Bentley de Hybrit Modasına Uydu

0
1041

Bentley’den Elektrikli Model

Elektrikli otomobiller, bugün, yeni bir teknoloji gibi görünse de gerçekte benzinli arabalardan çok daha eskiler. Buharla çalışan arabalardan sonra geliştirilen elektrikli arabalar 1800’lü yılların sonunda üretilmeye başlamıştır. Ancak içten yanmalı motorun geliştirilmesiyle benzine yönelen otomotiv sektörü performans konusunda çok daha güçlü bir ivme yakalasa da neredeyse yüz yıl içinde dünya petrol rezervi tükenme noktasına gelmiş, çevreye de kalıcı hasarlar verilmiştir. Bugün, elektrikli arabalarla geçen yüz yılın telafisi başladı. Önce BMW, Mercedes gibi Avrupalı otomotiv devlerinin sonra da Japon otomotiv endüstrisinin üzerine epeyce kafa patlattığı elektrikli-performanslı araba üretimi konusu giderek sektörün ana gündemi olmaya başladı.

Elektrikli arabaların tarihçesi ve gelecek üretim planları hakkında detaylı bilgi için Elektrikli Arabaların Geleceği adlı makaleyi okuyabilirsiniz.

Lüks Sınıfın En Çarpıcı Hybrit Üretim Modeli

Lüks sınıf araçlarıyla tanınan Amerikan otomobil üreticisi Bentley de artık hibrit otomobil üretme kararı aldı. Üstelik tek bir model için değil bütün ürün gamı için bu kararı alan marka, her segmentteki aracı için birer tane elektrikli üretimi yapacak.

Çevreci Ülkeler İçin Özel Elektrikli Lüks Araba Üretimi

Bilindiği üzere Avrupa, çevre konusunda çok hassas. Orman varlığını korumayı ana misyonu haline getiren Avrupa ülkelerinden bazıları belirledikleri şehir merkezlerinde benzinli ve dizel araç kullanımını tamamen yasaklamayı düşünüyorlar. Bu karar gündeme gelmişken söz konusu şehirlerde yaşayıp da Bentley kullanmak isteyenleri de hemen göz önüne alan marka, elektrikli arabalarıyla kullanıcısının gönlünü tekrar fethedecek gibi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here