Araba kullanmayı seven hemen hemen herkes iyi bir sürücü olduğunu savunur. Ancak gerçekten iyi bir sürücü nasıl olur? Ve siz iyi bir sürücü olabilmek için neler yapmalısınız? Bu yazımızda bu ve benzeri sorulara hep birlikte cevaplar arayalım.

Araba kullanmak büyük bir sorumluluktur. Araba sürerken yalnızca kendi güvenliğinizden sorumlu değilsiniz. Aynı zamanda çevrenizdeki diğer sürücülerin, yayaların veya başkalarının mülkü olsun, güvenliğinden de siz sorumlusunuz. Yani herkesin iyiliği için, direksiyona her geçtiğinizde olabileceğiniz en iyi sürücü olduğunuzdan emin olmak isteyeceksiniz. İyi haber şu ki, kendinizi yollardaki her duruma hazırlamak için yapabileceğiniz birçok şey var. İşte size yol boyunca yardımcı olacak birkaç öneri!

İyi Bir Sürücü Olabilmek İçin Neler Yapmalısınız?

Sürüş Yapacağınız Bir Alan Bulun ve Alıştırma Yapın

Sürüş becerilerinizin biraz paslanmış olduğunu hissediyor olabilirisiniz. Veya arabayı yollarda çok iyi sürmediğinizi ve sık sık hata yaptığınızı görüyor olabilirsiniz. Hatta sadece sürüş güveninizi artırmak isteseniz bile, her zaman yapabileceklerinizi hatırlamakta fayda var. Böyle bir durumda iseniz bir sürüş tazeleme yapabilirsiniz. Ayrıca alıştırma yapabileceğiniz bir alan biliyorsanız orayı kullanabilirsiniz. Bunlar, ehliyeti olan ancak biraz daha pratik yapmak isteyen kişiler için uygundur. Hatta profesyonel sürüş eğitmenleri tarafından verilen kurslar da vardır. Eksiklerinizi benzer kurslarla tamamlayabilirsiniz. Bu sadece sürüşünüze yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bazen sigorta maliyetlerinizi de azaltabilir!

İyi Bir Sürücü Olabilmek İçin Neler Yapmalısınız?

Bir Olayda Ne Yapacağınızı Bilin

İnşallah yollarda hiç bir olay yaşamazsınız. Ancak her ihtimale karşı küçük bir araba kazası veya büyük bir trafik kazasından sonra ne yapacağınızı bilmeniz önemlidir. İşte bunu başarmanıza yardımcı olacak birkaç adım.

Aracınızı Durdurun, bir trafik kazasında kesinlikle izlemeniz gereken ilk adım, güvenli olduğu anda aracınızı durdurduğunuzdan emin olmaktır. Başka bir araca çarptıysanız, bir yayayı devirdiyseniz, bir evcil hayvana veya büyük bir hayvana çarptıysanız durun. Başka birinin mülküne veya başka bir şeye çarpmış olsanız da durmanız gerekir. Bu, durumu incelemenize ve sonraki doğru adımları atmanıza olanak tanır.

Tıbbi Yardım Alın, olayda herhangi biri yaralandıysa veya herhangi biri şok yaşıyorsa, derhal tıbbi yardım aldığınızdan emin olmanız gerekir. Daha sonra bir tıbbi ekip, ihtiyacı olanlara katılabilecek ve yaralı bireyin, ister hastaneye gitmek isterse daha sonraki tedavi ve tedavi için sevk edilsin, ihtiyaç duyduğu yardımı almasını sağlayabilecektir.

Ayrıntıları Topla, sigorta amaçlarıyla ilgili olan diğer kişilerin ayrıntılarını toplamanız gerekir. Kaza diğer kişinin hatasıysa, aracınızdaki hasarı karşılamak için ayrıntılarına ihtiyacınız vardır. Bu senin hatansa, her iki araçtaki hasarı karşılamak için ayrıntıları değiştirmen gerekir. Arabalarının marka ve modelini, kullandıkları aracın kendilerine ait olup olmadığını ve değilse kayıtlı sahibinin bilgilerini almalısınız. Olayın zamanını ve yaşananların ayrıntılarını da yazın.

İyi Bir Sürücü Olabilmek İçin Neler Yapmalısınız?

Her Senaryoya Tamamen Hazır Olduğunuzdan Emin Olun

Mümkün olan en iyi sürücü olabilirsiniz, ancak yollara çıkarken kontrolünüz dışında gelişen olaylara da hazırlıklı olmanız gerekir. Bazen arabanızda beklenmedik durumlar olabilir ve sizi durdurabilir. Ayrıca arabanın arızalanması veya başka durumlarla karşılaşmanız durumunda olaylarla başa çıkmak için gereken her şeye sahip olmanız önemlidir. İşte atılması gereken bazı önlemler.

Aşağıdakilerin İlk Yardım Çantanız Olduğundan Emin Olun

Her araçta bir ilk yardım çantası bulunmalıdır. İyi bir ilk yardım çantası şunları içermelidir:

  • Eldivenler
  • Antiseptik Mendiller
  • Antiseptik Krem
  • Göz Damlası
  • Bandajları
  • Gazlı Bez Pedler
  • Pansuman
  • Bant
  • Emniyet Pimleri
  • Makas
  • Cımbız

Bunlar temel bilgiler, daha dolu bir ilk yardım çantası daha da iyi!

İyi Bir Sürücü Olabilmek İçin Neler Yapmalısınız?

Jumper Kablolarına veya Lityum Jump Starter’a Yatırım Yapın

Bazı durumlarda, arabanız bitmiş bir aküye sahip olabilir. Bunu çözmek için, başka bir araç ve aktarma kabloları kullanarak arabanızı yeniden çalıştırmaya ve tekrar yola çıkmaya hazır hale getirebilirsiniz. Bazı atlama kablolarına yatırım yaptığınızdan ve ihtiyacınız olursa onları bagajınızda hazır bıraktığınızdan emin olun. Harika bir alternatif, atlama kablolarından daha pahalıya mal olacak. Ancak arabanızı tekrar yola çıkarmak için başka bir araca ihtiyaç duymayan bir Lityum Jump Starter’dır.

Boş Bir Yakıt Bidonu Paketleyin

Bir yolculuğa başladığınızda, aracınızın yakıtının her zaman olduğundan emin olmalısınız. Ancak, kaybolabilirsiniz ve zamanında bir benzin istasyonuna yetişemeyebilirsiniz. Böyle durumlarda kullanmak için boş ve arızalı bir araca yakıt ikmali yapmak için bir istasyona götürmek için boş bir yakıt kutusuna ihtiyacınız olduğunu görebilirsiniz.

İyi Bir Sürücü Olabilmek İçin Neler Yapmalısınız?

Yedek Lastik

Her arabanın bir yedek lastiği olmalıdır. Ne yazık ki, patlak lastikler oldukça yaygındır. Çoğu arabanın yedeği bulunur ancak iyi durumda olduğundan ve güvenle kullanılabildiğinden emin olun.

Bu önerilerin tümü, kendi iyiliğiniz ve başkalarının iyiliği için yollarda mümkün olduğunca güvende olmanıza yardımcı olmalıdır. Umarım, bazı bilgiler sizin için yararlı olur!

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here