Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG Test Sürüşü

3
6310

Makyajlanan Volkswagen Golf’ü Mert Yılmaz Test Etti…

Kompakt sınıfın en güçlü oyuncularından biri olan yeni Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG, makyajla birlikte tasarım olarak ciddi değişikliklere uğramamış olsa da teknolojik altyapı olarak önemli yenilikler barındırıyor. Avrupa’nın ve Türkiye’nin de en çok tercih edilen kompakt hatchback’lerinden biri olan Volkswagen Golf, artan rekabette liderliğini kaybetmemek için ufak bir makyaj operasyonundan geçirildi. Rekabetten kastımız ise tabii ki Ford Focus, Opel Astra, Renault Megane, Honda Civic, Hyundai i30 ve Peugeot 308 gibi modeller.

2017 Makyajlı Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG

Makyaj çalışmasına ufak dediğime bakmayın, aslında tasarım olarak dışarıdan bakıldığında pek bir farklılık yok fakat özellikle LED teknolojili ön far grubu ve stoplar aracın görünümünü fazlasıyla modernleştirmiş. Tamponlarda da ufak dokunuşlar var.

Kabinde değişiklikler dışarıdan biraz daha fazla. En büyük değişiklik ise 8.0 inçlik ekranın yerine gelen 9.2 inçlik ekran olmuş. Bu ekranın çözünürlüğü 1280×640’a kadar çıkarılmış. Bu sınıfın en iyi değerlerinden birini sunuyor ve arayüzü de . oldukça pratik. Kullanılan kaplamalarda da ufak değişikliklere gidilmiş. Dijital gösterge paneli Passat’tan tanıdık ve Golf’e de oldukça iyi uyum sağlamış. Masaj fonksiyonlu sürücü koltuğu hem rahatlık hem de kavrama bakımından sınıfının en iyilerinden

Teknolojik yeniliklere baktığımızda ise şehir içi acil durum freni, yaya güvenliği fonksiyonu, trafik sıkışıklığı asistanı gibi donanımlar makyajla birlikte gelmiş. 380 litrelik bagaj hacmi sınıfının en iyi değerini sunmasa da, çekirdek bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak alanı sunuyor. Yükleme eşiğinin yukarıda olması eksi puan almasına yol açıyor.

Yeni Volkswagen Golf Fiyatı

Dizel skandalından sonra benzinli motorlara daha fazla ağırlık vermeye başlayan Alman üretici, ülkemizde 110 HP güç üreten 1.0 TSI, 125 ve 150 HP’lik iki ayrı güç çıkışına sahip 1.4 TSI benzinli motorlarla satılıyor. Her iki benzinli motorda da hem manuel hem de yedi ileri DSG şanzıman seçme şansınız bulunuyor.

Dizel cephesinde ise tanıdık 1.6 litrelik TDI ünite bulunuyor. Bu motorun da 90 ve 115 HP güç üreten iki ayrı versiyonu mevcut. Dizel motoru da DSG şanzıman ile tercih edebiliyorsunuz. Yenilenen Volkswagen Golf’un en baz modeli 1.0 litrelik TSI motora sahip ve 83.800 TL’lik fiyat etiketine sahip. 125 HP’lik 1.4 TSI motorun başlangıç versiyonu 91.600 TL. Eğer DSG tercih ederseniz 103.100 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Dizel cephesinde ise 98.400 TL’lik fiyat başlangıcı var, dizelde Otomatik şanzıman tercih ederseniz ise fiyat 117.000 TL’ye kadar fiyat çıkıyor.

Test aracımızın kaputunun altında 1.4 litrelik 125 HP güç üreten turbo benzinli motor yer alıyordu. 9.9 sn’lik 0-100 km/s hızlanma değeri ile 150 HP’lik versiyona pek de gerek bırakmayan bu motor, performans bakımından tatmin edici. Turbo sayesinde alt devirlerden itibaren canlı olan motor, Golf’e ara hızlanmalarda da ideal gücü sağlıyor. Yedi ileri çift kavramalı şanzımanın geçişleri ve seriliğinin eleştirilecek hiçbir tarafı bulunmuyor. Üretilen en iyi çift kavramalı şanzıman dersek abartmış olmayız sanırım. Ortalama olarak verilen 4.8 lt/100 km’lik tüketim değerini tutturmak pek de mümkün değil fakat şehir içinde 7.0 lt/100 km civarında gezebiliyorsunuz.

Çok iyi ayarlanan süspansiyon sistemi hem yol tutuş hem de konfor konusunda optimumu sunuyor. Ford Focus‘tan sonra en iyi yol tutuşa sahip kompakt hatcback’lerden biri olan Golf, süspansiyon konforu konusunda da sınıfının en iyilerinden biri.

Yalıtım konusunda da Volkswagen mühendisleri oldukça iyi iş çıkarmış. Golf, hem yol hem de motor sesini kabine hiç sızdırmıyor. Biraz hızınız artınca rüzgâr sesinin az da olsa duyuyorsunuz fakat çok da rahatsız edici olmuyor.

Volkswagen Golf yollara ilk çıktığı günden beri sınıfının referans modeli olmayı sürdürüyor. Rakiplerinin yeni nesillerinin sahneye çıktığı bu günlerde Golf’e gelen ufak bir makyaj, liderlik koltuğunda daha uzun süre oturmasını sağlayacağa benziyor.

Sonuç

Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG, her zaman olduğu gibi kompakt sınıfın kralı. Baktığınız zaman bazı disiplinlerde ondan iyi modeller var. Örneğin daha iyi yol tutan, daha az tüketen rakipler bulmak mümkün. Ama bir paket olarak en iyi birleşimi Golf sunuyor. 1.6 lt ve altında hem dizel hem de benzinli motorlar sunması ve bu motorlarda DSG çift kavramalı otomatik şanzıman opsiyonu olması da olumlu bir özellik. Sonuçta Türkiye’de en çok aranan özellikler bunlar…

Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü

Benzin

Şehir İçi Yakıt Tüketimi

6.2 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

4.4 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

5.1 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

6.9 lt/100 km

CO2 Emisyonu

119 gr/km

Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG Performans

Motor Hacmi

1395 cc

0-100 km/s Hızlanma

9.1 sn

Maksimum Hız

204 km/s

Ön Frenler

Hava kanallı disk

Arka Frenler

Disk

Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG

Boyutlar

Uzunluk

4258 mm

Genişlik

1799 mm

Yükseklik

14652 mm

Dingil Mesafesi

2637 mm

Bagaj Hacmi

380 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

50 lt

Boş Ağırlık

1395 kg

Lastik Boyutu

225/45 R17

2017 Volkswagen Golf 2.el İlanları için tıklayın

3 YORUMLAR

  1. Bu Golf harika görünüyor. Tek kusuru fiyatı çok yüksek.Golf’e sahip olmanın maliyeti 100 bin TL. Bir öğretmen olarak almam imkansız gibi, emekli ikramiyem bir Golf etmiyor!..
    Buradaki test aracının da rengini çok yadırgadım hiç mi başka renk bulamadınız.

  2. golf her zaman sınıfının standartlarını belirliyor, hangi araca baksak bu sınıfta hep golften iyi yoksa geride mi deriz, ama yüzü çok eskidi, tamam klasik olmak kolay değil ama bugün yeni, çıkan megane’ı ya da civic’i görünce inasnın gönlünün golfe kayması için tamamen 2. eldeki kuvvetine tutunması lazım, yoksa başka bir artısı pek görünmüyor, fiyatı zaten çok ama çok tuzlu,
    bugün gt-line donanımında ki megane 1.6 130 beygir ve edc şanzımanla 114 bine satılıyor ki, ne donanım var, malzeme kaliteside süper, üstelik golften baya büyük,
    golf kesinlikle güzel ve kaliteli bir araç ama yüzü o kadar eskidi ki, artık kesinlikle yenilenmesi lazım, yoksa teker geri sarmaya başlayacak, piyasada kötü denilecek bir araba kalmadı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here