Eski Nesil En İyi 5 Hot Hatch Otomobil

0
3868
hothatcharabalar

Bugün sizlerle otomobil dünyasının sevilen araba modeli olan hot hatch modellerini inceleyeceğiz. Bu model genellikle hızlı gitmek ve araç kullanırken karting aracı hissiyatı yaşamak isteyenler için vazgeçilmezdir.

Hot Hatch Nedir?

Hot Hatch modeli genellikle sportif 3 kapılı (bagaj dahil), motor özellikleri normal diğer küçük araçlardan çok daha farklıdır. Sürüş zevki daha sportif ve günlük kullanımdan biraz daha uzaktır. Minik sınıftaki Hot Hatch’ler yaklaşık 100 HP desteklerken, küçük sınıftakiler 150-200 HP arasında değişiklik göstermektedir, kompakt sınıftakiler ise 200-300 HP civarında güç üretilirler.

Hot Hatch otomobiller küçük yapılarının altına güçlü motorlar sığdıran ve bir diğer yandan ‘sleeper’ olarak adlandırılabilecek gücünü dışarıdan belli etmeyen fabrika çıkışlı otomobillerdir. Ülke olarak örnek verecek olursak Japonya bunların en iyi örneklerinden biri olacaktır. Küçük araçların içine yüksek hacimli güçlü motorlar konularak sleeper araç üretmeyi hedeflemiştir. Bir de bunun çok önceki zamanlarda çıkan, insanların yeni yeni hot hatch kavramıyla tanıştığı arabalar var.

İşte o araçları üreten en başarılı isimlerden birkaçı. VW, Peugeot, Ford, Renault vb. Sizler için bu markaların da aralarında olduğu 5 modeli sıraladık. Ülkemizde bunlardan bazıları takma ad bile edinmişti. Şimdi şu yetenek harikalarına bir göz atalım.

Renault Megane R26

Renault Megane R26Sadece pistlerde değil günlük kullanıma da oldukça uygun olan bu model, küçük olması sebebiyle şehir içinde kolaylık sağlar. Bu küçük canavar tamı tamına 227HP’lik motoruyla zamanının en hızlı otomobillerinden biriydi. 0-100 değeri 6.4 saniyeydi. Bu otomobilin aslında üretilirken en çok özenilen yeri ise yol tutuşu ve direksiyon hakimiyetiydi. Renault Megane R26 Ring olarak bilinen ‘‘Nürburgring Nordsclheife’’ pistini tam olarak 8 dakika 16 saniye 9 salise de bitirmiştir. Megane R26 F1 teknolojisinde üretilmiştir.

Kısaca teknik özellikler;

Çekiş kontrolü: Önden Çeker

Motor: 2.0 16v turbo beslemeli

Ağırlık: 1229KG

2.El Renault Megane Fiyatları

Honda Civic Typer EP3

Hot Hatch Ep3 Typer

Honda Civic EP3 de bir önceki verdiğimiz örnekteki gibi günlük kullanıma oldukça uygun yapıdadır. Efsanevi VTEC teknolojisine sahip bu araç 7400RPM de 200HP güç üretebiliyordu. Her Honda modelinde olduğu gibi tork seviyesi biraz düşüktü. Fakat 0’dan 100km/h’ye 6.6 saniyede ulaşabiliyordu. Bu değer onu Hot Hatch sınıfına sokmaya yetiyordu. Bu otomobil ağırlık dengesinden dolayı önden kaymaya oldukça eğilimlidir. Aynı zamanda hızlı girilen virajlı yollarda ve pistlerde dikkatli kullanılması gereken bir araçtır. Nürburgring Nordsclheife pistini 8 dakika 43 saniye 12 salisede bitirmiştir.

Kısaca teknik özellik;

Çekiş kontrolü: Önden Çeker

Motor: 2.0 16v atmosferik VTEC teknolojisi

Ağırlık: 1200KG

2.El Honda Civic Typer Fiyatları

VW Golf GTI MK V

VW Golf GTIGünlük hayata daha uyumlu 5 kapılı olan bu model, konforlu süspansiyonlarıyla şehir içinde kullanılması en rahat Hot Hatch’lerden biridir.  MKV ‘in motoru 200HP’lik güç üretmekte manuel ve otomatik DSG şanzıman seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneklerin olması konfor ve gücü daha da birbirine bütünleştiriyordu. Bu Hot Hatch otomobilin 0-100 değeri 7.2 saniyeydi.

Kısaca teknik özellik;

Çekiş kontrolü: Önden Çeker

Motor: 2.0 16v turbo beslemeli

Ağırlık: 1443kg

2.El Volkswagen Golf Fiyatları

Ford Focus RS MK1

Ford Focus MK1

Ford Escort serisinin devamı olan bu otomobil ilk nesil Focus modelidir. Bu Hot Hatch otomobil keskin çizgili hatlarıyla 2000 yıllarında insanları en çok kendine çeken otomobildi. Bu araç tamamıyla pist ve viraj odaklı üretilmiştir. Günlük kullanıma hiç uygun olmayan bu araç kullanıcısına çok sportif hissettirmeyi hedeflemiştir. Bu canavar kullanıcısına 212HP güç sunuyor. 0’dan 100’e 6.4 saniyede ulaşabiliyordu.

Kısaca teknik özellik;

Çekiş kontrolü: Önden Çeker

Motor: 2.0 16v turbo beslemeli

Ağırlık: 1278kg

2.El Ford Focus Fiyatları

Peugeot 106 GTI

Peugeot 106 GTIAslında bu aracı bilmeyen yoktur. Halk arasında ‘’otoban faresi’’ olarak bilinir. 106 GTI diğer rakiplerine göre çok daha güçsüz olsa da hafifliği onu Hot Hatch sınıfına sokmayı başarmıştır. Bu minik canavar 120HP güç üreterek bu konuda diğer rakip araçlardan çok daha geride kalmıştır. 0-100 değeri ise 8.7 saniyedir. Küçüklüğüyle kullanıcısına go-kart hissiyatı yaratan bu araç, kullanması çok keyifli bir Hot Hatch ‘dir. Boyutuyla şehir içinde size çok büyük avantaj sağlayacaktır.

Kısaca teknik özellik;

Çekiş kontrolü: Önden Çeker

Motor: 1.6 16v atmosferik

Ağırlık: 925kg

2.El Peugeot 106 GTI Fiyatları

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here