İkinci El Araba Alırken Karar Verme Soruları

0
4079

İkinci el araba almak oldukça kafa karıştırıcı bir süreci beraberinde getirebilir. Aslında yeni bir otomobile sahip olmanın verdiği keyifli heyecan sağdan soldan gelen yorumlarla, araştırdıkça değişen fikirlerle bu karışık ve yorucu sürece dönüşür. İkinci el araba almadan önce kafanızın karışmasını önleyecek, ihtiyacınıza odaklanmanızı sağlayacak başka bir deyişle size yol gösterecek bir rehber hazırladık. İkinci el oto ilanlarına bakmadan önce aşağıdaki soruları kendinize sorun ve alacağınız yanıtlara göre bir otomobil arayın.

İkinci el araba alırken karar vermeyi nasıl kolaylaştırabiliriz?

1Satın alacağınız arabayı ne amaçla kullanacaksınız?

Kısa mesafede işe gidip gelmek, köy ya da taşra arazisinde ulaşım sağlamak, uzun yola çıkmak ya da ailece hafta sonları seyahat etmek birbirinden farklı araba kullanma amaçlarıdır ve her biri için uygun olan araç tipi farklıdır.

Henüz marka – model kararı vermediyseniz, hazırladığımız testi cevaplayarak size en uygun marka – modellerin listesine ulaşabilirsiniz.

2Aylık yakıt bütçeniz ne kadar?

Eğer aylık yakıt bütçeniz çok kısıtlıysa düz vites, yeni model, küçük, motor gücü düşük, hafif, dizel ya da alternatif yakıt kullanan araçları tercih etmelisiniz. Yaşı büyük arabalar, motor ve yağ filtreleri eski olduğu için daha çok yakacaktır. Genellikle otomatik vitesli şanzıman düz vitese göre daha fazla yakıt tüketir. Elbette dizel benzine göre daha ekonomik bir tercih olacaktır.

3Arabayı aldıktan sonra satmayı düşünüyor musunuz?

Eğer satın alacağınız ikinci el otomobili kısa bir süre kullanıp satmak niyetindeyseniz mutlaka ikinci el oto piyasasında hızlı satılan bir araba seçin. Örneğin yakıt tüketimi az, seri, otomatik vites, yaşı genç ve genellikle beyaz, metalik gri renkteki otomobiller daha hızlı satılır. Ayrıca bazı markaların oto piyasasında popülaritesi daha fazladır.

4İkinci el araba kredisi almak istiyor musunuz?

Eğer ikinci el araba alma sürecini banka kredisi ile gerçekleştirmek niyetindeyseniz çok eski bir otomobil almamalısınız. Zira, bankalar genellikle 8 yaşının üstündeki motorlu taşıtlar için kredi sunmazlar.

5İstanbul’da mı yaşıyorsunuz?

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız, her gün trafikte saatlerce dur-kalk şeklinde ilerleyeceğinizi tahmin ediyor olmalısınız. Söz konusu dur-kalk trafik, 20km boyunca devam ederse sizi aşırı derecede yoracaktır. Otomatik vites kullanımı daha az yorulmanızı sağlayacağı için konfor arttıran bir tercih olabilir.

Kendinize bu soruları sorduktan sonra nasıl bir araba alacağınıza karar verip yani çemberi daraltıp arabam.com üzerinden dilediğiniz şekilde filtreleme yaparak hayalinizdeki tercihe ulaşabilirsiniz. Sistemini en hızlı biçimde aranılan otomobile ulaşılacak şekilde optimize eden arabam.com ile vites tipine göre, kullanım amacına göre, yaşına göre, model ve markasına göre, satış koşullarına göre filtreleme yapabilirsiniz.

2.el araba ilanları için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here