1Trafikte Kadın Otobüs Sürücülerinin Sayısı Her gün Artıyor

Son dönemde, Türkiye yollarında, daha çok kadın otobüs şoförü görülmeye başlandı. “Kadınlar da erkekler kadar iyi araba sürüyor.” görüşünü bir adım daha ileri taşıyarak “Otobüs sürmenin cinsiyeti olmaz.” Diye düşündüren başarılı kadınlar, sürüş becerileri ve bilgileriyle trafikteki yerlerini alıyorlar.

2021 yılının Kasım Ayının ilk haftasında, İETT’nin 24 Kadın Şoförü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. işbirliğinde “güvenli sürüş eğitimi” aldı.

İBB bünyesinde kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık yapılarak, erkeklerin egemen olduğu meslek kollarında da kadınların görev alması için çalışmalar yürütülüyor.

İBB İkitelli Tesislerinde, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen törenle, “güvenli sürüş eğitimini başarı ile geçenlere sertifikaları verildi. MAN ProfiDrive Akademisi’nin uzman eğitmenleri tarafından hem interaktif hem de araç üzerinden uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim, iki gün sürdü.

2Altın kardeşler, “Kadın Otobüs Şoförlerimiz, bu işi yapmak isteyen diğer kadınlara ilham oluyor”

Anadolu Ajansı’nın (AA) 02.11.2021 tarihinde basına servis ettiği habere göre; Bugün sadece İETT’de değil, itfaiyeden şehir hatları vapurlarına kadar hemen her alanda kadın çalışan sayısını artırdıklarını ifade eden İETT Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, “Bu anlayış doğrultusunda da gelecek dönemde çok daha fazla kadın şoförü istihdam etmek istiyoruz.

Altın Kardeşler, “İlk göreve başlayan kadın şoförlerimiz çok olumlu tepkiler aldılar. Bize gelen teşekkürlerde en çok pay, kadın şoförlerimize aittir. Yolcularımızın bir kısmı, direksiyon başında kadın şoför görünce önce bir tedirginlik hissettiklerini ama ilerleyen dakikalarda kadın şoförlerimizin becerilerini gördükçe tedirginliğin yerini güvene bıraktığını ifade ediyorlar. Biz de belediye olarak kadın şoförlerimize aynı şekilde güveniyoruz. Onlar yaptıkları işe duydukları saygı, işlerini yaparken gösterdikleri özen, özveri sayesinde kendilerinden sonra bu işi yapmayı düşünen diğer kadınlara da ilham oluyorlar.” dedi.

  • İETT‘nin Kısa Tarihçesi

1926 yılında ilk otobüsler alınır. Bir süre muhtelif yabancı şirketler tarafından işletilen elektrik, tramvay ve tünel işletmeleri 1939 yılında millileştirilerek 3645 sayılı yasa ile İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri Umum Müdürlüğü adı altında bugünkü hüviyetine kavuşur. (Kaynak: www.iett.istanbul)

3Trafikte Kadın Otobüs Sürücüleri, Şunlara Dikkat Etmeli

Otobüs ile otomobil sürmenin prensipleri aynıdır. Ancak otobüs uzun ve ağır taşıtlar oldukları için sürücünün daha dikkatli olması gereklidir. Fiziksel olarak güçlü olmak gereklidir. Çünkü rampa açmak, tekerlekli sandalyeleri kaldırmak veya bağlamak gibi ağır kaldırma işlemleri yapmanız gerekecektir.

Trafikte Kadın

İkinci El SUV ilanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here