2019 Mercedes Benz A 200 Sedan 1.3 7G-DCT Detaylı İnceleme

2
45369
Mercedes Benz A 200

Murat Tosun, Mercedes Benz A 200 sedan testi yaptı. Sedan Mercedes Benz A 200 2019 modelini teknik açıdan değerlendirdi. Ayrıca sıfır Mercedes Benz A 200 fiyat özellikleri ve diğer detaylara da baktı.

2019 Mercedes Benz A 200 Sedan Testi

Murat Tosun Mercedes Benz A Serisi Sedan’ı testinin sonunda “yepyeni bir otomobil olan A Sedan kompakt sedan sınıfında işleri karıştırır” dedi.

“Yeni Mercedes Benz A Serisi sınıfı karıştırır”

 

Mercedes Benz A Serisi Sedan sahip olduğu özellikleri ve Premium sınıfta olmasına rağmen rekabetçi olan fiyat etiketiyle kompakt sedan sınıfında tüm dengeleri karıştıracak bir araba olmuş.

Sıfır Mercedes-Benz A Serisi fiyat listesi burada!

Mercedes Benz A 200 Sedan Tasarım Özellikleri

Tasarım konusunda hem kaliteli hem de dinamik görünen bir karakteri var. Ona nereden bakarsanız bakın albenili olması önemli bir avantaj. Bizlerin en çok sevdiği tasarım detayı arkadaki dinamik ve kaslı görüntü oldu. 1997 yılında A-Serisi ile kompakt sınıfa giriş yapan Mercedes-Benz, yıllar içerisinde başlı başına bir model ailesine dönüşen kompakt sınıf modellerinden 6 milyon adet sattı. Marka, ailenin 7. üyesi A-Serisi Sedan ile ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Yeni A-Serisi Sedan, yeni nesil Mercedes-Benz modellerinin tasarım diline sadık bir görünüm sergiliyor. Kısa ön ve arka uzantılarının da katkısıyla A-Serisi Sedan, dinamik, sportif karakterli bir kompakt sedan gövde oranlarını sunuyor. Markanın karakteristik tasarım unsurlarından biri olan uzun motor kaputunu ince tasarımlı farlar ve yine markanın karakteristik ön ızgarası tamamlıyor. Olabildiğince geride konumlandırılan yaşam alanı ve kısa bagaj kapağı uzantısı, dört kapılı sedanın dinamik görünümünü destekliyor. Kaslı omuz çizgisi ve yan gövdedeki hareketlilik, güçlü ve dinamik görünüme katkı sağlıyor. Yan aynalar araç gövdesinde yer buluyor. Sonuçta bu otomobili yolda gördüğünüz zaman kafanızı çevirip ona bakma ihtiyacı duyuyorsunuz.

2. El Mercedes A Serisi fiyat listesi burada!

Mercedes Benz A 200 İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanından teknoloji fışkırıyor. Her tarafta dijital bir kullanım alanı var. Buna alışmamız biraz zor olacak gibi ama alışınca da keyfine doyum olmuyor. Kalite seviyesinin son derece yüksek olduğu yaşam alanında kullanışlılık ve genişlik anlamında aradığımız ne varsa bulduk. İsteğe bağlı olarak 64 renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması, havada süzülme etkisini daha da güçlendiriyor. Tamamen dijital gösterge paneli isteğe bağlı olarak sunulurken türbin görünümlü havalandırma çıkışları sportiflik vurgusunu arttırıyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi 200 Sedan’ın kokpit tasarımı; iki adet 7 inç’lik ekran, bir adet 7 inç ve bir adet 10,25 inç’lik ekran ve son olarak iki adet 10,25 inç’lik ekran olmak üzere üç farklı seçenek ile sunuluyor.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan 4.549 mm uzunluğa, 1.796 mm genişliğe, 1.446 mm yüksekliğe ve 2.729 mm dingil mesafesine sahip. Söz konusu boyutlar geniş bir yaşam alanı ve 420 litrelik bir bagaj kullanımı sunuyor. 1.024/944 mm ön/arka baş mesafesi, 1.457/1.446 mm ön/arka dirsek mesafesi, 1.400/1.372 mm ön/arka omuz mesafesi ve 1.062/861 mm ön/arka bacak mesafesi değerleri, sürücü ve beraberindeki yolcuların rahat yolculuk etmesine imkan tanıyor. Sadece omuz, dirsek ve baş mesafesiyle ortalamanın üzerinde değerler sunmakla kalmayan A-Serisi Sedan; 944 mm ile sınıfının en iyi arka koltuk baş mesafesi veya arka koltuklara geçiş kolaylığı gibi başarılı özelliklerle aynı zamanda kullanım kolaylığı da sunuyor. 420 litre hacimli bagaj, 950 mm genişliğe ve 462 mm’lik kilit ile arka cam alt kenarını arasındaki mesafesiyle geniş bir yükleme girişi sunuyor. Yapay zeka özelliği ile gelen öğrenme yeteneği ile benzersiz bir sistem olan MBUX’da Yeni A-Serisi Sedan için de standart olarak sunuluyor. Kişiselleştirilebilen MBUX, kendini kullanıcıya uyarlıyor ve böylece otomobil ile sürücü ve yolcular arasında duyusal bir bağ kuruyor

Mercedes Benz A 200 Motor Özellikleri

Yeni Mercedes Benz A Serisi Sedan da hem dizel hem de benzinli motor seçenekleri yer alıyor. İki motor seçeneğinin de ülkemizde uygulanan vergi sistemine uygun olması beraberinde önemli bir fiyat avantajını da getiriyor. Bizim test aracında 1.3 litrelik turbo benzinli motor seçeneği yer alıyordu.

Mercedes Benz A 200 Sedan’ın motor kaputunun altında 1332 cc hacminde, 163 HP güç ve 250 Nm üreten turbo benzinli motor seçeneği yatıyordu. Bu motor seçeneğinin en sevdiğimiz yanlarından birisi sessiz çalışma karakteri oldu. Başarılı yalıtım ve otomatik vitesin iyi ayarlanmış devir geçişleriyle sessizlik gerçekten son derece iyi. Açıklanan fabrika verilerine baktığımız zaman bu motor seçeneği ile A Serisi Sedan’ın 100 km’lik karma yol şartlarında 5.2 litre yakıt tüketimi ile yetinebildiğini görüyoruz. Biz yapmış olduğumuz 100 km karma yol tüketim testimizde 7.3 litre gibi bir tüketim sonucuna imza attık. Güçlü bir karaktere sahip olan araç için makul diyebileceğimiz bir tüketim sonucu bulmuş olduk. 0-100 km/s hızlanmasını 8.1 saniyede tamamlayan aracın son hızı olarak 230 km/s açıklanıyor. Ne dersiniz, hızlı öyle değil mi? 7G-DCT şanzıman ile kombine edilen A 200 kullanmaktan ve dinamikliğinden keyif aldığımız bir araç oldu.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Mercedes Benz modelleri konforludur ama dinamiklik konusunda diğer Premium rakiplerinin gerisinde kalır söylemi artık mazide kaldı. Mercedes Benz yöneticileri bu dengeyi son yıllarda araçlarında çok iyi kurdu ve kullanıcılarını her zaman olduğundan daha fazla memnun etmeyi başardı. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan, motor seçeneğine ve sürücünün tercihine bağlı olarak farklı yürüyen aksam alternatifleriyle donatılıyor. Jant seçenekleri 16 inç ile başlıyor ve 19 inç’e kadar uzanıyor. Ön aksta McPherson tipi bağımsız ve arka aksta ise ağırlık avantajına sahip yarı bağımsız bir aks görev yapıyor. Daha güçlü motor seçenekleri ve 4MATIC ile donatılan versiyonlarda ayarlı amortisörler veya büyük jantlı versiyonlarda dört kollu bağımsız bir süspansiyon devreye giriyor. Bünyesinde S-Serisi’nden transfer edilen özellikleri de barındıran A-Serisi ailesi, en güncel sürüş yardım sistemleri ile sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor.

Gelişmiş radar ve kamera sistemleri sürüş yönünü 500 metreye kadar tararken, A-Serisi, ilk defa kısmen otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. Harita ve navigasyon verilerini sürüş yardım sistemlerinde kullanan A-Serisi, DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı ile sadece öndeki aracı takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda araç hızını sürüş yönündeki viraj veya kavşaklara uyarlayabiliyor. Aktif Fren Yardımcısı ve Aktif Şerit Değiştirme Yardımcısı gibi sistemler de sürüş güvenliğini üst seviyeye çıkarıyor.

Güvenlik Özellikleri

Mercedes Benz A 200 Sedan EuroNCAP tarafından yapılan çarpışma testinden 5 yıldız alarak ayrıldı. Bu test sırasında yetişkin yolcu güvenliğinden oldukça yüksek bir puan olan yüzde 96, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 91, yaya yolcu güvenliğindense yüzde 92 aldı. Güvenlik yardımcılarından aldığı sonuç ise yüzde 75.

Mercedes Benz A 200 Sedan Yorumları

Murat Tosun’un Mercedes Benz A 200 Sedan yorumları şöyle: Bu arabayı sevdim. Premium sınıfta olmasına rağmen rakiplerini ile baş edebilecek bir fiyat etiketi olmasının yanında yüksek güvenlik ve yine yüksek sürüş keyfi ile beğenimi zorlanmadan kazandı. Yollarda çok sık karşımıza çıkacak Mercedes Benz modellerinden biri olur.

Mercedes Benz A 200 Sedan Fiyat özellikleri

Mercedes Benz A 200 Sedan ülkemizde benzinli otomatik seçeneği ile 246 bin 100 TL, dizel otomatik kombinasyonuyla 253 bin 200 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Rekabetçi motor seçeneklerine sahip olmasının avantajını kullanıyor ve Premium sınıfta olmasına rağmen kompakt sedan tüm rakiplerine fiyatı ve sunduklarıyla meydan okuyabiliyor.

Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.3 lt
  • Motor Hacmi: 1332 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 163 HP
  • Maksimum Tork: 250 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 8.1 sn
  • Maksimum Hız: 230 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 7.8 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.5 lt/100 km
  • Karma: 5.2 lt/100 km
  • Test: 7.3 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 119 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4549 mm
  • Genişlik: 1796 mm
  • Yükseklik: 1446 mm
  • Dingil Mesafesi: 2729 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 420 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 43 lt
  • Boş Ağırlık: 1290 kg
  • Lastik Boyutu: 205/60 R16

2 YORUMLAR

  1. uzun zamandır test edilen en güzel ve fiyat/fayda aracı olmuş, Murat beyin eline sağlık, bugün dizel otomatik
    megane 200 bin
    focus 200 bin
    civic 190 bin
    egea 170 bin
    fiyatlar ile satılırken,böyle bir aracın dizel otomatik versiyonunun 253 bin tl olması tüm markalara bir uyarıdır, özellikle dolu araç kavramını baştan yaratan mercedes peynir ekmek gibi satacaktır bu aracı,
    200 bin tl bandında araç satma niyetinde olan orta sınıf markalar ne düzeyde saçmaladıklarını anlayacaktır,
    araca jant lastik takıp, bir de dijital koymakla araç 200 bin tl olmaz,olursa sonuç böyle olur, bakın bakalım şimdi bu kadar kötü bir piyasa da nasıl araç satılırmış,mercedes her zamanki gibi ders verecek diğer markalara,
    bu aracın içindeki kalitenin yarısına sahip olamayan araç üreten firmalar baksın ve ders alsın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here