2022 Renault Kadjar 1.3 TCE İncelemesi

0
3014

Renault Kadjar 2022 modeli, SUV segmentindeki diğer araçlara göre daha ucuzdur. Ucuz olmasına rağmen tasarımlarıyla ve performansıyla kullanıcılarını etkilemeyi başarmıştır. Fransızların tasarımsal ruhuyla birlikte teknolojik yenilikler birleştiğinde ortaya Renault gibi markalardan güzel modeller çıkıyor. Türkiye’de de bu SUV modeli oldukça seviliyor ve tercih ediliyor. Şimdi bu SUV modeline yakından bakalım.

2022 Renault Kadjar Genel BakışRenault Kadjar Mavi Arkadan görünüm

Renault’un Kadjar modeli hiç şüphesiz en Premium araçlarından bir tanesidir. Yüksek performansı ve iddialı tasarımıyla diğer hatchback ve sedan araçlarından biraz daha pahalıdır. Ancak kendi segmentindeki araçlarla birlikte kıyasladığımızda fiyatın nispeten uygun olduğunu görüyoruz. Çok fazla para harcamadan, SUV keyfi yaşamak için tüm dünyada tercih edilen bir modeldir.

Renault Kadjar Tasarımı

Renault Kadjar 2022 son yenilenen tasarımıyla birlikte daha sportif bir görünüm kazandı. Yenilenen ön farlarda yüksek performanslı LED tercih edilmiş. Bu sayede artık geceleri daha güvenli bir yolculuk vaat ediyor. Havalandırma ızgaraları ise, farlarla birleşen ve ortada Renault amblemini kapsayan bir tasarımla geliyor. Bu tasarım Renault’un yumuşak görüntüsünü korumayı başarıyor. Aracın boş ağırlığı 1437 kilogramdır. SUV segmentindeki bir araca göre ağırlığı ortalama bir seviyededir.

Aracın ek paketinde bulunan jantları ise muazzam bir tasarıma sahiptir. Bu jant neredeyse her araca yakışacak şekilde tasarlanmış ve Kadjar modeline ise, sportif bir görüntü kazandırmış.

Aracın arka tarafına bakarsak, yeni nesil üç boyutlu farları görebiliyoruz. Onun dışında aracın dışarısında pek bir değişim gözlenmiyor.

Aracın iç tasarımında ise Renault markasında daha önce görmediğimiz, büyük bir multimedya sistemi ile geliyor. Bu sayede tüm bilgilere ve ayarlara kolayca erişim sağlanabiliyor. Direksiyon simidi ise çok klasik bir tasarımla birlikte geliyor.

Motor ve Performans

Renault KADJAR İncelemesi

Renault Kadjar, yalnızca bir motor seçeneğiyle birlikte satışa sunuluyor. Bu motorun özelliklerine bakacak olursak, 1.3 silindir hacmi ile karılaşıyoruz. Bu silindirlerden motorda 4 adet bulunuyor ve turbo gücü ile birlikte güzel bir performans sağlıyor. 5500 devirde 260 Nm tork üretiyor ve 160 beygir gücüne çıkabiliyor.100 km hıza ise yalnızca 9,3 saniye ulaşabiliyor. Ulaşabildiği maksimum hız ise 210 km’dir. Aracın toplam 55 litre yakıt deposu bulunuyor. Aracın ortalama yakıt tüketimi ise 5.7 litreleri buluyor. Bu tüketim şehir içerisinde 7 litrelere kadar çıkabilirken, şehir dışında ise 4.9 litreye kadar düşebiliyor.

Otomatik ve önden çekişli şanzımanı sayesinde yokuşlarda çok daha performanslı bir SUV oluyor. 

Renault Kadjar Ek Özellikler

Renault Kadjar birçok ek özellikle birlikte geliyor. Bunlardan birisi park destek sistemidir. Aracın çevresinde bulunan kameralar ve uyarılar sayesinde aracınızı kolayca park edebiliyorsunuz. Dezavantaj olarak aracın önünde veya arkasında park sensörü bulunmuyor. Bazı lüks araçlardaki kendi kendine park etme özelliği, Kadjar modelinde bulunmuyor.  ABS fren sistemi ile birlikte çok daha güvenli bir sürüş sağlıyor. Ek olarak Kadjar’da lastik basınç sensörü ve yağmur sensörü gibi yardımcılar da bulunuyor.

Önden çekişli olmasıyla birlikte yokuş kalkış desteği de bulunan Renault Kadjar 2022 modeli sizleri yokuşlarda korkutmuyor. Ne kadar dik olursa olsun asla zorlanmadan yoluna devam edebiliyor.

Patinaj önleme sistemi sayesinde yağışlı havalarda aracınızı daha iyi kontrol edebilmenizi sağlıyor. Şerit takip sistemi ile de aracınızı sürerken sizi şerit içerisinde tutuyor.

Renault Kadjar 2022 Fiyatı

Renault Kadjar Mavi Ön görünüm

Renault Kadjar modelinin 2022 Nisan ayı itibariyle tavsiye edilen satış fiyatı, 706,900 TL’dir. Aracın tek bir motor ve fiyat seçeneği bulunmaktadır.

Peki Renault Kadjar 2022’yi siz nasıl buldunuz?

Sıfır km Renault Kadjar

Renualt Modelleri Fiyat Listesi

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here