2020 Renault Megane Sedan 1.5 DCİ EDC Detaylı İnceleme

1
7505

Yerli Üretim Renault Megane Sedan sunduğu tüm özellikleriyle tam anlamıyla Türkiye’nin otomobili. Her detayı sanki aramızdan birileri tarafından, ihtiyaçlara göre tasarlanmış gibi.

Tasarım özellikleri

Renault Megane Sedan tasarımı dikkat çekici yapısıyla beğeni kazanmayı başarıyor. Yüksek kaliteli görünen tasarım detaylara aracın bütününe serpiştirilmiş dinamik detaylarda daha da çekici bir hale bürünüyor.

Sedan gövdeli bir araç olmasına rağmen tasarımın tamamına baktığım zaman arkasında büyük bir çanta taşıyormuş gibi görünmüyor. Bunun yerine birbiriyle uyumlu, usta işi bir terzinin elinden çıkmış izlenimini ona daha ilk bakışta net bir şekilde ortaya koyuyor.

Aydınlatma gruplarının başarılı tasarımları sayesinde hem gündüz hem de gece kullanımları sırasında meraklı gözleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Bu otomobili bakmayı en sevdiğim yerlerden birisi profil görünümü oldu. Özellikle arkaya doğru geniş bir şekilde inen C sütunu tasarımıyla beğenimi kazandı.

İç Mekan Özellikleri

Sadelik, şıklık ve kolay kullanım özelliklerinin hepsinin bir arada sunulduğu araçlardan biri. Renault tasarımcıları özellikle orta konsol üzerinde yer alan dijital ekrana son derece iyi bir çözüm buldu. Onunla ilk karşılaştığımda alışkanlık isteyeceğini düşünmüş olsam bile böyle bir durum yaşamadık. Büyük ekranı ihtiyaçlarıma göre son derece rahat bir şekilde kullandım. Sonradan takılmış gibi bir görüntü içinde olmaması da önemli bir başarı.

Yaşam alanı genişliği konusunda hiç sıkıntı yaşatmayan Renault Megane Sedan 4 kişilik uzun yol sürüşleri sırasında bile yaşam alanında bulunanları rahat ettiriyor.

Sade ve şık gösterge panelinin takibi son derece kolay bir şekilde yapılıyor. Yüksek hızlara çıkıldığında özellikle asfalt kalitesi iyi olan zeminlerde yapılan sürüşlerde sessizlik herkes tarafından beğenilecektir diye düşünüyorum. Dizel motorun gürültüsü de yaşam alanına beklediğimden daha az yansıdı.

Eşya gözlerinin sayısı ve devasa bagajıyla tam Türkiye’nin otomobili lafını bir kez daha hak ediyor.

Motor Özellikleri

İşte burada ona neden “tam Türkiye’nin otomobili” dediğimin asıl nedenine geliyoruz. Bizlerin ihtiyacı günümüzde sedan otomobiller. Bu otomobillerde de az yakmasını ve performanslı kullanım gerektiği zamanlarda (özellikle sollamalar sırasında) aradığımızı buluyor olmasını çok seviyoruz. Renault Megane Sedan’ın motor kaputunun altında yatan dizel ünite yıllardır kendini markanın hemen hemen tüm araçlarında ispat etti. Bence bu motor seçeneğinin en çok yakıştığı araba Renault Megane Sedan. Yüksek satış adetlerine ulaşmasının kilit rollerinden biri olan iddialı dizel motoru bu araçta kullanmayı seviyorum. Hem aradığım performansı buluyorum hem de performans istediğim zaman ondan karşılığını alıyorum. Elbette burada çift kavramalı EDC şanzımanın da hakkını teslim etmem gerekiyor. Düşük tüketim ve performans ayarları gerçekten de son derece iyi çalışıyor.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Renault Megane Sedan modelini kullanırken aradığınız konforu çok rahat bir şekilde buluyorsunuz. Oyak Renault Bursa Fabrikası’nda üretilen Renault Megane Sedan bizim yollarımızı ve yol karakterini bilen bir otomobil. Bu otomobil sadece fabrikanın arka bahçesinde değil bizim yollarımızda binlerce kilometre test edildikten sonra üretiliyor ve ardından satışa sunuluyor. Bu çok önemli bir avantaj ve sürüş sırasında bunun artılarını çok net bir şekilde görüyorsunuz.

Bol çukurlu alanlarda bile darbe emiş konusunda oldukça iyi. Sürüş sırasında sadece arka taraftaki konforun biraz daha fazla olmasını bekliyorsunuz ama burada da fiyatıyla ilgili bir sonuç ortaya çıkıyor.

Uygun fiyatlı otomobiller listesinde yer alan Renault Megane Sedan fiyat performans açısından sınıfının en iyi arabalarından biri. Yol tutuş karakteri konusunda da hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz. Elbette bu otomobili alıp sanki bir yarış otomobili gibi performans ve yol tutuş karakteri beklemeden kullanmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

Güvenlik Özellikleri

Renault markası Euro NCAP çarpışma testlerinden her zaman yüksek puanlar olmasıyla dikkat çekiyor. Renault Megane Sedan Euro NCAP çarpışma testine çıkmazken 2015 yılında HB karoser ile bu teste çıktı. Renault Megane HB bu testi en yüksek puan olan 5 yıldız alarak tamamladı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 88, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 87, yaya güvenliğinden yüzde 71 ve elektronik yardımcılarından yüzde 71 alarak güvenli bir araç olduğunu ispatladı.

Yorumlar

Murat Tosun test sürüşünün ardından şunları söyledi: Onu kullandığım andan itibaren etiketinde Türkiye olmasının avantajlarını çok net bir şekilde yaşadım. Bizim ihtiyaçlarımıza göre sanki bizler tarafından tasarlanmış ve üretilmiş bir otomobil gibi. Tüm özellikleri bize göre tasarlanmış ve başarılı sonuçlar elde etmiş. Zaten ulaştığı başarılı satış rakamları da onun genel olarak sevildiğinin en önemli ispatı.

Renault Megane Sedan Fiyatı 

Günümüzün sıfır otomobil fiyatlarına göre son derece iyi denilebilecek bir etikete sahip. Renault Megane Sedan Türkiye’de 202 bin 900 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Açıklanan liste fiyatlarında en yüksek etiket olarak 356 bin 900 TL belirtiliyor. En yüksek fiyata Icon 1.5 Blue dCi EDC 115 bg Renault Megane Sedan satılıyor. Dizel otomatik versiyona ulaşmanın en uygun fiyatlı yoluysa Joy 1.5 Blue dCi EDC 115 bg 305.900 TL.

Renault Megane Sedan Güncel Fiyat Listesi 

Renault Megane Sedan Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1461 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 115 HP
  • Maksimum Tork: 260 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.8 sn
  • Maksimum Hız: 197 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava Soğutmalı Disk
  • Arka: Disk

Renault Megane Sedan Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.6 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 3.7 lt/100 km
  • Karma: 4.1 lt/100 km
  • Test: 5.8 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 107 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4632 mm
  • Genişlik: 1814 mm
  • Yükseklik: 1443 mm
  • Dingil Mesafesi: 2711 mm

Bagaj kapasitesi

  • 503 lt / Yakıt Depo Kapasitesi: 49 lt
  • Boş Ağırlık: 1403 kg
  • Lastik Boyutu: 205 / 50 R17

İkinci El Renault Megane İlanları 

 

1 YORUM

  1. Neden turkiyede arabalar dandik
    Bu arabanın hatchback vede stationwagen serisi avrupada on taraf der kaplı turkiyede set plastik koltuk çok ucuz v.s bunun gibi çok eksikler var
    Aklıma şu geliyor Renault Türk tüketicileei ciddiye almıyor veya renault ne yaparsa Türk milleti gözü kapalı alıyor

    Saygar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here