Nissan Qashqai tahttan inmiyor

0
1390

Qashqai, 2006 yılında lanse edildiğinden beri Nissan’ın Avrupa’da ve Türkiye’de en çok ses getiren modeli oldu. Yaklaşık 80 bin adet satışıyla Türkiye’de en çok satan SUV olan model , 10’uncu yılını da liderlikle kutluyor.

Nissan Qashqai, tasarımı, konfordan ve hacimden ödün vermeyen kompakt ölçüleri, motor ve şanzıman seçenekleri ile crossover segmentine ilham verdi. 2007 yılından bugüne kadar Avrupa’da 2.5 milyonun üzerinde üretim başarısı gerçekleştiren Qashqai, Türkiye’de ise yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği 7 bin 833 adet satışla birlikte yaklaşık 80 bin tüketicinin tercihi ile segmentinin tartışmasız lideri oldu. Qashqai aynı zamanda yaklaşık 300 farklı model arasında en çok satan 20 araç arasında yerini aldı.Qashqai’ye olan talep artmaya devam ederken, otomobilin layık görüldüğü ödül sayısı da çoğalıyor. Segmentinin yaratıcısı son olarak yüksek verimliği, pratikliği ve çevre dostu yapısıyla üst üste üçüncü kez “What Car?” tarafından “En İyi Kompakt SUV” seçildi.

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök 10 yıldır Türkiye’nin değişmeyen tercihi Qashqai hakkında, “Yeni bir segmentin öncüsü olan Qashqai, Nissan markasına Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de ivme kazandırdı. Ülkemizde en çok tercih edilen SUV olma özelliğini açık ara elinde bulunduran Qashqai, cesur tasarımı ve segment lideri teknolojisiyle Türkiye’de amiral gemimiz olarak Nissan’ı yeni başarılara taşımaya devam edecek.“ ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here