jeep Cherokee

Tasarım

Amerikan otomobillerinin tasarımı, Avrupalı ve Uzakdoğulu rakiplerinden şimdiye kadar hep farklı oldu. Tabii yeni dünya şartlarına onlar da uydu ve daha genele hitap eden Avrupai otomobillerin yolu açıldı. Önceki nesil Jeep Cherokee ‘leri düşünürsek, şimdiki otomobilin ne olduğu hakkında en ufak bir fikriniz olmayabilir. Yüzü oldukça ince tutulan farlar sebebiyle değişik görünen SUV’yi gece geç saatlerde görürseniz, korkma ihtimaliniz yüksek. Arkadan bakıldığında birçok SUV’ye oldukça benzeyen otomobilin yandan görünümü de kabul edilebilir.

İç Mekan

jeep cherokee 1

Amerikanların iç mekandaki kalite algısı ve beklentisi, bizimkinden her zaman farklı olmuştur. Sert plastikler ve estetiklikten yoksun hatlara sahip kokpitlere artık daha zor tanık oluyoruz. Yeni Cherokee de tamamen Avrupalı tüketicilerin beğenilerine göre tasarlanmış bir iç mekana sahip. İç mekandaki kalite algısı oldukça iyi düzeyde. Gerek gösterge tablosu, gerekse dokunmatik merkezi ekranın çözünürlüğü de yüksek ve göze hoş görünüyorlar. Kullanımı zor olan tek kumandaysa belki de depo kapağını açma düğmesi; bulmak için gerçekten iyi bir araştırmacı olmalısınız. Önde ve arkada yeterince iyi diz ve baş mesafesi mevcut. Sürücü koltuğunun iniş binişleri kolaylaştırmak için otomatik olarak hareket etmesi de şımartıcı bir özellik.

Motor

jeep cherokee                  Cherokee’de 2,0 litrelik turbo beslemeli dizel motor görev alıyordu. Bu motor 170 HP güç ve 350 Nm torkuyla yeterince güçlü, peki 9 ileri vitesli yeni otomatik şanzımanla birliktelik nasıl? Motordan tam anlamıyla verim alabilmek için bu şanzımanı manuel olarak kullanmak daha akıllıca olacak; çünkü hızlı bir şekilde sürekli en yüksek viteste olma eğilimindeki şanzıman tüketimi düşürmek için elinden geleni yaparken, maksimum torkun üretildiği devir bandından çıkınca performans hissini baltalıyor. İlk iki vites dışında geçişler oldukça konforlu ve sıkıntı yok. Testimiz boyunca 100 km’de ortalama 8,6 litrelik bir tüketim değeri elde ettik.

Konfor & Yol Tutuş

jeep cherokee

Cherokee’yi genellikle şehir içinde kullanacaklar için kötü haber direksiyon sisteminden geliyor; hissiz ve endirekt yapısıyla özellikle dar alanlarda manevralar biraz yorucu oluyor. Yüksek karoser yapısı ve ağırlık merkezi sebebiyle yana yatma eğilimi olsa da yol tutuş kabiliyeti memnun ediyor. Süspansiyon sistemi geniş çukurlar ya da kasislerde başarıyla çalışırken, küçük darbeleri sönümleme konusunda biraz isteksiz davranıyor. Sürüş pozisyonu biraz yüksek olan Cherokee’nin opsiyonel ve standart donanım listesiyse zengin.

Teknik Özellik

Motor: 2.0 MultiJet
Motor Hacmi: 1956 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 170 HP 4000 d/d
Maksimum Tork: 350 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 10,3 s
Maksimum Hız: 192 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 7,1 lt
Şehir Dışı: 5,1 lt
Karma: 5,8 lt
Test: 8,6 lt
CO2 Emisyonu 154 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4623 mm
Genişlik: 1859 mm
Yükseklik: 1684 mm
Dingil Mesafesi: 2700 mm
Bagaj Hacmi: 423 lt
Boş Ağırlık: 1953 kg
Lastik Boyutu: 225/60 R 17

 

2. El Satılık Jeep Cherokee İlanları

1 YORUM

  1. SUV tarzı araçların atası bu marka… jip kelimesinin karşılığı aslında jeep markası. ona rağmen neden bu kadar fiat gibi hissettiriyor bilemiyorum.. çok daha iyi olması gerekirdi. Her yeri fiat markası resmne.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here