2019 Honda Civic HB 1.5 LT Sport Detaylı İnceleme

0
19956
Honda Civic 5 puertas 2017

Murat Tosun, Honda Civic HB 1.5 lt Sport test sürüşü izlenimleri ile aracın detaylarına baktı. Sportif kompakt araç arayışında önemli ve dominant bir seçenek olma yolunda ilerleyen Honda Civic HB testi ile teknik özellikler, tasarım ve iç mekan özelliklerine bakalım. Ama önce Honda Civic HB görselleri

Honda Civic HB 2019 modeli, ona neresinden bakarsanız bakın sportif görünen bir araba. Tüm detayları ile insanı hareket etmeye teşvik eden bir yapısı var. Tasarım özellikleri, iç mekan detayları, teknik özelliklerine bakalım…

Honda Civic Type R incelemesini de okuyun!

Honda Civic HB 1.5 lt Sport Tasarım Özellikleri

Honda Civic HB’in motor kaputunun altında güçlü bir benzinli ünite yatıyor. Bu motorun hakkını veren bir tasarımı da var. Bu konuda çok net bir araba. Tasarım detaylarıyla güçlü olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Hatta yayından fırlamaya hazır olan bir ok gibi görünüyor. Bu arada tasarımla ilgili eklemek istediğimiz notlardan birisi onu ya sevenlerin ya da sevmeyenlerin olduğu yönünde. Sevmeyenlerin sayısı çok fazla değil ama belirli bir kesim bu tasarımın abartılı olduğunu düşünüyor. Bizler tam tersi taraftayız ama bilmeniz adına notlarımız arasına ekleyelim.

Honda Civic HB’in ön tasarıma göz gezdirdiğimizde, keskin ve ince farları dikkat çekiyor. LED gündüz aydınlatmaları gerçekten iddialı bir görünüm oluşturuyor. Kaslı yapısı, farların tasarımla olan uyumu profil görünümüne başarılı bir şekilde geçiş yapan detaylar arasında yer alıyor. Ön bölümde kullanılan her detayla başarılı bir bütünlük oluşturulmuş. Motor kaputu da çamurluklara doğru şişkin olan görünümüyle güçlü görünmesine  önemli bir katkı sağlıyor.

Honda Civic HB’nin arka tasarım detaylarına baktığımız zaman iddialı stop lambalarının tasarımı nedeniyle son derece radikal ve değişik görünüyor. Camdan yapılmış arka bagaj kapağı üzerinde fren lambaları olan bir rüzgarlık ile süslenmiş. Ayrıca, ikinci bir rüzgarlık da bagaj kapağının üzerinde yer alıyor. Yeni arka kısımda dikkat çeken bir ayrıntı da, orta kısımda yer alan egzoz çıkışı.

Honda Civic HB İç Mekan Özellikleri

Honda Civic hatchback dış tasarımda başarılı olduğu gibi iç mekanda da oldukça iddialı bir otomobil. Dış tasarımındaki sportiflik yaşam alanına da aynı şekilde yansımış durumda. Elbette burada yapılabilecek en önemli eleştiri  biraz daha fazlasını beklediğimiz yönünde olacaktır. Sportif bir yaşam alanı var ama biraz daha özel hissetmek için farklı ayrıntılar olsa daha iyi olabilirdi.

Sıfır Honda Civic HB fiyat listesi burada!

Sürüş pozisyonu açısından baktığımız zaman alçakta konumlandırılan bir oturma pozisyonu var. Bu tip bir sürüş pozisyonu yakalanması ile görüş açıları konusunda da başarılı olan bir yapı ortaya çıkmış. Kullanılan malzeme kalitesi olarak iyi bulduğumuz Civic HB, arka yaşam alanında oldukça ferah bir kullanım alanı sunuyor. 4518 mm uzunluğuna, 1799 mm genişliğe, 1428 mm yüksekliğe ve 2697 mm aks mesafesine sahip hatchback rakiplerine oranla oldukça büyük duruyor. Bu ölçüler beraberinde rahat ve kullanışlı bir yaşam alanını getiriyor. Tüm bunlara ek olarak 420 litrelik bagaj hacmi ile günlük kullanım ve 4 kişi veya daha kabalık aileler içinde önemli bir avantaj. 420 litrelik bagaj hacmi sedan araçlarla bile yarışacak kadar iddialı.

Orta konsolda bulunan 7 inç ekran gerçekten etkileyici. Ekranda kullanılan yazı karakterleri dikkat çekme konusunda sorunsuz. Ekranın dokunmatik kabiliyeti ve işlevselliğini beğendik. Bu ekranda Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu da yer alıyor.

Honda Civic HB 1.5 lt Sport Motor Özellikleri

Honda Civic HB’in motor kaputunun altında ülkemizde çok tutulan dizel otomatik seçeneği yer alıyor. Ancak biz onu güçlü benzinli motoru ve CVT otomatik şanzımanı ile test ettik.

Honda Civic HB’de yer alan 1.5 lt’lik motor ona 182 HP güç ve 220 Nm tork sağlıyor.  Evet, yanlış okumadığınız araçta kullanılan motor tam tamına 182 HP güç üretiyor ve yüksek devirlerde kullanılmayı çok seviyor. Fabrika verilerine göre Civic HB 0’dan 100 km/s hıza 8.2 saniyede ulaşıyor. Honda Civic HB 1.5 lt CVT’nin son hızı olarak 200 km/s açıklanıyor ve bu hızlara ulaşma konusunda da son derece istekli görünüyor. Yine fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 6.0 litre.

Honda Civic HB’nin motoru alt devirlerde de canlı ama asıl performansını devir arttıkça gösteriyor. Açıklanan 182 HP’lik maksimum gücünü de 6000 d/d’de üretiyor. CVT otomatik şanzımanın çalışma karakteri de başarılı. Gücü biraz olsun törpülemesine rağmen ani hızlanma istekleri sırasında sürücünün beklentilerine rahat cevap veriyor. Yüksek devir çeviren motor ve CVT şanzıman birlikteliği yaşam alanına beklenenden biraz daha fazla gürültünün yansımasına neden oluyor.

Konfor ve yol tutuş özellikleri

Sürüş keyfi ve sürüş güvenliği konusunda kullandığımız gerçek ustalardan biri. Honda’nın dinamik karakteristiği bu araçta da aynen kullanılmış durumda. Her şeyden önce onu kullanırken ona güven duyuyorsunuz. Bu durum daha ilk sürüşten itibaren ortaya çıkıyor. Başarılı süspansiyon sistemi sayesinde izine son derece sadık olan otomobillerden biri olarak notlarımız arasında yerini aldı.

Dinamik sürüşü destekleyen bir otomobil olması konfordan ödün vereceğiniz anlamına da gelmiyor. Uzun yolculuklar sırasında bile rahat ettirecek kadar iyi konfor sunuyor. Elbette biraz sert ama bu rahatsızlık değil aksine keyif veriyor. Yönlendirme kabiliyeti açısından sıkıntı yaşamadık ve hatta netlik konusunda beğenimizi kazandı. Direksiyon simidinin tasarımı da tam elimize oturdu. Onunla yaptığımız hızlı viraj giriş testlerinde aracın sürekli olarak düz yapısını koruması Honda’nın çok iddialı bir iş ortaya koyduğunun en önemli göstergesi oldu.

Güvenlik Özellikleri

Honda Civic HB 2017 yılında yapılan çarpışma testinden 4 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından % 92, çocuk yolcuda % 67, yaya güvenliğinden % 75 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından % 88’lık başarı elde eden modelde aktif ve pasif güvenlik elemanları oldukça zengin tutulmuş.

Honda Civic HB Yorumları

Murat Tosun’un Honda Civic HB yorumları şöyle: Honda Civic HB bu sınıfta günümüz fiyatlarına göre uygun etiketli bir araç arayanlar için en ideal seçeneklerden biri. Güçlü benzinli motoru performans beklentisinde olanların aradıklarını net bir şekilde bulmasını sağlıyor. CVT şanzıman gücü törpülüyor olsa bile bu keyfi azaltma konusunda çok önemli bir rol oynamıyor.

Honda Civic HB 1.5 lt Sport Fiyat özellikleri

Honda Civic HB dikkat çekici ve insanı heyecanlandıran bir otomobil. Görsel şölen sunan araçlardan birisi olmasının yanında sürüş karakteriyle de bunu destekliyor. Fiyat listesine baktığım zaman günümüz şartlarına göre son derece uygun bir etikete sahip olduğunu görüyorum. 136 bin TL’nin karşılığını net bir şekilde verecek bir otomobil.

Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1498 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 182 HP
  • Maksimum Tork: 220 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 8.2 sn
  • Maksimum Hız: 200 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Hava kanallı disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 7.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.0 lt/100 km
  • Karma: 6.0 lt/100 km
  • Test: 7.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 137 gr/km

Honda Civic HB Boyutlar

  • Uzunluk: 4518 mm
  • Genişlik: 1799 mm
  • Yükseklik: 1428 mm
  • Dingil Mesafesi: 2697 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 420 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 46 lt
  • Boş Ağırlık: 1411 kg
  • Lastik Boyutu: 235/45 R17

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here