Yeni Opel Astra Tanıtıldı!

2
1304

Opel Astra, yeni neslinde daha küçük ve daha hafif yapısıyla dikkat çekerken, daha geniş yaşam alanı, daha verimli motorlar ve daha çok teknolojiyi bünyesinde barındırıyor.

 Uzun zamandır merakla beklenen yeni Opel Astra’nın fotoğrafları kamuflajsız haliyle gün yüzüne çıktı. Ortalama tam 200 kg hafifleyen Astra, yeni hafifletilmiş bir platform üzerinde yükseliyor. Yeni platform sayesinde Astra’nın daha rijit, aynı zamanda da daha konforlu bir hale geldiği belirtiliyor.

 

4370 mm’lik uzunluğuyla güncel Astra’dan 50 mm daha kısa olan otomobil, ayrıca 26 mm daha alçak ve 1460 mm yüksekliğinde. Buna karşın aks mesafesi 20 mm artırılmış ve arka bölümde 35 mm daha fazla diz mesafesi sunulduğu açıklanıyor. 

 

Astra’da 1,6 litrelik turbo beslemeli dizel motorların yanı sıra Corsa’dan tanıdık 1,0 litrelik turbo beslemeli benzinli motorun 105 HP güç üreten bir varyasyonu sunulacak. 1,4 litrelik 140 HP gücündeki benzinli motor revize edilirken 1,6 litrelik 195 HP güç üreten turbo beslemeli benzinli SIDI motor da planlar arasında.

 

Yeni Opel Astra, ilk kez sonbaharda Frankfurt Otomobil Fuarı’nda boy gösterecek. 

2 YORUMLAR

  1. Dış dizayn çok iyi fakat göstergeler ve direksiyon Corsa çakması olmuş ve hiç beğenmedim. İçi daha estetik ve farklı olmalıydı. Corsa nın da iç ve dış d,zaynı zaten çok vasat.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here