Koç Otomobil Müzesini Gördünüz mü?

0
2981

İstanbul’da gezilip görülecek, içinde saatlerce vakit geçirilecek en keyifli yerlerden biri: Koç Otomobil Müzesi

Bazıları için ailece konforlu bir yolculuk, bazıları için özgürlük, bazıları için yatırım, bazıları için de tutkudur otomobiller. Otomobil merakını biraz ileriye taşıyan şanslı insanlar onları biriktirmekten keyif alıyorlar. Ülkemizde ve dünyada farklı markalara, dönemlere ait otomobilleri toplayıp kendi koleksiyonu yapan ya da bir otomobil müzesi açan pek çok yatırımcı var. Türkiye’de görülmeye değer zengin otomobil müzelerinden biri Koç ailesine ait. Çocukların, gençlerin, yetişkinlerin keyifle vakit geçirebileceği aynı zamanda da ulaşım ve otomobil tarihine dair önemli bilgileri edinebileceği Koç Otomobil Müzesi İstanbul’da görmeniz gerekenler arasında. Müze, sadece sergilediği otomobillerle değil bebek arabası, tekerlekli sandalye temin edilebilen hizmet ayrıntıları, tüm mekanı tekerlekli sandalye ile dolaşabileceğiniz tasarımı, tarihi bir mekanı onun dokusuna zarar vermeden restore etmiş olması, consept restoran ve kafeleriyle de çok kullanışlı ve konforlu.

Koç Otomobil Müzesini Kim Kurdu?

Vehbi Koç’un endüstri tarihine dair ürünleri toplama merakını bir adım ileri taşıyan Rahmi Koç, 1994 yılında M.Rahmi Koç Müzesini ziyarete açtı.

M.Rahmi Koç Müzesi Nerede?

Hasköy Tersanesi’nin restore edilmesiyle açılan M.Rahmi Koç Müzesi, Hasköy Caddesi No:5- Hasköy- İstanbul adresindedir. Ücretsiz otoparkı olan müzeye toplu taşıma ile ya da kendi aracınızla ulaşabilirsiniz.

M.Rahmi Koç Müzesinde Neler Var?

1898 yapımı buharlı otomobil Birinci Dünya Savaşı’na ait bir röntgen arabası 1922 yapımı itfaiye aracı 1908 yapımı Ford Model T 1965 yapımı Rolse Royce 1870 model bir bisiklet, müzede dikkat çeken otomobillerden sadece bazıları. 

Bir otomobil müzesi açacak olmasanız da hayalinizdeki sıfır kilometre ya da ikinci el otomobile arabam.com ile avantajlı fiyatlarla ulaşabilirsiniz. Ekspertiz raporu seçeneği, farklı marka, model zenginliği, güvenli online araştırma olanağı ile arabam.com almak istediğiniz motorlu taşıta en konforlu biçimde ulaşmanızı sağlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here