İlk Sürüş İzlenimi : Yeni Volvo S90

Yeni Volvo S90 ile Volvo Cars, uzun zamandır beklenen, premium sedan sınıfındaki iddiasını artıracak.

Volvo Cars, gelecek vizyonundaki en önemli adımını temsil eden yeni modeli Yeni Volvo S90’ı İspanya’da gerçekleştirdiği test sürüşüyle tüm dünyadan gelen gazetecilere tanıttı. Volvo Cars tarafından ileriye yönelik atılmış önemli bir adımı temsil eden Volvo S90, İspanya’nın Malaga şehrinde lanse edildi. Volvo Cars yetkililerinde yaptığımız sohbetlerde aracın en önemli rakiplerinin BMW 525 Xdrive olduğunu gözlemledik. Ayrıca Mercedes yeni E serisi 4 Motion da diğer önemli rakip.

yeni volvo s90

KONFORU YENİDEN TASARLADIK

En son güvenlik teknolojilerinden, bulut tabanlı uygulama ve hizmetlere kadar, birçok yeni teknolojiye sahip olan Volvo S90’nın direksiyonuna geçmeden Türkiye Pazarlama ve PR Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu ile sohbet ettik. Akınoğlu’nun araçla ilgili düşünceleri şunlar:

‘Yeni Volvo S90’I tasarlarken amacımız; sedan sınıfına yeni bir değer katmak ve bu sınıfta liderliğin ve görsel tasarımın göstergesi olan bir model yaratmaktı. Yeni Volvo S90, sürüş dinamikleri, performans ve sürüş anlamında ileriye doğru atılmış önemli bir adımı oluşturuyor. Volvo sürüş deneyimini değerlilik hissi sunma, kontrolü ele alma ve konfor anlamında yeniden tasarladık. Volvo Cars’ın sedan sınıfındaki iddiası hakkında ‘Yeni Volvo S90, Volvo otomobillerinin bundan sonraki yolculuğunun ilk adımını oluşturuyor.’

volvo iç

OTONOM SÜRÜŞE BİR ADIM

Estapona’dan bir dağ yerleşimi olan Ronda’ya kadar virajlı yollarda test ettiğimiz S90 yeni sistemleriyle otonom sürüşe adeta bir adım kalmış durumda. IntelliSafeAssist özelliği Volvo S90’da standart olarak yer alıyor. Buna, Adaptif Hız Sabitleyici (AdaptiveCruise Control), Mesafe ikazı ve ileri düzey yarı-otonom sürüş özelliği Pilot Assist de dahil. Pilot Assist fonksiyonu, otomobil 130 km/h hızla seyrederken, şerit çizgileri içerisinde kalması için hafif direksiyon uyarıları sağlıyor ve başka bir aracı izleme gerekliliği kalmıyor. Pilot Assist, Volvo’nun önem verdiği yenilik alanlarından biri olan, tam otonom sürüşe geçişte önemli basamak oluşturuyor. Yani yolun birçok bölümünde (tabi ki keskin viraj harici) elimi direksiyondan ayağımı da gazdan çekip aracın seyrini keyifle izledim. Tabi ki yol çizgilerinin iyi görünüyor ve düzgün olması şartıyla.

volvo s90 iç tasarım

YENİ S90 , BÜYÜK CANLILARI ALGILIYOR

Volvo S90’da bir dünya ilki olan -büyük hayvan algılama- City Safety (Şehirde Güvenlik Sistemi) ile birlikte sunuluyor. Bu teknoloji gece ya da gündüz boyunca geyik, at, inek gibi büyük hayvanları algılayabiliyor. Aynı zamanda, sürücüyü uyarıyor ve çarpışmayı önlemek için fren desteği sağlıyor. Yoldaki küçüklar çocuk veya küçük hayvanlar sistem tarafından henüz tam algılanamıyor. Bu durumda sürücünün dikkat etmesi şart.

yeni volvo s90

Araçta yeralan konfor, ekonomi ve dinamik sürüş modları size uygun süspansiyon ve sürüş imkanını verirken iç alandaki tasarım oldukça sade ve zevkli. Bowers and Wilkins ses sistemine sahip araçta Bob Marley’den dinlediğim tüm reggea parçaların davulcusunu adeta arkamda veya yanımda hissedebiliyorum.

MEHMET ALİ KANTARCI

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here