Tampon Hasarı Nasıl Onarılır?

1
4553
tampon

Tamponlar otomobillerin tasarımını tamamlayan olmazsa olmaz parçalardan bir tanesidir. Günümüz zamanında üretilen otomobillerin tamponları genel olarak plastik yapıdadır. Eski zamanda otomobiller demir yapıda tampona sahipti. Tamponlar araçların ön ve arka kısmında bulunan, yaşanabilecek hasarlara ilk maruz kalan parçalardır. Kimi zaman otomobilleri park ederken kimi zaman da ufak trafik kazalarında tamponlar hasar görebilir. Peki tampon hasar gördüğünde onarılabilir mi? Yoksa direkt olarak yenisini mi almak gerekir? Bu yazımızda bu soruların cevabını vereceğiz.

tampon

Park Ederken Yaşanan Tampon Sürtmesi

Özellikle de kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız bu durumu yaşamanız çok olağandır. Özellikle dar bir alana park etmeye çalıştığınızda bir araca veya faklı bir nesneye sürtebilirsiniz. Bu durumda tamponunuzda çizikler oluşabilir. İlk olarak yapılması gereken pasta işlemidir. Pasta ile geçmeyen çizikler boya gerektirir. Tamponlarda boya olması aracınızın değer kaybetmesine sebep olmaz ne de olsa plastik parça.

Çatlak Tampon Sorunu

Yoğun bir trafikte araç kullanırken tüm dikkat yola verilmelidir. Öndeki araç aniden durabilir. Yeterli takip mesafesi yoksa ve biraz da dikkatiniz dağıksa öndeki ani fren yapan araca çarpmanız muhtemeldir. Bu ufak çaplı çarpmalarda darbeyi ilk alan kısım tampondur. Çatlama ihtimali vardır. Tampon çatlağının çözümü vardır. Çatlak olan bölüme tel atma olarak tabir edilen işlem yapılır. Bu işlem delikli bir tel parçasının ısıtıp eritilerek plastiğin içerisine girmesi ile yapılır. Tamponunuz sağlam olur. Onarım işlemi yaptıktan sonra, boyama işlemi yapılmalıdır. Çatlak küçük ve göze batmayan bir yerde ise rütuş yapabilirsiniz.

tampon

Tamponun Kırılması

Genelde hafif olmayan kazalarda karşılaşılabilecek bir durumdur. Yaşanan kaza sonrasında kazanın yaşandığı yer iyice kontrol edilmelidir. Aracının tamponundan parça koptuysa o parça bulunmalıdır. Kopan parça bulunmaz ise yapılan işçilik çok iyi olmadığı sürece sonradan belli olacaktır. Bu da kötü görünüm anlamına gelir. Ancak tamponunuzdan kopan parçayı bulduğunuz takdirde yukarıda da bahsetmiş olduğumuz plastik kaynağı yöntemini uygulayarak tamponunuzu tamir edebilirsiniz. Tamirat sonrasında tamponunuz boya gerektirecektir. Boyasını da yaptırdığınız takdirde tamponunuz eski görünümüne kavuşacaktır. Tampon tamiratı oluşan hasarı en makul fiyatlara çözmektir. Orjinal tampon fiyatları oldukça yüksektir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here