Yerli Otomobil TOGG’un Satış Tarihi Belli Oldu!

0
2650
togg

TOGG’un seri üretimine çok az kaldı. Son üç aydır yeni gelişmeler peş peşe gelirken, bu sefer hepimizin beklediği soruya cevap geldi. En son Gemlik’teki fabrikanın 29 Ekim’de açılacağı açıklanmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, C Segment otomobil için satışa sunulacak tarihi açıkladı.

TOGG, 23 Mart’ta Satışa Çıkıyor!

togg

Açıklaması sırasında TOGG’un 23 Mart’ta satışa çıkacağını söyledi. Ayrıca vatandaşların beğeni oranının %95’in üzerinde olduğunu ve Gemlik’teki tesisin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağını müjdeledi.

Yerli Otomobil TOGG’un Fiyatı Hakkında Bilgi Verildi

29 Ekim’de üretimin başlaması ve ilk aracın banttan inmesiyle birlikte sertifikasyon sürecinin tamamlanacağını belirten Bakan Varank, aracın fiyatı hakkında da bilgi verdi. C segment SUV aracın aynı segment geleneksel motorlu arançlarla aynı fiyat bandında piyasaya çıkacağını belirtti. Hepimizin bildiği gibi TOGG, doğuştan elektrikli ve benzinli muadilleri daha uygun fiyatlı. Bu bağlamda aracın 700-800 bin TL fiyat bandında olacağı düşünülüyor. Fakat ÖTV indirimine göre daha fazlası da olabilir.

Konuyla ilgili TOGG CEO’su Gürcan Karakaş,  “Hiçbir profesyonel şirket trafiğe Nisan’da, Mart’ta ya da Şubat’ta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli. Şu ana kadar gelen geri bildirimlere baktığımızda ilgi yüksek. O noktaya geldiğimizde bunların ne kadarı satışa dönüşür, zamanı geldiğinde göreceğiz. Hiçbir profesyonel şirket trafiğe nisanda, martta ya da şubatta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli. Fiyatı pazar belirler. Dolayısıyla zamanı geldiğinde biz de kendimizi o pazarda konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu, kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Pazarda aracımızın hangi segmentte konumlandırılacağını biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz.” açıklamasında bulundu.

Gemlik Tesisinin Yüzde 89’u Tamamlandı

gemlik tesisi

Gövde tesisinin yüzde 92’sinin tamamlandığı fabrikada, üretim hattı kuruldu ve robotların yerleşimi tamamlandı. Toplamda 24.157 metre elektrik kablolama yapıldı ve 48.684 metre boru hattı döşendi. Bu sayede tesisin yüzde 89’u tamamlanmış oldu. 2023 yılında ilk yılında satışa sunulan C-SUV’nin ardından ilerleyen yıllarda sedan, hatchback, B-SUV ve C-MPV modelleri aileye katılacak. Ardından 5 modelden oluşan ürün yelpazesi tamamlanacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here