Tesla Almanya Fabrika kurulumu tamamlandı!

Tesla’nın kurucusu Elon Musk, Avrupa’daki ilk fabrikanın açılışını kutlamak için Salı günü Berlin’deydi. Musk, Tesla’nın ilk Alman yapımı arabalarının, 5 milyar Euro olan tesisinde 30 müşteriye ve ailelerine ilk  “Alman Malı”  Tesla Model Y’leri teslim etti!

Almanya’daki Dev Fabrika!

Tesla almanya fabrikası

Tesla ABD ve Çin‘deki diğer fabrikalarının üzerindeki iş yükünü azaltmak istedi! Bunun için Salı günü Avrupa‘daki ilk üretim tesisini resmen açtı.

Berlin’in yakınlarındaki Grunheide’de bulunan fabrikanın kurulacağı 2019 yılında haber verilmişti. Fabrika, elektrikli araç talebinin son yıllarda tavan yaptığı Avrupa için oldukça önemli. Özellikle Tesla araçların çevre dostu ve sürdürülebilir dünya anlayışını benimseyen Avrupalı vatandaşların taleplerinin yüksek olduğunu biliyoruz. Ayrıca bu dönemde Avrupa’da ki müşterilerin talebini karşılamak için Çin’deki fabrikadan araç gönderildiği bildirildi. Bu dönemde Avrupa’da ki müşterilerin talebini karşılamak için Çin’deki fabrikadan otomobil gönderildiği bildirildi.

Tesla Almanya Fabrika Potansiyeli İçin Yüksek Talep!

tesla almanya

Almanya‘daki Auto Motor Un Sport yayını, Tesla fabrikasının seri üretiminin ilk birkaç haftasında 2.000 araç üretmeyi hedeflediğini bildirdi. Ayrıca Şirketin tamamen elektrikli, kompakt SUV’leri yılda yaklaşık 500.000 adet üretilecek. Bununla birlikte Model Y otomobili üretecek olan tesiste yaklaşık 12.000 işçi çalıştırmayı hedefliyor.

Bağımsız bir Tesla araştırmacısı olan Troy Teslike, üretimin başlamasından sonraki altı haftalık dönemde araç üretiminin haftada 1.000’e, ardından 2022’nin sonunda haftada 5.000’e ulaşmasını umduğunu belirtti.

Musk, açılıştan sonra Tweet attı; “Teşekkürler Almanya!”

Elon Musk almanya da

Giga Berlin’de Üretilen Bataryalar

Giga Berlin’in, Tesla’nın şimdiye kadarki en gelişmiş ve en verimli tesisi olacağını iddia ediyor. Ayrıca Model Y otomobillerini rekor hızda üretiliyor. Grünheide tesisi aynı zamanda dünyanın en büyük pil hücresi üretim tesisini de içerecek.

Musk, tesisin ilk aşamada 100 gigawatt saate (GWh) kadar yıllık üretim kapasitesine sahip olacak. Ayrıca bu kapasitenin 200 GWh’ye çıkarabileceğini belirtti. Fakat başlangıçta planlanan kapasite bile 1 milyondan fazla Model Y için pil üretmeye yeterli.

Uzmanlar, Tesla’nın daha yüksek enerjili, yeni nesil 80 x 60 milimetre pil hücrelerini üretmesini bekliyor. Sonuç olarak, otomobillerin mevcut menzillerini %16 oranında arttırabilecekleri anlamına geliyor. Tesla’nın Alman otomobil endüstrisindeki büyük isimlerle rekabet edebilmesi gerekiyor!

Tesla’nın Alman Rakipleri

tesla almanya

Tesla’nın Almanya’ya gelişinin, Alman ekonomisinin demirbaşları Volkswagen, BMW ve Mercedes-Benz’i tedirgin etti. Bu marka araçların satışlarını düşürebileceği konuşuluyor. Alman devleri Tesla’nın gelişmiş e-mobilite konseptlerini ve teknolojisini yakalamakta zorlanıyorlar. Tesla’nın Alman rakipleri artık ürün yelpazesini değiştirmek için çok çalışıyorlar. Fakat büyük bir avantajları var; Seri üretim otomobillerde çok daha fazla deneyimliler!

Sonuç olarak, Almanya hukuk sisteminde, açılan ilk yabancı otomobil fabrikası Tesla’ya ait. Bunun ne kadar zor olduğunu, planlanan tarihten bir yıl rötarla faaliyete geçmesinden anlıyoruz. Ne var ki Elon Musk yine kafasına koyduğunu yaptı. Tebrik ederiz!

Tesla Modellerine Ne Kadar Güvenebiliriz?

Tesla Elektrikli Araba Fiyatları ve İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here