Hyundai’nin SUV’larının NCAP Sonuçları Çıktı!

0
556

Avrupa pazarına satışa sunulan otomobillerin güvenlik ve performans değerlendirmelerini yapan Euro NCAP, 1977 yılında kurulan bağımsız bir kurumdur. Bu kuruluş yeni araçları bir dizi çarpışma testinden geçirerek bir puanlama sistemi kullanıyor. Bu puanlama sistemi sonucunda aracın nelere dayanıklı olup olmadığını öğrenmiş oluyoruz. Güney Kore merkezli bir otomobil üretici olan Hyundai de bu çarpışma testlerinden oldukça başarılı bir şekilde çıktı. Marka, Tucson, Ioniq 5 ve Bayon modelleri ile Euro NCAP çarpışma testlerinden yüksek puan aldı.

Hyundai NCAP: İki Modele Beş Yıldız

Hyundai'nin NCAP sonuçları

Yakın zamanda satışa sunulan ve tüm pazarlarda görülen popülerliğini zirveye taşıyan üç yeni çıkan Hyundai modeli, değerlendirilmeye alınan tüm kriterlerden en yüksek skorları elde ederek güvenlik konusunda kendini yeterince kanıtlamış oldu. Hem TUCSON, hem de IONIQ 5 maksimum beş yıldızlı güvenlik derecesini elde etti. Üstelik BAYON modeline de dört yıldız derecesi hak görüldü.

Kategoriler

Euro NCAP güvenlik testinden geçen araçların değerlendirildiği kategoriler şu şekilde:

  • Yetişkin Yolcu
  • Çocuk Yolcu
  • Korunmasız Yaya
  • Güvenlik Donanımları

Bu kriterler açısından değerlendirilen araçlar, kendi segmentlerinde en iyi performansı sergileyerek söz konusu puanları topladılar.

IONIQ 5'in NCAP sonuçlarıHyundai NCAP sonuçlarında özellikle Beş yıldızlı Hyundai TUCSON, özellikle “Yetişkin Yolcu” ve “Çocuk Yolcu” arasında en iyi dereceyi elde etmeyi başardı. Bir diğer yandan IONIQ 5 modeli de ayrıca bu kategorilerde ve “Güvenlik Donanımı”nda da mükemmel sonuçlara ulaşarak çok başarılı bir performans gerçekleştirmiştir. Son olarak markanın BAYON modeli “Çocuk Yolcu” kategorisinde en iyi performansı göstermiştir. Söz konusu3 model de güvenlik konusunda başarılı bir performans sergilemiştir.

Hyundai’nin bu ay satışa sunulması beklenen tamamen elektrikli modeli IONIQ 5 de Otoyol Sürüş Yardımı 2’yi (HDA 2) sunan ilk Hyundai modeli olmuştur. Aynı zamanda HDA 2, navigasyon tabanlı Akıllı Sürüş sistemi bulunan (NSCC) ve Şerit Takip Yardımı’nı (LFA) birleşerek Seviye 2 otonom sürüş özelliklerini kullanıyor. Böylece otoyolda sürüşü daha rahat ve daha konforlu hale getiriyor. Marka bu özellik ile, hızı, yönü ve takip mesafesini kontrol etmeyi ve sürücünün şerit değiştirmesine yardımcı olmayı amaçlamış. Bu kapsamda sistemde ön görüş kamerası, radar sensörleri ve navigasyon verilerini kullanmış.

Sıfır KM Hyundai Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here