2019 Mercedes Benz E180 1.6 156 HP Detaylı İnceleme

4
37223

Murat Tosun Mercedes Benz E180’i test etti ve markanın amiral gemisinin 1.6 litrelik motor seçeneğiyle de iddialı olduğunu söyledi.

Mercedes Benz E180 Test Sürüş İzlenimleri

Mercedes Benz E Serisi vergi avantajı sağlayan 1.6 litrelik benzinli motoruyla beklentilerimizi hiç zorlanmadan karşıladı.

Mercedes Benz E180 Tasarım Özellikleri

Mercedes Benz markasının amiral gemisi E Serisi tasarım konusunda en sevdiğimiz arabalardan biri. Her detayında kendisine dolu dolu işte araba budur dememizi sağlayan bir yapısı var.

Mercedes E Serisi yenilenmiş haliyle eskisine göre çok daha kaliteli görünen detaylara sahip oldu. Bundan önceki nesli kötü mü görünüyordu? Hayır, ama bu kez çıtayı çok daha yüksek bir seviyeye çıkardı. Premium araçlar arasında da hedefi yükseğe çıkaran Mercedes Benz E Serisi, hangi açıdan bakarsanız bakın dikkatinizi onun üzerine çekecek kadar iddialı bir araç. Markanın amiral gemisi bu unvanı sonuna kadar hak ediyor.

Mercedes-Benz E Serisi fiyat listesi 

Tasarımda özellikle yüzü kalite konusunda çok önemli bir etki yapıyor. Bu araçta önemli avantajlardan birisi arka tasarım detaylarının da ön tasarımla birebir uyumlu bir şekilde olması. Ahenk içinde tasarlanmış yapısına söz söylemek için art niyetli olmak gerektiğini düşünüyoruz. Profil görünümünde de hareketli bir yapının tercih edildiği araç bu bölümden bakıldığında Coupe formuna gönderme yapan detaylar sunuyor. Arka tasarım konusundaysa onu takip eden araçlara ben buradayım demeyi başaracak kadar iddialı görünüyor.

Mercedes Benz E180 İç Mekan Özellikleri

Söz konusu iç mekan olduğunda işte kalite budur diyorsunuz. Özellikle arka tarafta oturan patronlar için inanılmaz geniş ve son derece kaliteli bir kullanım alanı sunuluyor. Çok rahat bir şekilde toplantıların bile yapılabileceği arka yaşam alanına sadece arkada oturmak istemeyeceğiniz bir ön taraf eşlik ediyor. Elbette bu hepimiz için geçerli bir durum olacaktır. Çünkü araba kullanmayı seven bir halk olarak tamam arkada oturup patronluk yapacağınız anlarda olacaktır ama şuna inanıyoruz kendimizi çoğu zaman direksiyonda bulacaksınız.

Yepyeni gösterge paneli tasarımıyla birlikte orta konsol ve göstergeleri tek hatta, dijital bir şekilde toplayan E Serisi, sadeleştirilmiş kumanda elemanlarıyla da beğeni kazanıyor. İki koltuk arasında sunulan genişlik eskisine göre çok daha iyi. Sürücü ile yolcu arasında artık çok daha fazla bir yaşam alanı var. Yolcu koltuğunun sürücü tarafından hareket ettirebilmesi de bu aracın sevdiğimiz yanlarından biri oldu. Bu durum bizce diğer araçlarda da olmayı hak ediyor. Mercedes Benz E Serisi’nin yaşam alanı aradığınız ne varsa bulacağınız bir kullanım özelliğine sahip. Bunun yanında metal görünümlü detaylar ve başarılı dikiş izleri gibi detaylarla sade kalmamayı da başarıp, gözlere de hitap ediyor.

2019 Mercedes Benz E180 Motor Özellikleri

Adı, Mercedes Benz E180 olmasına rağmen bu araçta 1.6 litrelik benzinli bir motor görev yapıyor. Bu motor seçeneğine hemen burun kıvırmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü performans konusunda bizlerin beklentilerini hiç zorlanmadan karşıladı. Sunduğu vergi avantajı sayesinde de en çok tercih edilen motor seçeneği olacağını hepimiz biliyoruz.

Araçta kullanılan 1595 cc hacmindeki benzinli motor 156 beygir güç üretiyor. Bu gücü 5300 d/d’de kullanıma sunan motorun gücünü bizler yeterli bulduk. Euro 6 normlarında olan benzinli ünitenin yakıt tüketimi verileri de başarılı değerler sunuyor. Otomatik şanzımanla uyumu da oldukça iyi. Peki bu birliktelik performans açısından bakıldığında ne anlama geliyor? Mesela fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanması sadece 8.9 sn’de gerçekleşiyor. Ama asıl önemli olan maksimum hızının 228 km/s hıza ulaşabiliyor olması. Bu motor seçeneği ile Mercedes Benz E Serisi fabrika verilerine uygun sonuçlar vereceğini test sürüşü sırasında ispatladı.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Bu işte bir ustayla karşı karşıyayız. Hangisiyle mi? Konfor… Premium araçlar ve konfor dendiğinde Mercedes Benz markasının adını her zaman bir adım ileride söyleriz ve bu günümüzde de değişmemiş durumda. Mercedes Benz konforlu olma konusunda gerçekten de çok iddialı olan bir marka. Konfor konusunda bu kadar ön plana çıkıyor olması onu rakipleri kadar sportif olmaktan elbette beklediğimiz gibi alı koyuyordu. Koyuyordu diyoruz çünkü Mercedes Benz acayip bir işi başardı ve modellerinin sunduğu konforu bozmadan dinamik sürüşler konusunda da en az rakipleri kadar iyi olacak bir karaktere büründü. Bu çok ama çok başarılı bir çalışma. Elbette elektronik sistemlerin bu denli gelişmesi bu yönde çok rol oynuyor.

Mercedes Benz E180 çoğu sportif aracın yanından geçip gittiğinde onların bunu anlaması dakikalar bile alabilir. Zaten performans verilerinden söz etmiştik, bunu yol tutuş ve sürüş kabiliyeti ile çok iyi bir şekilde harmanlıyor. Yol tutuş kabiliyeti konusunda onu bugüne kadar kullandığımız Premium araçlar arasında çok rahat bir şekilde listenin üst sıralarına yazabiliriz. Fabrika verilerinde 100 km karma yol parkurunda yakıt tüketimi olarak 6.5 litre gibi bir değer açıklanırken biz yapmış olduğumuz testte 8.5 litrelik tüketim sonucuna ulaştık.

2019 Mercedes Benz E180 Euro NCAP Testleri

EuroNCAP çarpışma testlerinde bu araba en iyi sonuçlardan birini almış durumda. Mercedes Benz E Serisi 5 yıldız almayı başarmış. Bunu yaparken çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 90, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 95 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 77 puan almış. Güvenlik yardımcılarından aldığı puansa yüzde 62.

Mercedes Benz E180 Yorumları

Murat Tosun’un Mercedes Benz E180 ile ilgili yorumları şöyle: Mercedes Benz E180 genel karakter itibariyle bir patron arabası olabilir. Ama patronlar arkada oturmak yerine bu arabayı kullanmayı daha fazla isteyecektir. Araba ötesinde bir şey olarak kullanabilecekleri bir karakter, kusursuz bir konfor ve üst düzey bir yol tutuş kabiliyeti ile E180 yüksek keyif aldığımız araçlardan oldu. Başarılı tasarımıyla yollarda onunla dikkatleri üzerimize çekmekse ekstra bir keyif verdi.

2019 E180 Fiyat Özellikleri

Önemli bir fiyat avantajına sahip olmasına rağmen yine de 500 bin TL bandını zorlayan bir araba. 1.6 litrelik benzinli motoruyla vergi avantajına sahip olmasına rağmen fiyatı 477 bin TL. 2.0 litrelik motor seçeneklerini kullanan kardeşlerinden 300 bin TL ucuz olması onun en önemli artısı.

Mercedes Benz E180 Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.6 lt
  • Motor Hacmi: 1595 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 156 HP
  • Maksimum Tork: 250 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 8.9 sn
  • Maksimum Hız: 228 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Hava kanallı disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 8.0 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.5 lt/100 km
  • Karma: 6.5 lt/100 km
  • Test: 8.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 146 gr/km

Mercedes Benz E180 Sportback Boyutlar

  • Uzunluk: 4923 mm
  • Genişlik: 1852 mm
  • Yükseklik: 1468 mm
  • Dingil Mesafesi: 2939 mm
  • Bagaj kapasitesi: 540 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
  • Boş Ağırlık: 1740 kg
  • Lastik Boyutu: 225/45 R18

4 YORUMLAR

  1. 1.6 – 156 bg sadece gülüyorum… Yazık bu arabaya verilen paraya. Nice 1.6 motorlar var günümüzde. Sen bir arabanın önüne Yıldızı koy ..eee 1.6 – 156 bg hangi kasasında başarılı olduki bu araçta da olsun.

  2. Almanlar bu motora sahip E yi sadece bize üretiyorlar. Sizce bizimle dalga mı geçiyorlardır yoksa halimize üzülüyorlar mıdır?
    Yazık, çok yazık.

  3. Bu paraya hem mb hem, performans zor. Otomobilden ne istediğimizi iyi bilmek lazım. E serisi bir MB’den öncelikle konfor ve karizma beklerim. Bu araçta ikisi de fazlasıyla var. Performans çok iyi olmasa da uzun otoban düzlüklerinde konfor ve güven içinde 220-230 ile gidebilen bir araç hızlıdır bana göre.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here