Vinfast Elektrikli Araba Şarj Anlayışını Değiştirmeye Geliyor

0
1602
Vinfast Elektrikli Araba Şarj Anlayışını Değiştirmeye Geliyor

VinFast elektrikli araba şarj anlayışın değiştirmek için kolları sıvadı. Vietnamlı otomobil üreticisi olan VinFast, New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yeni sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı. ABD pazarında satmayı hedeflediği iki elektrikli SUV için pil abonelikleri olacağını söyleyen marka, abonelik fiyatlarını da açıkladı.

Vinfast New York Otomobil Fuarında

Yakın zaman içerisinde Kuzey Carolina’da fabrikasını kurmaya hazırlanan şirket 2 milyar dolar da yatırım yaptı. Electrify America ile de ortaklı içine girecek olan otomobil üreticisi, müşterilerine hızlı şarj vaadinde bulunuyor. Üstelik Vinfast ulusal bir elektrikli araba ağına erişimi de sağlamayı amaçlıyor.

Vinfast Elektrikli Araba Pil Abonelikleri

VinFast diğer tüm elektrikli araç üreticilerinden ayrılan bir özelliğe sahip. O da Vinfast otomobillerinin pil maliyeti içermemesi. Yani artık Vinfast elektrikli araba pil kiralama modeli ile araçlar pil takımı fiyata dahil olmadan satışa sunulacak. Böylece Vinfast elektrikli arabalarına sahip olan kullanıcıların şarj deneyimleri farklılaşmış olacak. Artık kullanıcılar aylık ücret ödenen abonelikler ile uzun süreli piller kullanacaklar. Otomobil üreticisi yaptığı basın açıklamasında, akü fiyatını otomobillerinin fiyatından ayıracağını ifade etti. Böylece akü ile ilgili tüm riskleri üzerine almış olacak. Ayrıca rakiplerinden daha düşük fiyatlı otomobiller satmış olacak. Üstelik pil ömrü konusunda da ayrıcalıklar içeriyor. VinFast yakın zaman içerisinde tüm bakım ve onarım maliyetlerini kapsayacak olan bir pil araç sunmayı hedefliyor. Böylelikle uzun süreli pil garantisi vaat ederken kapasite  %70’in altına düştüğünde de pili ücretsiz olarak değiştirecek. Tüm bu akü abonelik politikaları sayesinde elektrikli araçlara geçişi kolay kılmayı hedefliyor. Ayrıca düşük maliyet ile de VinFast daha geniş kitlelere hitap etmek istiyor.

Vinfast Elektrikli Araba Şarj İstasyonu

Değişebilir Pil ile Uzun Ömürlü Elektrikli Araçlar

Daha önce Tayvanlı şirket Gogoro, pilin şarj olmasını beklemek yerine pil değiştirmeyi öne sürmüştü. Böylece piller işlevsiz hale geldiğinde tüm arabayı değiştirmek yerine basitçe pil değişebilecek. Bu sayede de araçlar daha uzun ömürlü olacaklar. Üstelik Vinfast, elektrikli arabalar için bu yeniliği daha yaygın hale getirmeyi amaçlıyor. Vinfast elektrikli araba pil abonelik modeli ile akünün mülkiyetinin de araç sahibi ile şirket arasında paylaşılacağını söylüyor. Böylelikle elektrikli araba kullanım şekillerinin de değişeceği muhakkak. Vinfast bu konuda öncü olmak istiyor. Zamanla ne kadar pil abonelikleri konusunda ne kadar başarılı olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Son olarak, VinFast aynı zamanda Open Sea’de de NFT alışverişini etkin hale getirdi. Böylelikle küresel bir rezervasyon sistemi amaçlayan şirket, bunun için blok zincir teknolojisini kullanmakta kararlı. Bu nedenle müşteriler rezervasyon yaptırmak için bir NFT alacaklar. Bu onlara fiziksel dünyada bir Vinfast üyeliği getirecek.

Elektrikli Araç Modelleri

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here