Hyundai i10 Alınır mı Alınmaz mı?

0
32819

Hyundai i10 alınır mı alınmaz mı, sorusu bu ara çok gündemde. Çünkü sıfır km uygun fiyatlı araba arayışlarının çoğunda i10 modeli ilk sırayı alıyor. Zira, ülkemizde en uygun fiyatlı sıfır otomobil Hyundai i10. Peki, Hyundai i10 alınır mı alınmaz mı?

Hyundai i10 Alınır mı Alınmaz mı?

Son bir kaç yıldır otomotiv endüstrisi ezberleri bozan bir devinim yaşıyor. Bu, dünya genelindeki değişim, ülkemizdeki vergilendirmeler ekseninde epey güçlü bir algı farklılığına sebep oluyor. Ne demek isteğimizi şöyle açıklayalım. Bundan beş yıl önce sıfır otomobil almak isteyenler belirli Avrupa markalarının belirli modellerine bakar ve benzinli, düz vites ağırlıklı seçim yaparlardı. Çünkü hep şikayet edilse de ne benzin bu kadar pahalıydı, ne sıfır otomobiller bu kadar ulaşılmazdı ne de otomatik şanzıman ve hybrit teknolojisi bu kadar gelişmişti. Peki, son 5-7 yılda otomotiv endüstrisinde ve Türkiye’de neler değişti?

  1. Globalde yeni markalar çıktı. Seçenek çoğaldı, segment çeşitlendi.
  2. SUV araçlar hiç olmadığı kadar ilgi görmeye başladı. Sedan ve HB odaklı tercihler yerini SUV modellere bıraktı.
  3. Japon ve Çin markaları hiç olmadıkları kadar dominant olmaya başladı.
  4. Dizel pek çok ülkede yasaklandı. Ağır vergiler, dizeli ekonomik bir seçenek olmaktan çıkarmaya başladı.
  5. Dizelin vergisi çoksa da benzin de çok pahalandı. Hatta hiç olmadığı kadar pahalı hale geldi. 
  6. Bundan 7 yıl önce ütopik bir fikir gibi görünen hybrit ve elektrikli arabalar günlük yaşama dahil olmaya başladı ve bir seçenek olarak belirdi.
  7. Türkiye’de otomobil vergileri araç fiyatlarını neredeyse ulaşılamaz seviyeye çekti. 
  8. Artan dolar ve euro da eklenince sıradan bir vatandaş için sıfır km araba almak neredeyse hayal haline geldi. 

Tüm bunların ışığında bir Hyundai i10 değerlendirmesi yapmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir otomobil için ve konumuz olan Hyundai i10 için alınır mı alınmaz mı sorusunun yanıtı pek çok etkeni bir arada gözeterek verilir.

Eğer çok konforlu, çok geniş, lüks algısı yüksek bir otomobil almak istiyorsanız Hyundai i10 sizin otomobiliniz değil. Ancak fiyatı uygun olsun, az yaksın, otomatik olsun, aşırı lüks beklentim yok ama sıfır olsun, temiz olsun ve bagaj ihtiyacım da çok değil diyorsanız bakmanız gereken modeller arasında. Konunun özeti böyle ama teknik detaylara bakmak gerek.  

Sıfır Hyundai i10 fiyatları için ve kampanyalı i10 almak için arabam.com sıfır km ilanlarını mutlaka takip edin!

Bütçe Açısından Bakalım

Hyundai i10 sıfır fiyatı 68.650TL’den başlıyor. Bu rakam, ülkemizdeki en uygun fiyatlı sıfır araba rakamı. Dolayısıyla sıfır bir otomobile ayıracak 100 bin TL bandında bütçeniz yoksa yine Hyındai i0 alınır. 

ikinci el Hyundai i10 ilanları için buraya tıklayın!

Güvenlik Açısından Bakalım

Hyundai i10 baz donanım seviyesinde sürücü ve yolcu içim ön havayastıkları gibi pek çok otomobilin baz donanımında olan özellikler var. 

Boyutlar Açısından Bakalım

Hyundai modelleri genel olarak boyutu oldukça iyi optimize ediyor. Aracın kullanıcı kitlesinin ihtiyaçlarını önemseyen bu anlayışın sonucunda oldukça kullanışlı otomobiller çıkıyor ortaya. Hyundai i10’un boyutları da aslında küçük. Bu da şehir içinde kolay park, kolay manevra demek. Diğer yandan ölçü tablosuna baktığımızda ekstra bir küçüklük de söz konusu değil. Mesela yüksekliği 1500mm, genişliği1660mm ve uzunluğu da 3665mm. Bu boyutlar oldukça yeterli.

Bagaj Hacmi Açısından Bakalım

Öncelikle Hyundai i10 gibi bir otomobil almayı düşünüyorsanız zaten öyle çok geniş bir bagaj alanı hayali kurmayın. Bagaj hacmi, sizin için olmazsa olmazsa zaten bu otomobile bakmayın. Şehir içinde kullanım için bizce i10’un bagajı gayet yeterli. Hatta yükleme ve boşaltma şekli de çok ergonomik. İ10’Un bagajı 252 litre. 

Yakıt Tüketimi Açısından Bakalım

Hyundai i10’un 1,2 ve 1,0 litrelik versiyonları var. 1,0 litrelik benzinli otomatik Hyundai i10’un yakıt tüketimi ortalaması 100km/5,8 litre. 

İkinci el Hyundai i10 almak üzere ilanları incelerken beğendiğiniz araçlar için bi’ görelim özelliğini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece aracı kendi telefon numaranız gözükmeden canlı canlı inceleyebilirsiniz. Alma kararından hemen sonra da mutlaka ekspertiz raporu istemenizi öneriyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here