Araç Mangalı ile Kimsenin Yapmadığı Yerde Mangal Yap

1
19304

Her sabah gözlerimizi dört tarafı kalın tuğlalarla çevrilmiş bir odanın içerisinde açıyoruz, dışarda tatlı bir sabah esintisi varken. Bazılarımız daha ortada güneş bile yokken çıkıyor bu dört duvarın arasından, bir diğer dört duvar olan iş yerine gidebilmek için. Dışarda çok güzel bir hava varken akşama kadar çalışıyor. Nihayet bu dört duvar arasından da kurtuluyor ve sabahkine geri dönmek için yola çıkıyor. Bu yolculuk sırasında bilin bakalım ne yok? Güneş! Evet gün doğmadan evden çıkıyor, gün battıktan sonra evlerimize dönüyoruz. Yorucu bir haftanın sonunu da biraz dinlemek için evde geçirmek istesek de bazen piknik gibi bir etkinliği tercih ediyoruz. Bu gezi için kim bilir ne kadar beklediniz. Kim bilir çıkmadan önce “Bugün çok güzel kafa dinleyeceğim.” dediniz. Ancak arabanıza binip bu piknik alanlarına doğru yaklaştıkça beliren o kalabalık… Kelimeler kifayetsiz. Haftalarca dört duvar arasında çalıştıktan sonra hayal ettiğiniz o tatil günü, kirli, pis, tıklım tıklım kalabalık ve gürültü kirliliğine dönüştü. Peki size istediğiniz her yerde piknik yapmanıza imkân tanıyacak bir aletten bahsetsem? Bu alet genelde bir araç mangalı gibi kullanılsa da üzerinde çay, kahve gibi şeyleri bile yapabileceğiniz bir alet.

araç mangalı

Araç Mangalı Ne İşe Yarar

Birçok farklı özelliğe sahip bu araç mangalı az önce de bahsettiğim gibi istediğiniz yerde durup yiyecek ve içeceklerinizi hazırlamanıza imkân veriyor. Ancak bundan başka avantajları da tabi ki mevcut. Kampa geleneksel bir mangal götürmek kolaydır. Sadece onu arabanın bagajına koyun, vardığınızda çıkarın ve kampta bir yere kurun. Kolay. Sorun şu ki, çoğu portatif ızgaralar yüksek sehpalarla tasarlanmamıştır, bu nedenle yanınızda taşınabilir bir kamp sandalyesi getirmediğiniz sürece çömelir, eğilirsiniz bu da dinlemeniz gereken bir gün de sizi ekstra yorar. Bahsettiğim aletse bambaşka. Bunun adı Hitchfire Forge 15.

araç mangalı

Nereye Monte Edilir?

Arabanızın kancasına monte edilmek üzere tasarlanan bu araç, aracınızın arkasına bel hizasında bir ızgara yerleştirerek, size hamburger, sosis ve yolculuk boyunca getirdiğiniz diğer yiyecekleri kızartmak için uygun bir yer sağlar. İster dağlık bölgede kamp yapıyor olun, ister arkadaşlarınızla sahilde yemek yapıyor olun ya da dünya normale döndüğünde birkaç araba hep beraber dolaşıyor olun, bu özellik evde yaptığınız kadar rahat bir şekilde dışarıda mangal yapmanıza olanak tanır.

araba mangal

Araç Mangalı Almak Bilimsel Olarak Mutluluk Getirebilir

18×22 inçlik bir pişirme alanına sahip bu aleti aldığınız anda bile mutlu olacağınızı sizlere bilimsel olarak kanıtlayabilirim. Bir araç mangalı almak, birtakım yolculuk planları içerisinde olduğunuzu gösterir. Ve hayat kalitelerini inceleyen bir araştırmada, yolculuktan duyulan mutluluğun, yolculuk henüz başlamadan en yüksek seviyelere çıktığı tespit edilmiş (Nawijn, Marchand, Veenhoven ve Vingerhoets, 2010). Meraklısına araştırmanın kaynağını aşağıya bırakıyorum.

Ayrıca araç tavan çadırları ile ilgili yazımızı da bu linkten okuyabilirsiniz.

Kaynakça

Nawijn, J. , Marchand, M. A. , Veenhoven, R. ve Vingerhoets, A. J. (2010). Applied Research in Quality of Life. 2010 Mar; 5(1): 35–47. doi: 10.1007/s11482-009-9091-9

https://hitchfire.com

İkinci El Otomobil İlanlarımız için Hemen Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here