Güney Kore ülkesinin piyasaya sunduğu kendi sınıf otomobillerine göre pek çok avantajlara sahip olan ve ülkemizde oldukça tutulmuş bir model olan Hyundai Getz incelemesinde 1.5CRDi modeline gelin birlikte göz atalım… 

Hyundai Getz Genel Bakış

Hyundai Getz Yandan Görünüm

2002 yılında Güney Kore ülkesi tarafından piyasaya sunulan Hyundai Getz, mini otomobil sınıfında oldukça önemli bir temsilci modeli olmuştur. Birçok farklı motor seçeneğiyle verimliliği arttıran Hyundai firması yapmış olduğu tasarımı değiştirmeden yalnızca motor seçeneklerini çeşitlendirerek 2011 yılına kadar üretilen Hyundai Getz uzun soluklu bir model olmayı başarmıştır. 

Motor ve Performans

HYUNDAI GETZ 1.5 CRDI VGT modeli ülkemizde en çok tutulan versiyonlardan biri oldu. 1.5CRDi VGT motor, dizel bir motor olup oldukça uzun ömürlü ve güçlü bir motor olarak kendini kanıtlamıştır. Böylelikle, kullanıcılarını etkilemeyi ve bu sebeple tercih sebebi olmayı fazlasıyla başarmıştır. Aynı zamanda Hyundai’nin Accent Era modellerinde uzun yıllar kullanılmıştır. 

Motor Tipi

Dizel / 3 silindir

Motor Hacmi

1.5litre

Maksimum Güç

88 Beygir

Maksimum Tork

180Nm

Hızlanma 0-100 km/saat

11.3

Azami Sürat

171km/h

Hyundai Getz, küçük bir otomobil olmakla birlikte son derece atik bir araçtır. Kullanım rahatlığı ve performansıyla son derece etkileyicidir. B segmentte yer alan Hyundai Getz 1.5CRDi, 1.5 litre hacmindeki turbo dizel motor, 88 Hp güç ve 180Nm tork değerine sahiptir. Teknik değerleri kendi sınıfında ve bu ağırlıkta bir araç için oldukça tatmin edicidir. 1205 Kg ağırlığa sahip olan Hyundai Getz, 0-100km/h’ ye 11.3sn saniyede ulaşabilmekte olup maksimum sürati 171km/h’dır. Otomatik ve manuel olmak üzere 2 şanzıman tipi mevcuttur.

Yakıt Tüketimi

Tam bir şehir arabası olan Hyundai Getz 1.5CRDi, şehir içi/şehir dışı fark etmeksizin oldukça yakıt cimrisi bir araçtır. 1 depo akaryakıt ile İstanbul- İzmir arası gidip geri dönebilirsiniz.

Şehir İçi(100km’de)

5.6 Litre

Şehir Dışı(100km’de)

4.0 Litre

Ortalama(100km’de)

4.6 Litre

Yakıt Depo Hacmi

45 Litre

İç Görünüm 

Hyundai Getz İç Görünüm

Hyundai Getz’in iç plastiği biraz sert bir yapıdadır. Aynı zamanda plastiğinin dayanıklılığı tartışma konusu olsa da, uzun yıllar deforme olmadan kullanıma olanak sağlamaktadır. Teknolojik olarak zengin bir iç donanımı mevcut değildir. Ancak unutulmamalıdır ki Hyundai Getz modeli orta sınıf bir araçtır. Kendi sınıfının üzerinde konforu sağlayan noktası iç ergonomisidir. Kullanışlı iç mekanı, sınıfına uygun tasarımı ve ön konsol genişliği oldukça ferah bir yapıya sahiptir.

Şoför koltuğundan arabanızın tüm ön kaput kısmını rahatlıkla görebiliyorsunuz. Böylelikle sürüş esnasında adeta küçük bir jip sürüyormuş gibi hissetmenizi sağlıyor. Aynı zamanda direksiyon tam anlamıyla elinizin altında konumlandırılmış ve hissiyatı kendi sınıfı otomobillerine kıyasla oldukça yumuşak. Sürüş dinamiği oldukça başarılı olan Hyundai Getz modeli sınıfının harikası.

Hyundai Getz Boyutlar

Hyundai Getz 1.5CRDi

Kapı Sayısı

4

Uzunluk

4280mm

Genişlik

1695mm

Yükseklik

1470mm

Net Ağırlık

1205 kg

Bagaj Kapasitesi

390litre

İkinci el Hyundai Getz modelleri günümüz itibariyle 100.000₺ -120.000₺ den başlamaktadır. Oldukça hareketli bir ikinci el piyasası mevcuttur.

İKİNCİ EL HYUNDAİ GETZ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here