2017’in İlk 4 Ayında En Çok Satan Marka Renault Oldu!

2
1314

Bu Yıl Otomobil Satışları Ne Durumda?

2017 yılı, global ve yerel anlamda, hem siyasi hem de ekonomik açıdan oldukça zor başladı. Bu zorlu koşulların etkisi ve el yakan yakıt masrafları otomotiv sektörüne kan kaybettirdi. Sektörün satışlarının düşmesi genel anlamda ekonomi için zorlayıcı olurken seyahat özgürlüğü ve yaşam kalitesi sunan motorlu taşıtlara erişmek de güçleşmiş oldu. Peki, geçtiğimiz son dört ay araç satışları için durum nasıl oldu?

Geçtiğimiz son dört ayı geçen yılın araç satış rakamlarıyla kıyaslarsak sektörde %8 oranında daralma görüyoruz. Ancak Türk tüketicinin ihtiyaçlarını oldukça iyi bir biçimde analiz eden Renault için durum diğer markalara göre biraz daha olumlu görünüyor. 

2017’nin En Çok Satan Araba Markası Renault

ODD verilerine göre 2017 yılının ilk dört ayında Renault marka araçlar satış konusunda lider oldu. Hemen her segmentte araç ile ve yakıt tüketimi, motor özellikleri, vites seçenekleri gibi konularda ihtiyaçlara cevap verebilen bir anlayışla marka çok tercih edildi. Elbette bu değerlendirmede, Renault marka araçların kendi sınıfındaki rakiplerine oranla fiyatlarının cazibesi ve Dacia satışlarının katkısı da dikkate alınmalı. 

2017’nin İlk Dört Ayında Kaç Adet Renault Satıldı?

2017 yılının Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayı boyunca Türkiye’de toplam 31 bin 126 adet Renault marka araç satışı gerçekleşti. 

2017 yılı araç satışlarının düşüşünü konu alan daha önce yaptığımız bir habere göre Türkiye’de bu yılın ilk dört ayında otomobil pazarı%8 daralmıştı. Ancak bu süreçte oldukça fazla talep gören Renault markası için durum çok daha pozitif oldu. Dacia’nın da gördüğü ilginin etkiisyle marka için yılın ilk dört ayı oldukça olumlu satış rakamlarıyla noktalandı. 

ODD’nin verdiği aynı verilerle Renault Megan Sedan, Symbol, Clio, kendi sınıfındaki araçlar içinde yılın ilk dört ayında en fazla satılan marka model kombinasyonları oldu. 

Renault çatısı altında satılan Dacia modellerinin de iyi bir satış ivmesi yakalamaları bu başarıya artı puan olarak eklendi. 

Eğer ikinci el Dacia Duster almak, yeni Dacia triptonik hakkında bilgi almak ya da Renault marka araçları daha yakından incelemek istiyorsanız arabam.com sayfalarınında gezinebilirsiniz. Renault marka araçların test sürüşü içeriklerine ve ilgili ilanlara kolayca ulaşabilir, bilgi edinmenin vereceği avantajlarla araba alabilirsiniz. 

2 YORUMLAR

  1. Birçok Araç Marka ve Modellerine baktım, Araçları birbirleriyle kıyasladım, Artıları ve eksilerini ölçüp tarttım, Şunu Rahatlıkla söyleyebilirim ki, Hem Fiyat bakımından ve hemde gerekse Donanım bakımından Renault Araçlar çok Cazip ve Diğer Marka Araçlara göre çok Avantajlı, en son 2003 yılında Renault Aracım vardı, açıkça ilk başlarda çok Tereddütle yaklaştım ancak Aracı kullanıp denedikten sonra içimdeki korku yerini heyecana ve Zevke bıraktı, yaklaşık 3 hafta oldum Aracımı alalı Tek kelimeyle Mükemmel diyebilirim. Araç alacak kişilere tavsiyem Kesinlikle Renault Modellerine bakmadan karar vermesinler, Verdiğiniz Paranın karşılığını almak istiyorsanız, Mutlaka ama Mutlaka bakın, görün, Test edin daha sağlıklı karar verdiğinizi anlayacaksınız. Son söz olarak Şunu söylemek istiyorum, Renault Doğru Tercih

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here