Trafik Sigortası Fiyatları

0
5129

Motorlu taşıt sahiplerinin en önemli masraf kalemlerinden biri olan Trafik Sigortası, yaptırılması zorunlu bir sigorta türü. Devlet eliyle yapılması mecburi kılınan bu sigortayı, yapmaya yetkisi olan sigorta aracı kurumlarından alabilirsiniz. Aralarında online hizmet veren hatta online karşılaştırma sistemi sunanlar bile var. Yani Trafik Sigortası yaptırmak hiç de zor değil. Peki, Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları neye göre belirleniyor, Motorlu Araç Sigortası ücretleri ne kadar ya da Trafik Sigortası ödemesi nasıl yapılabilir gibi soruların yanıtlarını sizin için araştırdık.

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatlarını Kim Belirliyor?

Her yıl yeni mali dönem başlamadan Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından toplanan komisyon bir önceki yılın trafik kaza istatistikleri, pirim ve teminat ödeme ortalaması gibi detayları göz önüne alarak taban fiyatları belirler. Ardından Sigorta şirketleri, söz konusu aracın modeli, markası, yaşı, kayıtlı olduğu ilin trafik kaza istatistikleri, trafik yoğunluğu, araç sahibinin hasar – kaza geçmişi, yaşı gibi konuları göz önüne alarak net poliçe pirim fiyatını belirler.

Motorlu Araç Sigortası Ücretleri

Motorlu taşıtınız için Trafik Sigortası yaptırmadan trafiğe çıkamazsınız. Zira, bu şekilde trafikte tespit edilmeniz halinde hakkınızda cezai işlem başlatılır, aracınız alı konur. Trafik Sigortası ücretinin ne kadar tutacağı ise aracınızın ve sizin sürücü olarak sicilinizin detaylarına bağlıdır. Motorlu taşıtınızın hangi ilin trafik koduna bağlı olduğundan, aracın yaşına, modeline, markasına kadar pek çok detay ödeyeceğiniz rakama etki eder. Her yıl poliçe yenileme zamanına sadak göstermeniz bile artı bir puan olarak kabul edilerek fiyatı etkiler.

Trafik Sigortası Ödemesi Nasıl Yapılabilir?

Zorunlu Trafik Sigortası, yapılması devlet eliyle mecburi kılınmış bir sigorta türü olduğu için süreç konusunda oldukça esnek bir yapıya sahiptir. Dilerseniz sigorta şirketlerinin ofislerine giderek başvuruda bulunabilir, sigorta şirketlerini arayarak poliçe teklifi alabilir ya da online olarak Zorunlu Trafik Sigortası yaptırabilirsiniz.

Arabanızı Alırken Trafik Sigortası Yaptırmayı Unutmayın!

İkinci el ya da sıfır kilometre araba alırken mutlaka dikkat etmeniz gereken konulardan biri Trafik Sigortası yaptırmaktır. Hayalinizdeki arabaya sahip olmak üzere arabam.com üzerinden arama yaparken Trafik Sigortası konusunu da sorgulayabilirsiniz. Trafik Sigortası yaptırmak üzere sigortam.net’ten yararlanabilir, online olarak teklif alabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here