arabam.com
2014 model Citroen Grand Picasso aracımı model yılı yüksek bir araç alacağım için satıyorum.
Türkiye distribütörü Bayraktar Otomotivden 8 yıl önce 36binkmdeyken aldığım aracı severek kullandım. Çoluk çocuk ailecek keyifle seyahat edilecek şahane bir araba. Özelliklerini anlatmak uzun sürer, bana göre en keyifli tarafı direksiyondan vites, gepgeniş iç hacim, bagajdaki +2 koltuk, kocaman ön cam, düşük yakıt tüketimi.
Şu an 148bin kmde. Günlük 30km işe gidip geliyorum. Normal kullanımda şehiriçi 6.5lt şehirdışı 5.5lt tüketim yapıyor.
Aracın bakımlarını ve parça değişimlerini Samsun’da hep aynı özel serviste yaptırdım. Dileyene servis yetkilisinin numarasını verebilirim benden bağımsız istediğiniz bilgiyi alabilirsiniz. Ben alırken ekspertiz yaptırmadım, isteyen 10 dakikalık kontrol için bu işi yapan firmalara 10binTL verip baktırabilir.
Tramer kaydını geçen ay kontrol ettim. Ekran kaydında görebilirsiniz, 4 adet hasar kaydı bulunmaktadır. Bunlardan 3’ü ben aracı almadan önce olan kayıtlar, sebebini bilmiyorum tutarları da çok düşük zaten. Aşağıdaki şemada sol çamurluğu ve sağ kapıları bu sebepten boyalı işaretledim, neresinde ne olmuş araştırmadım doğrusu. Hasar kayıtlarından sonuncusu da 2021 yılında araç bendeyken oldu. Köpeğe çarpmıştım, ön tamponda krom çıta gibi ufak tefek parça değişimi oldu, 2021 yılı fiyatlarıyla 7.105TL hasar kaydı oluşmuş. Tamponun kendisi değişmedi. İsteyene videosunu bulur gösteririm.
Zamanında sağ kapı altı marşbiyel denen yerde sürtme olmuştu ve arka tampon plastik kısımda ise boya atması olmuştu. Yetkili mini hasar servisinde yaptırdım. İkinci el araçta kusursuzluk aramak doğru değil diye düşünüyorum. Dikkat çekecek hata olarak arka çamurluk üstünde içeri eşya koyarken oluşmuş bir çizik ile ön çamurluk alt kısımda kaldırıma sürtmeden dolayı leke var. Bunun dışında her araçta olabilecek ufak tefek nokta hatalar mevcuttur mutlaka.
Araçta motorunda hiçbir sorun yok. Geçen yıl triger takımını değiştirdim. Ön amortisörlerden ses geliyordu onları da 2025 yılı yaz aylarında değiştirdim. Aküsü de yenidir, startstop sorunsuz çalışır. Geçen ay iç temizlik yapılırken orta gösterge ekranı küçük bir zarar gördü ekran çalışır durumdaydı ama sigorta kapsamında sıfır ekran takılarak yenilenmiştir, jelatini üzerinde.
İçinde döşemesinde koltuklarında önemli bir sorun, yanık delik sarkma vs. yok, kullanım sebebiyle olsun olsun toz, su lekesi vardır.
Yedek anahtarı mevcut. Bagaj perdesi pandozit mevcut. Arka camlardaki güneşlikler tertemiz ve sağlam.
Takas düşünmüyorum.
Açıkça yazdım, öylesine tekliflere kapalıyım, boşu boşuna birbirimizin zamanını çalmayalım. Fiyat yazıyor ilanda 3-5 indirim aracı görünce adetten olarak yapılır, gerçek kullanıcı ile anlaşırız. Bu arabayı kullanan, biraz araştıran ne aldığını bilir.
Araç gün içinde Samsun OSBde işyerimde oluyor, burada gelip görülebilir.
Hem alana hem de bize hayırlı olsun dilerim.
Orjinal
Lokal boyalı
Boyalı
Değişmiş
Belirtilmemiş
Tramer 10.821 TL