Yeni Ford Taurus Tanıtıldı… Ford’un Amerika pazarındaki önemli modellerinden birisi olan iri sedanı Taurus, yeni nesline kavuştu.

Yeni Ford Taurus TanıtıldıTıpkı Amerika’da olduğu gibi Çin’de de başarılı olmak isteyen Taurus, Fusion ve Mondeo modelleriyle büyük benzerlik gösteren bir tasarıma sahip. Amerikalı otomobil üreticisi Ford, geniş pazar payı ayırdığı bu otomobili hakkında büyük beklentilere girmektedir. Ayrıca Aston Martin modellerine benzeyen trapezoit formlu radyatör ızgarası ve farların payı büyük oluyor. Böylece Ford Taurus’a ilk bakışta farklı bir otomobil markası hissiyatı yaşamaktayız. Ayrıca Ford Tarusus, Amerikan otomobil üreticisinin en gelişmiş ve farklı tasarıma sahip olan modellerinden biridir. 5 metre boyundaki otomobilin aks mesafesi 2950 mm olarak açıklanıyor. İç mekanda 25’ten fazla eşya gözüne yer verildiği belirtiliyor. Arka bölümdeki diz ve omuz mesafesiyse Çin pazarını da tatmin edecek kadar fazla görünüyor.

İkinci El Ford İlanları

Ford Taurus’un şık tasarımı ve motor gücüYeni Ford Taurus Tanıtıldı

Amerikan otomobil üreticisi Ford, 1986’dan beri ürettiği Taurus modelini üretmektedir. 1992’de 2. nesli, 1996’da 3. nesli, 2000’de ise 4. nesli piyasaya sunulmuştur. Ayrıca 2004 yılında aracın yerini bir ara Five Hundered modeli almıştır. Fakat 2007 yılında yeni nesli ile tekrar satışa sunulmuştur. Şık ve oturaklı tasarımı sayesinden lüks sedan sınıfı otomobillere benzemektedir. Ayrıca Alman otomobil üreticisi Audi’nin sedan modellerine de benzerlikler göstermektedir. Ford Taurus, mondeo ve diğer sedan sınıfındaki otomobillerden farklılık göstermektedir. Daha sert ve keskin tasarımlara sahip olan Ford Taurus, Amerikan ve Çin pazarının oldukça sevilen modellerinden biridir. Ayrıca başarılı Amerikan otomobil üreticisi Ford’un sedan sınıfına hitabet ettiği en lüks araç modellerinden biridir. Yeni Taurus’ta 2,7 litrelik çift turbo beslemeli benzinli V6 motor görev alıyor. EcoBoost motor hakkında henüz bilgi verilmiyor. Ford Taurus güçlü bir motora sahiptir. Böylece yolculuklarınızda veya klimalı kullanımlarınızda güç kaybını hissetmezsiniz. Ayrıca V6 ve 2,7 litrelik motorunun birleşmesinden dolayı efsanevi egzoz sesine sahiptir. Abartı egzozlar veya performans egzozları gibi olmasa da Taurus’un gaz pedalına bastığınız zaman otomobilin V6 motorunu hissedeceksiniz.
Sonuç olarak Amerikan otomobil üreticisi Ford’un en başarılı sedan modellerinden biri de Taurus modelidir. Konforu, güçlü motor ve keskin tasarımı sayesinde dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir. Yeni Ford Taurus Tanıtıldı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here