Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI ve Tasarım

Pick-up modeller eskiye oranla çok daha popüler. Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI ise sınıfında adını sıkça duyuruyor. Yenilenmesiyle birlikte daha modern bir görünüm sergileyen Amarok’a baktığımızda ilk dikkat çeken değişim aracın burun kısmında görülüyor. Yeni Amarok’un dış ve iç tasarımı da motorun sunduğu dinamizme uygun olarak geliştirilmiş. Tamamen Volkswagen DNA’sına sahip yeni Amarok, yeniden tasarlanan ve tüm tampon boyunca uzanan ön ızgarası ve krom kaplamalarıyla daha güçlü bir görünüme kavuşmuş. Köşeli olarak yeniden tasarlanan sis farları da daha sert ve dinamik bir ifade kazandırmış. Yanlara doğru genişleyen tamponu ise sahip olduğu güce vurgu yapıyor . LED gündüz farlarına sahip modelin stop lambaları da yenilikten nasibini almış. Sportif görünüme sahip 19 inçlik jantlar ise tasarımın şık detaylar arasında.

Hayalinizde güçlü bir pick-up ya da arazi aracı almak varsa VW Amarok, beklentilerinizi tasarım konusunda net olarak karşılayacak bir araç. Motor ve konfor konusunda da sizi tatmin edecek özellikler sunuyor.

Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI

İç Mekan

Amarok’un kabin kısmına geçtiğimizde büyük bir değişimle karşılaşmıyoruz. Volkswagen’in fonksiyonel kabin tasarımının izleri yenilenen modelde de kendini gösteriyor. Konsol ergonomiye yakın, karmaşıklıktan ise uzak duruyor. Malzeme kalitesi ve işçilik ise oldukça yüksek. Fonksiyonellik açısından da yolcularını mutlu eden Amarok, çok yönlü bir araç olduğunu kanıtlıyor. Kamyonet olmasından dolayı yüksek baş mesafesine sahip model, çok geniş bir görüş açısına sahip. Alcantara koltukların bütünlük hissi uyandırdığı kabindeki 6.33 inç boyutundaki dokunmatik ekrana sahip multimedya sistemi ise kolaylık sunmakta oldukça gayretli. Sistemin kullanımı son derece kolay ve sürücü erişimlere basit bir şekilde ulaşabiliyor. Akıllı telefonların araçtaki radyo-eğlence sistemleri ile entegrasyonunu sağlayan “App Connect” sayesinde, telefondaki uygulamalar dijital ekrandan kontrol edilebiliyor. Elektronik ses güçlendirici, sürücünün ön konsolda yer alan mikrofonla arka koltuktaki yolcularla yüksek hızlarda bile rahat konuşmasını sağlıyor. Sesli kontrol özelliği sayesinde ise telefon arama komutları sesli olarak kontrol ediliyor. Gürültücü bir araç olmayan Amarok’un geniş dış dikiz aynaları rüzgâr sesini artırsa da rahatsızlık verecek boyutta değil. 620-917 arasında taşıma kapasitesine sahip olan Amarok, macera sürüşlerinde ihtiyacınız olacak alana sahip. Uzun eşyalar bile Amarok’un arkasında kayboluyor.

Motor

Neden VW Amarok sorusunun cevabı ise Amarok’un motorunda gizli. Amarok’un en can alıcı kısmı ise kaputun altında duruyor. Sekiz ileri otomatik şanzımana sahip Amarok, 3.0 litre hacmindeki V6 motoruyla 3000-4500 d/d’de 224HP güç üretiyor. Rakipleri arasında en yüksek beygir gücüne sahip olan ve Volkswagen’in 4Motion adını verdiği sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip Amarok’un asıl eğlence kaynağı ise tork değerinde gizli. 550 Nm tork üreten V6 motor için 2300 kg ağırlığındaki bu koca bebeği yerinden kaldırmak, sabun üstündeki köpüğe dokunup yok etmek kadar kolay. Amarok nihayetinde bir kamyonet. Doğal olarak trafikteki diğer araçlara da tepeden bakıyorsunuz. Fakat 1450-2700 d/d arasında dolu dolu hissettiğiniz 550 Nm tork, tepeden bakmak deyimini karakterinize işliyor ve kırmızı ışıkta önünüzde duran aracın 2.0 litre simgesine bile ister istemez küçümseyerek tebessüm ediyorsunuz. Vites geçişlerinin son derece sarsıntısız gerçekleştiği Amarok’ta 7.8 lt/100 km olarak belirtilen fabrika tüketim değerini yakalamak pek kolay olmuyor. Sakin kullanımlarda 8.8 lt/100 km ortalama tüketim verisine ulaştığımız Amarok’un 3.0 litre hacimli bir motora sahip olduğunu düşünürsek bu tüketim değerini gayet normal olarak nitelendirebiliriz.

Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI

Güvenlik

Yeni Amarok V6 modelinde bulunan ön aksta 17 inç, arka aksta da 16 inç çapındaki fren diskleri, aracın daha iyi frenlemesine ve yüklü olduğu hallerde bile daha kısa fren mesafesine sahip olmasını sağlıyor. Standart olarak sunulan İkincil çarpışma önleme asistanı olası bir ikinci çarpışmayı önleme amacıyla ilk çarpışmadan sonra aracı frenliyor. İki bağımsız sensör sayesinde çarpışmanın derecesini algılıyor ve çarpışma yeterince kuvvetliyse aracı frenliyor ve hızını 10 km/s’ ye kadar düşürüyor. Frenleme esnasında sürücü aracın kontrolünü istediği zaman devralabiliyor. Makyajlı Amarok’un henüz EuroNCAP testi yapılmadı ama 2010 yılında önceki model çarpışma testinde dört yıldız almıştı.

Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI

Konfor & Yol Tutuş

En konforlu Pick-up modellerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğimiz araç, yol tutuşunda da çok iyi. Amarok bir pick-up’a göre sürücüsüne oldukça konforlu bir sürüş sunuyor. Bağımsız ön süspansiyon sayesinde oldukça rahat yolculuklar geçirebiliyorsunuz. Fakat arka kısımda seyahat edecek yolcular bu konfordan biraz ödün vermek zorunda. Nedeni ise arkada yaprak yaylı sabit aks kullanılmış olması. Sürücüsüne güven veren bir karaktere sahip Amarok’un yüksek hızlarla bir problemi yok fakat onun bir otomobil olmadığının farkında olarak kullanmak gerekiyor. Asfalt yollardan araziye çıktığında evine geldiğini fark eden Amarok’un asıl performansı burada ortaya çıkıyor. Zor şartlarda kullandığımız Amarok, engebeli ve dik yokuşlarda bile gücünden taviz vermiyor. Sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip bu vahşi pick-up, engel aşmakta hiç zorlanmıyor.

Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI Teknik Özellikler

Motor DOHC, 16V, turbo dizel
Motor Hacmi 2967 cc
Silindir Adedi V6
Maksimum Güç 224 HP 4500 d/d
Maksimum Tork 550 Nm 2750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma :

7.9 sn

 

Maksimum Hız 191 km/s
Frenler
Ön 17 inç hava kanallı disk
Arka 16 inç mm hava kanallı disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi 8.6 lt/100 km
Şehir Dışı 7.3 lt/100 km
Karma 7.8 lt/100 km
Test 8.8 lt/100 km
CO2 Emisyonu 203 g/km
Boyutlar
Uzunluk 5321 mm
Genişlik 1954 mm
Yükseklik 1834 mm
Dingil Mesafesi : 3090
Bagaj Hacmi 723-1886 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 50 lt
Boş Ağırlık 620-917 kg
Lastik Boyutu 255/55 R19

 

İkinci el satılık Volkswagen Amarok ilanları

Mitsubishi L200 Pick-up Teknik ve Tasarım İnceleme

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here