TOGG Fabrikasından Yeni Görüntüler Var! Tam Hız Devam!

Yerli otomobil ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Türkiye’nin Otomobili Resmi Twitter üzerinden yapılan yeni bir paylaşım ile araç ile ilgili görüntüler yayınlanmış oldu.

TOGG

Özellikle üretim konusunda hız kesmeden çalışmaların devam edildiği vurgulanan içerikte, yerli otomobilin üretim prosesi ile ilgili bir detay söz konusu.

Geçtiğimiz hafta yapılan paylaşımda ise aracın bir kaç farklı teste tabii olduğu ile alakalı bilgiler gelmişti ve aracın ilk tanıtımından farklı bir kaç detayı olduğu gözlerden kaçmamıştı.

İçerik açıklamasında ise; ” Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeni Lige yolculuğumuz hız kesemeden devam ediyor.” açıklaması yapıldı.

Aracın prototip üretimleri esnasında gövde parçalarının kalıptan çıktığı ve bazı montaj aşamalarının işlem anları yer alıyor.

1TOGG Tarafında İşler Nasıl?

Yayınlanan videoda görüldüğü gibi, aracın beyaz renkli karoser ile üretim aşamalarının bazı montaj aşamaları görünüyor.

Aynı zamanda Gemlik tesisinin inşaat çalışmaları da hızla devam ediyor.

TOGG TV üzerinden 24 saat canlı yayın ile verilen çalışmaları isteyen herkes takip edebiliyor.

Aracın fiyatı, Ö.T.V tutarı, yurtdışı satışı…VB en çok merak edilen konular hakkında şuanda belirli bir durum pek açıklanmıyor. Buna bağlı olarak yerli otomobili tam olarak ne zaman yollarda görebileceğiz bu konuda da henüz tam bir tarih vermek zor.

Ancak çalışmaların devam ettiğini söylemek mümkün.

Hem araç tarafındaki testler, prototip üretimleri gibi önemli konular, hem de Fabrika inşaatı tarafında çalışmaların devam ettiğini görmek mümkün.

Otomobil fiyatlarının oldukça yüksek olduğu bu dönemde, elektrikli otomobillerin fiyatı çok daha yüksek.

TOGG üretim bandından indiğinde fiyatlarının ne kadar olabileceğini kestirmek bugünden zor olmakla beraber, en azından ulaşılabilir olması biraz zor görünüyor diyebiliriz.

Belli oranda yerli üretim olmasına rağmen özellikle dövize bağlı olarak gelişen dinamikler ile aracın fiyatının da o günün şartlarına bağlı olarak değişebileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Fason üretim konusunda deneyim sahibi olan Türkiye, Yerli Otomobil üretimi için özellikle kurulan fabrikada oldukça yeni teknolojiler ile, hem ekonomik hem de hızlı üretim proseslerini başarabilecek kapasite ve yetenekte, teknoloji, yazılım ve robot teknolojilerinden faydalanacaktır.

Buna ek olarak Fabrika kurulumu için artık endüstri 5,0 dinamiklerini yani yapay zeka, insansız üretim, makinaların kendi aralarındaki entegrasyonu ve iletişimi gibi en son teknolojileri üretim prosesine entegre etmekte ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir.

İkinci El SUV ilanları

Tekerinize taş değmesin.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here