Yeni Ford Taurus Ortadoğu’ya Özel Geliyor!

0
2089
Ford Taurus, mavi renk, yandan görünüm

Yenilenen dinamikleriyle ikonik model Ford Taurus, Orta Doğu pazarında rüzgarlar estirmeye geliyor. 35 yılı aşan bir geçmişe sahip olan büyük sedanın üretimi bir süredir birçok ülkede kısıtlıydı. En geç Çin’den ayrılmış olan Taurus’un yeni modelinin üretimi şimdilerde orada devam ediyor.

Mondeo’nun Kardeşi Ford Taurus 

Ford Taurus, mavi renk, önden görünüm

Taurus’un ön kaputundaki bazı değişiklikler haricinde Mondeo’nun adeta bir kopyası demek yanlış olmaz. Yeni Taurus, ince detaylara sahip ızgarası ve yeni nesil farlara sahip. Aynı zamanda trafik sıkışıklığı ile baş etmesine yardımcı ‘Stop & Go’ fonksiyonuna sahip. Bunlara ek olarak, şerit uyarısı, sinyal okuyucu, çarpışma öncesi uyarı sistemlerini içeriyor. Ayrıca park sensörleri ve kör nokta uyarı sistemiyle üst düzey güvenlikli bir araba olma özelliğini taşıyor.

Ortadoğu’nun Çölleriyle Baş Eden Güçlü Motor

Ford Taurus, mavi renk, arkadan görünüm

Amerikan otomobil üreticisi, yeni büyük sedan için dört tekerlekten çekişi uygun buldu. Bunun için Taurus, 240 hp güç ve 376 Nm maksimum torka sahip 2.0 Ecoboost motoruyla oldukça iddialı. 8 vitesli otomatik şanzımanı ile yakın zamanda Ortadoğu yollarında boy göstermeyi planlıyor. Ford yetkilileri yaptıkları açıklamada bölgenin iklim koşullarına ilişkin sağlamlık testlerinde rahatlıkla geçtiğini belirtti. Yapılan testlerde motor, şanzıman, soğutma sistemlerine ek olarak tüm parçalarının bölge ile uyumu test edildi. Olağanüstü koşullarda gerçekleşen bu testlerde yetkililer, sadece asfalt değil, kumdaki performansına da baktı.

Ford Taurus İç Mekan

Ford Taurus, iç mekan

Yenilenen sedan, 8.0 inçlik dijital göstergesi, 13,2 inçlik ekranına ek olarak Navigasyon cihazı, otomatik klima kontrolü ve anahtarsız erişim özelliklerine sahip. Teknoloji tutkunlarını tatmin edecek olan Ford Taurus, Apple Car Play ve Android Auto ile uyumlu çalışıyor. Üstelik elektrikli ve havalandırmalı koltuklarıyla ekstra konforlu bir yolculuk vaat ediyor. Açılır tavanı sayesinde de aydınlık olan iç mekanda aynı zamanda özel ışıklar da yer alıyor. Elektrikli el freni sistemi sayesinde sürüşü daha da kolaylaşmış oluyor.

Yıllar geçse de unutulmayan Ford Taurus, önümüzdeki günlerde Orta Doğu pazarında yerini alacak. Henüz fiyatı net olarak açıklanmamış olmasına rağmen, yeni sedan özellikleri sayesinde şimdiden sektörün ilgisini çekmeyi başardı.

Sıfır KM Ford Modelleri

İkinci El Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here