TCe turbo beslemeli benzinli motoru ile birlikte kullanıcıları için hazırlanıyor.

Bazı markalar otomobillerini Türkiye’de üretiyor. Bu otomobillerden birisi de Renault markasının Megane modelidir. Megane ülkemizde en çok tercih edilen otomobillerden bir tanesidir. Öyle ki 2016 yılından bu zamana satış rakamı 200 bini geçti. 2021 Megane sedan makyaj geçirdi. Makyaj ile birlikte 1.0 litrelik 115 hp turbo beslemeli olarak satın alınabilecek. Aynı zamanda teknolojiyi de son derece yakından takip eden Megane 10.2 inç boyutunda dijital göstergeyi de bünyesinde barındırıyor.

megane sedan

Tasarımda Yapılan İyileştirmeler

Aracın makyajlı versiyonunda tasarım anlamında da bazı dokunuşlar görebiliyoruz. Aracın ön kısmında değiştirilmiş tampon ve yeni ızgara aracı çok daha kaslı gösteriyor. Yan görünümde ise çamurluk tasarımının değiştiğini ve kapı kolu aydınlatmalarını görebiliyoruz

Araca gelen bir başka yenilik de renk seçenekleridir. Highland Grey de dahil olarak 7 farklı renk seçeneğine sahip oluyor. 16 ve 18 inç jantlar da gelen yenilikler arasındadır.

Makyaj ile birlikte Megan’ın iç mekanındada; 10.2 inç boyutunda gösterge paneli , 9.3 boyutunda multimedya ekranı bulunuyor. Renault’un EASY LINK sistemi, tüm navigasyon ve bilgi-eğlence seçeneklerinin yanı sıra MULTI-SENSE ayarlarını da içeriyor. Direksiyon simidi ile birlikte gruplanan sürüş yardımı kontrolleri ergonomi sağlıyor. Megane Sedan’ın ayarlanabilen koltuğu ile birlikte sürücü daha konforlu bir sürüş sağlıyor.

megane sedan

Megane Sedan 4 farklı sürüş modu bulunduruyor. Bu modlar Eco, Comfort, Sport ve Mysense ‘tir. Bu modlarla birlikte sürüş çok daha sürükleyici oluyor. Araç içerisinde bulunan ambiyans aydıınlatmaları ve motor sesi sağlayann R-Sound uygulaması da gözlerden kaçmıyor.

Yeni Megane Sedan, sürüş konforunu arttırmak için yeni sürüş destek sistemleri içeriyor:

  • Start & Stops özellikli Adaptif Hız Sabitleyici
  • Aktif Acil Fren Sistemi, yaya algılama ile geliştirildi.
  • Arka Çapraz Trafik Uyarısı yaklaşan engeli algılıyor ve gerideki aracın sürücüsünü uyarıyor.

megane sedan

Yeni Megane Sedan, Euro 6D standartlarına uygun daha geniş bir motor yelpazesi sunuyor:

  • Yakıt tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltmak için optimize edilmiş 115 hp (manuel şanzımanlı), tamamen yeni 1.0 TCe direkt enjeksiyonlu motoru ürün gamına ekledi. Partikül filtresi ile donatılmış 1.3 TCe motor ise 140 hp güç üretmeye devam ediyor. 1.3 TCe ile birlikte 6 ileri manuel şanzıman ve 7 ileri EDC çift debriyajlı otomatik şanzıman sunuluyor.
  • Dizelde, 1.5 Blue dCi motor 115 hp versiyonunu barındırmaya devam ediyor.  Bu motor seçeneğine 6 ileri manuel ve 7 ileri EDC çift kavramalı otomatik şanzıman eşlik edebiliyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here