Volkswagen Talagon

Son yıllarda SUV modellerine karşı artan ilgi, otomobil firmalarının da oldukça ilgisini çekiyor. Volkswagen de SUV modellerinde önemli markalardan biri. Marka, 2019 yılında Şangay Otomobil Fuarında bir konsept SUV ile karşımıza çıkmıştı. Aradan geçen iki yılın ardından, artık o SUV gerçek anlamda karşımızda. Markanın, diğer araçlarında olduğu gibi bu SUV de “T” harfi ile başlıyor. Ayrıca Volkswagen Talagon, MQB platformu ile üretilen en büyük SUV olarak tarihe geçecek.

MQB Platformu Nedir?

2021 Volkswagen TalagonVolkswagen Talagon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Öncelikle söylemek gerekir ki, model Avrupa pazarına şu aşamada pek girecek gibi gözükmüyor. Bu demek oluyor ki VW grubunun yeni SUV’sini Türkiye’de de göremeyeceğiz. Çünkü, üretimin odağında Çin pazarı yer alacak. Ancak, Avrupa’daki kardeşleriyle benzer özellikler taşıyan bir araç. Ayrıca, MQB altyapısının ne derecede esnek olduğunu da boyutlarıyla bize gösteriyor. Çünkü, MQB altyapısı genellikle VW grubu altındaki Audi A3, Seat Leon, VW Golf gibi araçların da altyapısında bulunuyor.

Boyut

Volkswagen Talagon’un MQB altyapısındaki en büyük araç olduğunu zaten söylemiştik. Dev araç; 5.152 milimetre uzunluğa; 2.002 milimetre genişliğe ve 1.795 milimetre yüksekliğe sahip. Ayrıca, 2.980 milimetrelik aks aralığı ile de sınıfının en iyileri arasında. Bunun yanında, Talagon’u Türkiye’deki akrabası Touareg ile kıyaslamak gerekirse ciddi oranda daha büyük olduğunu söylemek işten bile değil. Bunun yanında, canavar SUV için tercihe göre 6 ve 7 kişilik koltuk opsiyonları bulunmakta. Boyut bakımından Chevrolet Tahoe, Lincoln Navigator ve Rolls-Royce Cullinan gibi araçlarla yarıştığını söyleyebiliriz.

2021 Volkswagen Talagon İç Görünüm Tasarım

İç tasarım olarak oldukça modern bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Üç kollu direksiyon simidi, oldukça hoş ve gelişmiş bir eğlence-bilgi sistemi, modern görünümlü bir gösterge paneli mevcut. Dış tasarım olaraksa, klasik Volkswagen hatlarını taşıyor. Hatta, belli ölçülerde Golf ile benzerlikler gösterdiğini bile söyleyebiliriz.

2021 Volkswagen Talagon Ön TasarımTeknik Özellikler

Tüm VW grubu araçlarında olduğu gibi bu araç da DSG şanzıman kullanıyor. Ayrıyeten bu çift kavramalı şanzıman, 7 ileri vitese sahip olacak. Marka tarafından yapılan açıklamaya göre aracın en yüksek donanımlı paketi, 2.5 litrelik turbolu V6 motora sahip olacak. Üstelik, belirtilen ünite toplam 300hp güç ve 500 Nm tork üretecek. Ayrıca araç 4Motion AWD dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte gücünü yola aktarabilmekte.

Bununla birlikte, Çin medyasındaki bilgilere göre, model ile alakalı olarak 2.0 litrelik turbolu bir ünite seçeneği de düşünülüyor. Fakat konu ile alakalı herhangi bir resmi açıklama gelmiş değil.

İkinci El Volkswagen SUV Modeller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here