Dizel Otomobillerin Cezbeden Özellikleri

1
2778

Her ne kadar dünya genelinde dizel motorlu araçlara sınırlandırma ve yasaklar getirilse dahi, ülkemizde dizel motorlu araçlar oldukça popüler. Özellikle Volkswagen dizel skandalı, dünya genelinde mazotlu araçların kötü şöhretinin yayılmasına sebep oldu. Otomotiv devlerinin hibrit, elektrikli ve düşük hacimli turbo benzinli motorlara yönelmesi, farklı motor teknolojilerinin geliştirilmesine katkı sağladı. Ancak ülkemizde artan otomobil ve akaryakıt fiyatları, kullanıcıları cüzdanlarını düşünmeye iterek şehir içi ve şehirler arası az yakan uygun fiyatlı otomobilleri kullanmaya teşvik ediyor. Dizel araçlar filo kullanımlarında şirketlere kazandırdığı akaryakıt tasarrufu ile öne çıkıyor, cebini düşünen bireysel kullanıcılarını a noktasından b noktasına mümkün olduğunca uygun fiyatlı olarak ulaşmasına olanak sağlıyor. Gelin dizelleri cezbeden detayları beraber inceleyelim.

Alt Devirlerde Sunulan Yüksek Tork Değeri

Özellikle İstanbul gibi trafiğin durma noktasına geldiği illerimizde direksiyon sallamak zorunda kalan kullanıcılar, sürekli olarak dur kalk yapmak zorunda kalıyor. Araç her durduğunda hareketi sağlamak için öncelikle statik sürtünmenin yenilmesi gerekiyor. Sürtünme kuvvetini tekerlere aktarılan döndürme kuvveti yani torkun yenmesi ile kısa süreli hareketine kavuşan otomobil, tekrardan frene basılması ile duruş haline geçiyor. Dizellerin alt devirlerde sundukları yüksek tork değerleri, sürtünme kuvvetinin yenilmesini kolaylaştırıyor ve şehir içi yakıt tüketimini düşürüyor.

Devir Saati
Alt devirlerde sunulan yüksek tork değeri dizelleri avantajlı kılıyor.

Dizel Motorların Ara Hızlanmalarda Başarılı Olması

Dizellerin sunduğu yüksek tork değeri, otomobillerde ara hızlanmaları daha başarılı hale getirir. Sollamaları zaman kaybetmeden düşük devirlerde yapmanıza olanak sağlar.

Dikiz Aynası
Ara hızlanmalar sollamaları olabildiğince çabuk bitirir.

Uygun Yakıt Fiyatı

Zaman zaman akaryakıt fiyatları birbirine yaklaşsa dahi, genel olarak mazotun litre fiyatı benzinin litre fiyatından ucuz. Yıllık yaklaşık 15000 kilometre ve üzerinde yol yapmayı planlayan kullanıcılar dizel otomobillere yönelmekteler.

Pompa Fiyatı
Dizel benzine göre ekonomik fiyatı ile hala dikkat çekici.

Dizel Motor ve Düşük Yakıt Tüketimi

Yüksek devirler çevirmeden kullanıcıya sağlanan maksimum tork ve güç, motorun yüksek devir çevirmesinin önüne geçiyor. Sonuç olarak az yakıt tüketen bir motor ortaya çıkıyor.

Sanıldığının Aksine Bakım Maliyetlerinin Uygun Fiyatlı Olması

Eski tip motorlardan günümüze kalan hurafelerden biri dizellerin yüksek bakım maliyetleridir. Eskisi kadar periyodik bakımları maliyetli olmayan yeni nesil dizeller, genelde 10000-15000 km arasında bir periyodik bakıma girmekteler. Motor yağı, hava filtresi, yağ filtresi ve duruma göre mazot filtresinin değiştiği periyodik bakımlar kullanıcılarının cebini eskisi kadar yormuyor. Hatta internet üzerinden parçayı kendiniz temin ederek ustanıza sadece işçilik ücreti vererek maliyetleri daha aşağı çekmeniz mümkün.

Bakım
Rutin bakımlar sanıldığı gibi maliyetli değil.

Farklı Hacim Olanakları

Piyasada farklı farklı sunulan motor hacimleri sayesinde kullanıcılar kendilerine ve amaçlarına uygun şekilde tercih yapabiliyorlar. Farklı vergi dilimi avantajları sunan küçük veya büyük hacimli dizel motorlar, kullanıcıların diledikleri vergi diliminden faydalanmalarına olanak sağlıyor.

Dizel Motorun Uzun Yol Kullanıcıları için Biçilmiş Kaftan Olması

Dizel motor ısındığı zaman verimli hale gelir. Eskiden gelen işleyen demir ışıldar sözü aslında uzun yola çıkacak kullanıcılar için doğrudur. Araç sürekli soğumadan çalışacağı için uzun ömürlü bir yapıya sahip olacaktır. Bu sayede kullanıcısına düşük yakıt tüketimi ve sorunsuzluk sağlamaya devam edecektir.

Vin Diesel
Dizel otomobiller daha uzun bir süre bizlerle.

2. El Dizel Otomobil İlanları İçin Tıklayın

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here