Nissan Terrano, kıymeti bilinmeyen safkan arazi prensi söyleminin kesinlikle altını dolduran bir arazi aracıdır.

 

11980’lerin Sonunda Başlayan Bir Japon Serüveni…

1875 kg’lık bir arazi canavarı olmakla beraber, 7 kişilik yolcu kapasitesi ile büyük ailelerin en iyi dostuydu.

Yıllar içinde hak ettiği değeri göremeyen, 2. el piyasasında alınırken soru işaretleri uyandıran ve korkulan bir araç haline geldi.

İspanya’da üretilen ve o zamanlarda polis arabası olarak bile kullanılan bir 4×4 olmakla birlikte 2.7 lt ve 3.0 lt dizel motoru, 2.4 lt benzinli motoru  ile beraber 154 beygire kadar güç üreten yapısıyla kimseyi yarı yolda bırakmamaya gayret etmiştir.

Dizel motorlarının Yakıt tüketimi ortalama 10 litre civarında olan Terrano döneminde ve bugünün koşullarında kabul edilebilir bir performans ve tüketim sunmuştur.

2Nissan Terrano; Arka Koltukta Bacak Bacak Üstüne Atma Keyfi!

Üst segment arabalarda görebildiğimiz arka koltuklardaki baş ve diz mesafesi konusunda Terrano oldukça bonkör bir yapıya sahip.

Arka koltuklarının sırt dayamalarının ayarlanabilir olması ve geniş diz mesafesi sayesinde bacak bacak üstüne atıp konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz.

İsterseniz de;

Bagaj bölümünde bulunan 3.sıra koltukları açıp 7 kişilik bir araba ile güzel bir piknik yapmaya gidebilirsiniz.

Tam da bizim sevdiğimiz gibi… Çocukken hep arabaların bagajlarında pikniğe gitmiş bir nesil olarak 3.sıra koltukta seyahat etmek özellikle çocuklar için büyük bir prestij göstergesi haline gelebilir.

Anne ve babalara duyurulur…

3Nissan Terrano Aslında Korkulduğu Gibi Değil!

Bize en büyük düşman ön yargılarımızdır.

Terrano içinde bu geçerli, Çoğu insanın yanıldığı birkaç şehir efsanesi vardır Terrano ile ilgili.

Yedek parça sıkıntısı yaşandığı gibi oysaki o yıllarda üretilen birçok araçla benzer kullanılan malzemeleri ve farklı markalarda kullanılan motor parçaları neticesinde gerek yedek parça, gerek kozmetik parçaları ile ilgili ufak bir araştırma yapıldığında tedarik ile ilgili bir sorun yaşanmadığı görülecektir.

4En Sevdiği Oyuncakları: Kar, Çamur Ve Zorlu Koşullar!

Yerden yüksek yapısının uzun yolda verdiği keyif, heybetli duruşuyla yarattığı güven hissi ile şehir içi kullanımında çok tatminkar olsa da, Terrano’nun kendini en iyi his ettiği yer arazi;

Kilitli diferansiyeli, aks mesafesinin optimum seviyelerde olması, kamp ve Off-Road sevenler için gerçek bir nimet.!

Ayrıca bir tuş vasıtası yerine gerçek bir vites kolu ile 4 çeker modlarına alınması gerçekten çok kışkırtıcı…

Nissan Terrano

5Elbette Kötü Özellikleri Var!

2.el piyasasında her araçta olması gerektiği gibi bakımları zamanında yapılmış, Sevgi ve hürmetle yaş dolduran araçlar daha az masraflı ve güzel görünümlü olurlar.

Terrano için ise ciddi bir kronik sorun olmasa dahi, kokpit alanındaki malzemelerin kırılgan yapısı safkan bir arazi aracı için biraz narin kalıyor.

Ortalama 80-90.000 TL bandında temiz bir Terrano alıp, özgürlüğün tadını çıkartabilirsiniz.

İkinci El Terrano İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Nissan Terrano        Nissan Terrano Nissan Terrano

 

2 YORUMLAR

  1. Araba, sahibine benzer. Dolayısıyla ona bakarak kullanıcısının kişilik yapısı, yaşam tarzı, beğenileri ve hatta cinsiyeti ile ilgili bile çıkarımda bulunabilirsiniz.
    Ben bu çerçevede şunu söyleyebilirim, ‘Terrano sahipleri güzel, hayat onlara güzel.’

  2. harika bir araçtır. gerçektende kıymeti bilinmiyor. ama yeni yeni değerini bulmaya başlayacak diye umuyoruz. senelerdir kullanırım. grubumuz bile vardır hem arazide hem şehir içinde mükemmel bir araçtır. kıymtini bilin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here