Volkswagen Beetle 2015 Test İnceleme ve Yorumları

0
8594

Volkswagen Beetle Tasarım

Volkswagen Beetle gören herkesi heyecanlandırmasının sebeplerinden biri hiç kuşkusuz tasarımı. 3. Nesildir yollarda olan model oval hatlara sahip. Selefine göre şişkin çamurluklar ve yuvarlak farlar onun şirin karakterini ön plana çıkarıyor. Eskilerden hatırladığımız Amerikan tamponlar yerini günümüzde plastik detaylara bırakmış. Gövde ile aynı renkte olan tamponlar bütünlük sağlamış. Modeldeki en büyük değişim ise bagaj kapağının artık standart otomobillerdeki gibi arkaya taşınmış olması. Jantlar modelin sporcu kimliğine atıfta bulunuyor. Arka bölümde ise kalça diye tabir edilen bölümlere konumlandırılan farlar şık görünüyor. Bagajın cam tavan ile birlikte açılması yükleme alanını genişletmiş. Boyutlarına baktığımızda Beetle; 4278 mm uzunluğa, 1808 mm genişliğe ve 1486 mm yüksekliğe sahip.

volkswagen Beetle

İç Mekan

Modelin iç mekanı dış tasarım rengiyle aynı olan detaylarla süslenmiş. Bunlar modelin iç mekanına farklılık katmış. İnce bir detay hoparlörlerin kenarlarındaki aydınlatma renkleri direksiyonun kenarındaki bir tuş ile farklı renklere bürünüyor. 3 kollu direksiyon ince yapısıyla eski Amerikan tamponlu versiyonuna atıf yaparken özellikle minyon tipli ellere tam oturacağının sinyallerini veriyor. Gösterge paneli okunaklı ve hız göstergesinin altındaki ekrandan yol bilgisayarı bilgileri alınabiliyor.

Direksiyon üzerindeki kumandalarla bu bölümü yönetmek mümkün. Ön panelin orta kısmındaki müzik sistemi dokunmatik özellikli. Ses kalitesi de başarılı. Ancak ek bir detay; bu ekranın USB girişinin olmayışı büyük eksiklik. Hemen altında yer alan klima kumandalarının kullanımı basit. Klima sisteminin performansını da başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz. Müzik sisteminin hemen yanında yukarıya doğru açılan ufak bir göz bulunuyor. Buraya boyut olarak oldukça ufak eşyalarınız sığabilir. Daha büyükleri içinse hemen altında torpido gözü mevcut. Kapı iç ceplerinde yine klasik versiyona atıfta bulunan bantlı ve sadece su şişesi koyabileceğiniz alanlar sunulmuş. Volkswagen Beetle özellikle öndeki misafirlerine yeterli hacim sunarken, arka bölümdeki misafirlerine ise tek kapı otomobillerin o klasik sınırlı hacmini sağlayabiliyor. Otomobilde yer alan cam tavan otomobilin içerisine ferah bir hava katıyor. Model 310 litrelik bagaj hacmine sahip. Bu rakibi MINI Cooper’dan 99 litre daha fazla.

iç mekan

Beetle Motor

Beetle’da diğer Volkswagen modellerinden hatırladığımız 1.6 litre dizel ünite kullanılıyor. 4400 d/d’de 105 Bg güç, 1500 ila 2500 devirleri arasında ise 250 Nm tork değeri sağlıyor. 7 ileri DSG şanzıman ile kombine edilen bu ünite 0-100 Km/s hızlanmasını 11.5 saniyede tamamlarken maksimum 178 Km/s hız değeri sunuyor. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 4,7 litre. 1.6 litre ünite 1381 Kg ağırlığındaki Beetle’a ortalama bir performans sağlıyor. Alt devirlerdeki torkun avantajını kullanan ünite üst devirlerde dizel olduğunu gücünün tükenmesiyle hatırlatıyor. Testimiz sırasında sakin kullanımlarda 5,8 litre tüketim değeri elde ederken, performanslı kullanımlarda 7,2 litrelik değere imza attık.

Güvenlik

Beetle, 2011 yılında katıldığı çarpışma testinden 5 yıldız almayı başardı. Çarpışmada kabini sağlam kalan Beetle sürücünün göğüs baldır ve sağ kaval kemiği dışında her uzvuna maksimum koruma sağlarken, yolcuya ise sağ kaval kemiği dışında maksimum koruma sağlamıştır. Yandan araç çarpmalarında tüm uzuvlara maksimum koruma sağlarken, sabit bariyer çarpmalarında ise göğüs bölgesi haricindeki her noktaya maksimum koruma sağlamıştır. Arkadan çarpmalarda da boyun bölgesine sağladığı maksimum performans ile çarpışma testlerinde başarılı olan Beetle 5 yıldızın sahibi oldu.

volkswagen beetle 2015

Konfor & Yol Tutuş

Volkswagen Beetle sert süspansiyonlar üzerine inşa edilmiş. Konforu törpüleyen bu ayrıntı yol tutuşuna önemli katkı sağlamış. Geniş tabanlı lastiklerle de yol tutuşu üst seviyelere çıkarılmış. Beetle fazla zorlandığından önden kayma yaşatıyor. ESP sistemi bunu optimum düzeyde engelliyor ve sistemin kayma anındaki müdahaleleri zor hissediliyor. Model sadece üst devirlerde motor sesi alıyor.

Volkswagen Beetle Teknik Özellik

Motor: 1.6 TDI
Motor Hacmi: 1598 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 105 Bg 4400 d/d
Maksimum Tork: 250 Nm 1500-2500 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 11,5 s
Maksimum Hız: 178 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,5 lt
Şehir Dışı: 4,5 lt
Karma: 4,7 lt
Test: 5,8 lt
CO2 Emisyonu 124 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4278 mm
Genişlik: 1808 mm
Yükseklik: 1486 mm
Bagaj Hacmi: 310 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 55 lt
Boş Ağırlık: 1381 kg
Lastik Boyutu: 235 / 45R-18

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here