Hyundai Elektrikli Araçları İçin Alt Marka Oluşturdu; Ioniq

5
4163
Ioniq

Sayısal adlandırma stratejisini takip etmek için yeni Ioniq alt markası altındaki modeller; 2024 yılına kadar alt marka altında piyasaya sürülecek.

Hyundai Ioniq, Koreli otomobil üreticisinin yeni, tamamen elektrikli otomobilleri alt markasının adı. Otomobil üreticisi, ismin yanı sıra yeni alt marka altında üç elektrikli aracın piyasaya sürüleceğini de doğruladı .

Sedanları belirtmek için çift sayılar, SUV’leri belirtmek için tek sayılar

Yeni alt marka altındaki ilk model Ioniq 5 SUV olacak

Hyundai Ioniq: İsim neden tanıdık geliyor?

Ioniq adı, uluslararası pazarlarda satışa sunulan bir sedan için zaten kullanımda. Bu, modelin gelecekte yeniden adlandırılabileceğini veya değiştirilebileceğini gösterebilir.

Ioniq

Ioniq alt markası altında hangi modeller gelecek?

Hyundai, Ioniq alt markası altında satılan modelleri için Volkswagen’in ID serisine benzer sayısal bir strateji izleyecek. Tek sayılar SUV’ler için ve çift sayılar sedanlar ve diğer modeller için kullanılacaktır.

Bu takma adı benimseyen ilk üretim modeli, geçen yıl Frankfurt otomobil fuarında yayınlanan radikal Hyundai 45 konseptine dayanan bir SUV olan 2021 Ioniq 5 olacak . Bunu, 2022’de Prophecy konseptine dayanan Ioniq 6 elektrikli spor sedan takip edecek . loniq 7 adlı büyük, henüz görülmemiş bir SUV 2024’te gelecek.

Her üçünün de nihai üretim tasarımları tamamlandı. Bununla birlikte, Hyundai daha önce her birinin kendine özgü ve farklı bir tasarıma sahip olmasını planladığını söylemişti, ancak 45 ve Prophecy konseptlerinde görüldüğü gibi hepsinde piksel farlar yer alacak.

Ioniq

Ioniq modelleri hangi platformda oturacak?

Tüm Hyundai loniq modelleri, markanın hızlı şarj ve uzun menzilli olduğu söylenen yepyeni Elektrikli Küresel Modüler Platformunu (E-GMP) kullanacak. Uzun dingil mesafesi ve düz zemini ile her modelin geniş bir iç mekana sahip olmasına imkan tanıyor.

Marka ayrıca, tüm loniq markalı modellerin “kesintisiz bir yolculuk için araç içi ve araç dışı deneyimleri entegre etmek için” gelişmiş bağlantı özellikleri sunacağını söylüyor.

Hyundai’nin elektrikli araç alanındaki mevcut hedefi nedir?

Hyundai, 2025 yılına kadar, yıllık tamamen elektrikli otomobil satışlarını yarım milyonun üzerine çıkarmak için 16 yeni EV piyasaya sürmeyi planlıyor; bu, 2019’daki toplam satışlarının yüzde 10’undan biraz fazlasına denk geliyor. Bir bütün olarak, Hyundai Motor Group, yüzde 5 küresel otomotiv pazar payına ulaşmak ve yalnızca bir otomobil üreticisi yerine bir ‘akıllı mobilite çözümü sağlayıcısına’ geçiş yapma hedefinde.

İkinci El Hyundai İlanları İçin Tıklayın >>

5 YORUMLAR

  1. hyundai kia bomba gibi geliyorlar valla çoğu markanın tahtını elinden alacak gibi ler yatırımlarını da doğru yapıyorlar… elektrikli araçlar gelecek artık herkes bunun farkında

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here