2018 Ford Ecosport 1.0 Ecoboost Detaylı İnceleme

2
17335
Ford EcoSport 2018 modeli

Murat Tosun 2018 model Ford Ecosport test sürüşü yaptı. Ona göre, yeni Ford Ecosport modeli, küçük ama hafife alınmayacak bir otomobil. Peki, Yeni Ford Ecosport yorumları nasıl, aracın teknik özellikleri neler? Motoru nasıl, tasarım detayları ve Ford Ecosport EuroNCAP sonuçları nasıl? Bolca 2018 Ford Ecosport görselleriyle keyifli bir test izlenimi…

Ford EcoSport 2018 modeliYeni Ford Ecosport Test Sürüşü

Ford Ecosport 2018 modeli hakkında bilgiler, teknik veriler ve deneyimli test pilotu Murat Tosun’un yorumları ile keyifli bir test sürüşü içeriği…

Küçük ama onu hafife almayın!

Yeni Ford Ecosport küçük ölçülere sahip bir SUV. Ama onu küçük bir SUV olarak değerlendirmek yanlış olur. Ford Ecosport modeli ile keyifli bir test sürüşü yaptık. Sıfır km Ford Ecosport almayı düşünenler ya da yeni çıkan Ford Ecosport hakkında bilgi arayanlar için aracın tasarımından, sürüş konforuna, EuroNCAP sonuçlarından motor özelliklerine kadar her şey yazının devamında.

2018 model mavi Ford EcoSportYeni Ford Ecosport Tasarım Özellikleri Nasıl?

Ford bu işi biliyor. Amerikan tasarımının getirdiği artıları son dönemlerde modellerine yansıtmayı başaran Ford, bu işi biliyorlar dedirtmeyi başarıyor. Ön tasarımına baktığımız zaman heybetli görünen yapısı sayesinde küçük bir SUV olduğunu son derece başarılı bir şekilde arka plana itiyor. Şişkin yüz tasarımı son derece kişilikli ve dikkat çekici görünüyor. Havalandırma ızgarasının uzun plaka tasarımına teslim olmayan yapısı da görünümün bozulmamasını sağlayan önemli etkenlerden. Motor kaputunun yanlardan profil detaylarına kadar şişkin olması ona agresif bir görünüm kazandırırken, büyük tamponuna yine büyük tasarlanmış aydınlatma grubu elemanları eşlik ediyor. Profil görünümünde de özellikle alt tarafta SUV karakteri belirgin kılan kabartma tasarım detaylarına yer verilmiş. Arka tasarımda da SUV karakterini ortaya çıkaran yapıya sahip. Tasarımla ilgili en önemli eksiklik bagaj kapağının yan tarafa doğru açıldığında görünümden aldığı olumlu puanların bazılarını siliyor olması.

Yeni Ford Ecosport İç Mekan Tasarımı Nasıl?

2018 Ford EcoSport içiİç mekan tasarımında daha önce bir Ford modeli kullanmışsanız asla yabancılık yaşamayacağınız bir yaşam alanı karşınıza çıkıyor. Bildik Ford yaşam alanı tasarımları bu araçta da görev yapıyor. Kullanışlılık açısından bu konuda Ford modellerinde bir sıkıntı yaşamıyoruz ama açıkçası küçük değişiklikleri de hak ediyoruz. En azından farklı bir tasarım formuna sahip olan araçta bu tip bir değişim olabilirdi. Orta konsolun üzerine konumlandırılan büyük ekranı bu araçta da sevemedik. Bunun yerine orta konsola monte ekranları daha çok seviyoruz. Genişlik açısından küçük ölçüleri olmasına rağmen yaşam alanında başarılı olan sonuçları çok rahat elde ediyor. İki yetişkin gerek ön tarafta gerekse arka tarafta sıkışmadan, rahat yolculuklar yapabiliyor. Görüş açıları konusunda da sıkıntı yaşamadık. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi açısından da beklediğimizden daha yüksek çıktı. İç mekana yansıyan gürültü açısından beklentilerimizin altında sonuçlar elde etti.

Sıfır Ford EcoSport Fiyatlarını Merak Ediyorsanız Hemen Tıklayın!

2018 Model Ford EcoSport’un Motoru Nasıl?

2018 Ford EcoSport motoruFord EcoSport motor seçenekleri 2 tane. Bu seçeneklerden biri benzinli biri dizel. Ancak dizel otomatik Ford EcoSport beklentisi içinde olanlar bunu bulamayacak çünkü dizel motor manuel şanzımanla satın alınabiliyor. Bunun yerine benzinli otomatik seçeneği karşımıza çıkıyor. Zaten bizler de bu versiyonu test ettik. Bu motor seçeneği 1.0 litre 125 HP güç üreten bir benzinli. Küçük hacimli motor seçenekler arasında kesinlikle en iyilerden biri. 6 ileri oranlı otomatik şanzıman seçeneği ile kombine edilmiş durumda. Açıklanan fabrika verilerine göre bu birliktelik ortalama 5.8 litre yakıt tüketimine imza atıyor. Yapmış olduğumuz sürüş sırasında 100 km karma yol parkurunda tüketimin 7.1 litre olduğunu gördük. Yine fabrika verilerine göre aracın son hızı 180 km/s ve 0-100 km/s hızlanmasını da 11.6 saniyede tamamlıyor. 1324 kg ağırlığında olan Ford EcoSport’un testi sırasında performansı yeterli bulduk. Gerekli olan yol hız ortalamalarını zorlanmadan karşılarken, ani hızlanma isteklerini şanzımanın başarılı çalışma karakteriyle karşılıyor.

Ford EcoSport Konfor ve Yol Tutuş Konusunda Nasıl?

Konfor konusunda en önemli dezavantajı yana açılan bagaj kapağı. 356 litre ile 1238 litre arasında değişen bir bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar katlandığı zaman sunulan alan gerçekten etkileyici. Ancak kullanım açısından yana doğru açılan bagaj kapağı kullanımda sıkıntılar yaşatıyor. Eğer aracın arka tarafı boşsa yüklemeler son derece kolay yapılıyor. Ancak İstanbul gibi trafiğin çok kalabalık, parkların sıkışık olduğu şehirlerde kullanım sırasında sorun yaşamanız kaçınılmaz görünüyor. Yol tutuş özellikleri konusunda Ford markasının güven veren yapısı bu araçta da aynı şekilde karşımıza çıktı. Yola sağlam basıyor ve izinden ayrılmaya niyetli görünmüyor. Arka arkaya yaptığımız hızlı viraj geçişlerinde bizlere güven veren bir araç olduğunu ispatladı. Süspansiyon sistemi biraz sert bir çalışma karakterine sahip. Ancak bu yaşam alanındaki konforu beklediğimizden çok daha az etkiliyor.

Ford EcoSport Güvenlik Özellikleri Nasıl?

EuroNCAP çarpışma testlerine 2013 yılında girmiş ve bu testlerden 4 yıldız almış. Son dönemlerde kriterlere eklenen teknolojik güvenlik özelliklerine sahip. 2018 Ford EcoSport EuroNCAP güvenlik detayları şöyle: Yeni Ford EcoSport yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 93, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 77, yaya güvenliğinden yüzde 58, güvenlik yardımcılarındansa yüzde 55 almış.

Murat Tosun Ford EcoSport’u Öneriyor mu?

Ford EcoSport küçük sınıfta yer alan bir SUV olmasına rağmen boyundan büyük işler yapıyor. Benzinli otomatik seçeneği ile tüketim ve performans beklentilerini zorlanmadan karşılıyor. Yaşam alanı kalitesi ve kullanışlılığı da başarılı. Ancak fiyat konusunda aynı şeyleri söylememiz çok mümkün değil. Biraz daha uygun bir etiketi sahip olması lazım.

Ford EcoSport Teknik Özellikleri Nasıl?

2018 model Ford EcoSport teknik özellikleri çok merak ediliyor. Aslında teknik veriler yeni bir Ford EcoSport alma konusunda önemli bir belirleyici.

Ford EcoSport Motor Özellikleri

  • Motor : 1.0 lt
  • Motor Hacmi      : 998 cc   
  • Silindir Adedi    : 3
  • Maksimum Güç   : 125 HP
  • Maksimum Tork : 170 Nm

Ford EcoSport Performans Özellikleri     

  • 0-100 km/s Hızlanma    : 11.6 sn
  • Maksimum Hız    : 180 km/s

Frenler        

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka  : Kampana

Ford EcoSport Yakıt Tüketimi  Nasıl?     

  • Yakıt Türü   : Benzin
  • Şehir İçi : 7.2 lt/100 km
  • Şehir Dışı :  5.0 lt/100 km
  • Karma : 5.8 lt/100 km
  • Test  : 7.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu    : 134 gr/km

Ford EcoSport Boyutlar       

  • Uzunluk    : 4096 mm
  • Genişlik    : 1765 mm
  • Yükseklik : 1713 mm
  • Dingil Mesafesi : 2519 mm

Ford EcoSport Bagaj Hacmi : 356 lt

  • Yakıt Depo Kapasitesi: 52 lt
  • Boş Ağırlık: 1324 kg
  • Lastik Boyutu: 205/55 R16

Ford EcoSport Görselleri için Geleriye Tıklayın!

2 YORUMLAR

  1. bende 2019 şubat ayında ford ecosport aldım 3700 km de ekrana bakım uyarısı gelmeye başladı servise gittim bu yeni model arabaları devirli kullanıp iki hafda da bir şehir dışı yapmanız gerek dedilerben yirmi yıldır araba kullanıyorum acemi değilim öyle bile olsa yeni araba bir aydamı sorun çıkarır ne yapayım şehirde oturup şehir dışında işim yokken arabayı gezdirmeye mi çıkayım bu nasıl bir mantık onada peki dedim yolumu uzatıp çevre yolundan gitmeye başladım eve araba bu defa bakım uyarısını daha çok vermeye başladı ayrıca fanda çalışmaya başladı starstop bi çalışıyor bi çalışmıyor bu defa başka bir servise gittim derdimi oraya anlattım onlarda bu araba güncelleme yapmak gerek dedi sabah bıraktım akşam teslim ettiler iki saat sonra arıza tekrarladı bu defa motor arıza sıda gösteriyor servisi aradım tekrar sabah servise gittim ogün de kaldı araba serviste sonra usta seminere gitti bir hafta bakılmaz buna dendi bir hafta ekran da arız yazan araçla bekledim bir hafta sonra servisi aradım bayram üstü yoğunluğu var salı bakarız dediler anlamadığım insan sıfır araba ne için alır hergün servise gitmek içinmi telefonunmda sayısı belli değil ford yol yardım ve servislerin numarasını aradığım tf kayıtlarının işi gücü bıraktım bunla uğraşıyorum şimdi araba başka bir serviste orda bir parça gelecekmiş sorunun ondan kaynaklandığı düşünülüyormuş iki hafda içinde değişecekmiş sorun ondan değilse parça takılınca belli olacakmış yani iki hafta araba serviste kalacak çıkınca normal olacakmı yine arıza verecekmi bilmiyorum

  2. Aracın 1.0 Style versiyonunu Kasım 2019 da aldım ve şu aralar 700Km civarındayım. Öncelikle bu fiyata bu donanım ve SUV olarak alınabilecek pek fazla araç yok. Çok fazla kişi aracın bagajına takılmış durumda. Eğer aracın arkasına 10cm kadar bir araç park ederse/edebiliyorsa bırakın bagaj açmayı ya kendi yada sizin park yerinden çıkışınızı zorlaştırır ki bu her zaman olabilecek bir durum değil. Arka park mesafesi 20-30cm arasında olduğunda bagajın yarısına kadar rahat bir şekilde ulaşılabiliyor. Bagaj tam açılabilir bir mesafede olduğunda da araç yüksek olduğu için yükleme alanı HB veya Sedan bir araçtan çok daha rahat kullanılabilir oluyor. Aracın artıları da eksileri de kişiden kişiye değişir ancak ben daha çok hoşuma gitmeyen veya eksi olan yönlerini aktarmaya çalışacağım. 1*Aracın bana göre en büyük eksisi, şu ana kadar sorun yaşamamış olmama rağmen stepnesiz gezmek. Stepne den yer kazanmak ve kiloyu hafifletmek için koydukları tamir kiti tek kullanımlık ve sonrasında lastikçilerin söylediğine göre lastiğin tekrar kullanımını engelliyor veya zorlaştırıyor (ilacın belli bir ömrü bulunmakta). Bunun yerine RunFlat lastik ilk alımda ne kadar fiyat fark ettirebilirdi ki! (RunFlat için zorunlu olan Lastik Basıncı İzleme Sistemi ve Elektronik Denge Kontrol Sistemi teknolojileri araçta mevcut durumda) . 2*Aracın A sütunları çok kalın dolayısıyla alışana kadar biraz korkarak gidiyorsunuz. Dönüşlerde çok dikkatli olmanız gerekiyor. 3*Kullanılan torpido biraz dar, malzemesi kötü ve yerine zor oturuyor. Ancak sürekli kullanmıyorsanız çok gözününe batmıyor. 4*Çift kavramalı şanzımanın bağlı olduğu otomatik vites kolu biraz uzunca olmuş, hemen önünde bulunan alan usb lere yakınlığından dolayı genelde cep telefonu ve cüzdan koymak için kullanılıyor buda işi biraz zorlaştırıyor. 5*MultiMedia ekran birçok aracın konsoluna gömülü gelirken bu araçta çıkıntı olarak karşınıza çıkıyor. Estetik açıdan pek hoş durmasa da kullanışlılık ve haritada göz ile takip açısından aslında konumu fena değil. 6*Yüksek olan aracın önünün nerede bittiğini kestirmek biraz zor oluyor. Keşke 3-5 kuruşa bakmayıp ön tarafa da arkada olduğu gibi sensör koysalarmış.7*Yakıt olayına gelicek olursak öncelikle 1500Km olarak verilen rodaj henüz tamamlanmadı bundan dolayı henüz araç fazla yakıyordur diye düşünmekle beraber sırf fabrika verilerini tutturabilmek adına çok düzgün kullanmaya çalıştım. Şehir dışında yazılan verilere yaklaşabilmeme rağmen, şehir içi verilerinin henüz yakınından bile geçemedim. Şehir dışı klima açık 4 kişi ve bagaj dolu halde 100Km/6.5Lt – Şehir içi 100Km/12Lt.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here