Türkiye’nin En Ucuz Sıfır Otomobili: Hyundai Santro, ülkemize geleceği tarih ve fiyatı belli oldu. Son dönemlerde sıfır araç ve ikinci el araç piyasasındaki yükseliş, markaların harekete geçmesini sağladı. Üreticilerin yeni arayışlara girdiği Türkiye otomotiv pazarında yeni gelişmeler meydana geldi. Ucuz sıfır otomobil konusundaki ilk gelişme, Türkiye’nin en çok sevilen ve satış rakamlarını elde eden markası Hyundai’den geldi. Hyundai, Türkiye pazarı amacıyla olabildiğince ucuz fiyatlı bir otomobili satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Türkiye’de sıfır olarak satılacak en ucuz otomobilin Hyundai Santro modeli hakkında bazı detaylar belli oldu. İşte Hyundai Santro’nun ülkemize geleceği tarih ve fiyatı hakkındaki detaylar…

Türkiye’nin En Ucuz Otomobilini Hyundai SatacakTürkiyenin En Ucuz Sıfır Otomobili: Hyundai Santro

Otomobil sektöründeki dev isimlerden biri olan Hyundai, Hindistan’a özel olarak ürettiği makul, ucuz fiyatlı Santro modelini Türkiye’de satışa çıkarıyor. Sıfır otomobillere baktığımızda ise en ucuz katagorilerin dahi 260 bin TL ve seviyesinde fiyatlardan başladığını görüyoruz. Bu rakamlar da asgari ücretli çalışanlar için otomobil sahibi olmanın hayal olacağına işaret ediyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, stokçuluk ve çip krizi gibi sebepler, Türkiye’deki araç fiyatlarının artmasına neden oldu. Ancak geçtiğimiz günlerdeki kurlarda yaşanan düşüşlere karşın otomobil fiyatları hala beklenilen ve hak ettiği civarlara düşmedi. Bu yüzden otomobil fiyatlarının düşmesi amacıyla tek bir alternatif kalıyor.

Hyundai bağlamında alım gücü düşük ülkelerde satılan Hyundai Santro Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Hyundai Santro dünya çapında herhangi bir üne veya popülariteye sahip değil. Ancak Asya piyasası, özellikle Hindistan’da makul fiyatından ötürü çok yüksek satış rakamlarına ulaşan bir otomobil modeli olmakta.

Türkiye’nin En Ucuz Sıfır Otomobili: Hyundai Santro Özellikleri

Hyundai Santro teknik özellikleri 1.1 MPI motora sahip olan Hyundai Santro 5 ileri manuel vitesle Türkiye pazarına giriyor. Hyundai Santro’nun gereksinim amacıyla ucuz otomobil arayanlarca çokça tercih edilmesi bekleniyor. Genel olarak Hyundai Santro modelinin Hyundai’nin şehir içi otomobil modellerine benzeyeceğini düşünüyoruz. Ayrıca Hyundai Santro modeline baktığımız zaman ilk olarak aklımıza Hyundai’nin şehir içi modeli olan i10 gelmektedir. Ancak Hyundai Santro, i10 modeline göre daha eksik donanım ve özelliklerde karşımıza çıkacaktır.

Genel olarak Hyundai Santro’dan çok fazla bir özellik ve etkileyici performans beklenmemektedir. Aracın şehir içi ve şehir dışı ulaşımında kolaylık sağlaması ve ekonomik yakıt tüketimiyle, kullanıcısına en ekonomik ve rahat performansı sergilemesi beklenmektedir.

Hyundai Santro Türkiye’de Kaç Paraya Satılacak? Türkiyenin En Ucuz Sıfır Otomobili: Hyundai Santro

Hyundai Santro şu anda yoğun şekilde satıldığı Hindistan’da Türk lirasına çevirdiğimiz zaman 87 Bin TL gibi bir rakama satıldığını görebiliyoruz. Ancak bu otomobilin Türkiye’ye girmesiyle ÖTV ve KDV maliyetleri meydana çıkacak. Böylece Hyundai Santro’nun Türkiye fiyatı yaklaşık olarak 140 – 160 bin TL olacak. Nispeten uygun satış fiyatı ile pazara girmesi ve büyük ses getirmesi bekleniyor. Ayrıca Hyundai’nin Türkiye’deki katkılarını ve yatırımlarını düşündüğümüz zaman Hyundai Santro modelinin 140 bin TL altına satılma imkanının bile olduğunu düşünüyoruz. Elbette bu aracında fiyatının dolar kuruna bağlı olduğunu ve her an çok uçuk rakamlarda karşımıza çıkma olasılığı olduğunu unutmamalıyız.

Nispeten uygun fiyatlı olması, aracın donanım olarak ve performans eksikliğini gösterse de karşımıza tam olarak neyin çıkacağı merak konusu oldu. Ayrıca ucuz ve yeterli bir şekilde sürücüye hitap etmesi, günümüz Türkiye’sinde aradığımız tek ihtiyaç olmaktadır.

En Ucuz Sıfır Otomobil Hyundai Santro Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

Konuya dair şu ana kadar Hyundai doğrultusundan resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Türkiye’nin en ucuz sıfır otomobili olan Hyundai Santro’nun Türkiye’de 2022 yılı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Sonuç olarak Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, Türkiye’de oldukça uygun ve ucuz fiyatlı bir otomobil modeli olan Santro’yu yakın bir zamanda satışa sunmaya hazırlanıyor. Hyundai’nin bu davranışı ve stratejisi, diğer markaları da harekete geçirecek ve Türkiye’de birçok farklı ucuz otomobil satılmasını sağlayacaktır. Ayrıca Santro, i20 modeliyle oldukça benzer tasarıma ve özelliklere sahiptir. Hyundai’nin en düşük i20 modeli, 1.0 MPI 67 PS Jump Benzin Manuel 240.857 TL’ye güncel olarak satışa sunulmaktadır.

İkinci El Hyundai İlanları 

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here