Tesla Model3 Hakkında Merak Edilenler

0
3477

Tesla Model3’ün Fiyatı, Şimdiden Aldığı Sipariş Adedi ve Daha Fazlası

Kendini kullanan arabalar yani otonom sürüş teknolojisi konusuna odaklanan tesla markası, çok dikkat çekici işler yapıyor. Tesla markasının geliştirdiği yeni otomobil modeli olan Tesla Model3, Temmuz 2017’den itibaren üretime başaldı. Hatta daha üretimi bitmeden sipariş aldı.

Araç, henüz üretilmeden sipariş adet hedefine ulaşması, markanın üçüncü nesil aracı olması, otonom sürüşe odaklanmış olması ve multimedya ekranının geleceğe dönüş filminden fırlamış gibi tasarlanmış olması gibi detaylarla öne çıktı. Her şeyi merak edilen Tesla Model 3 hakkında insanı çok heyecanladıran detaylar ise şöyle:

 

Tesla Model3’ün Fiyatı Nedir?

Aracın henüz üretilmeden sipariş adetlerinin alındığının altını çizelim. Tesla 3 rezervasyonları dikkat çekici rakamlara ulaşınca marka şöyle bir açıklama yapmışt: öncelik mevcut Tesla müşterilerinin. 

Tesla Model3’ün fiyatı konusunda dedikodular, resmi veriler biraz birbirine karışmış durumda. Ancak Teslanın yeni arabası kaç para konusundaki tahmini rakamlar 50bin Euro gibi bir rakamın söz konusu olacağı yönünde. Ancak aracın fiyatıyla ilgili dediğimiz gibi, pek çok spekülasyon var. 

 

Tesla Model3 Ne Kadar Sipariş Aldı?

Tam 280bin adet sipariş alan Tesla modeli için Ağustos ayında teslimatların başlayacağı duyurulmuştu. Ancak biraz geç kalındığı aşikar.

 

Tesla Model 3’ün Segmenti Ne ve Rakipleri Kim?

Tesla Model3 , sedan karoserli bir araç. Tasarımında geniş bagaj hacmi olan gerçek bir aile arabası teması hakim. Tesla Model3’ün rakipleri BMW3 Serisi, Mercedes C Serisi, Audi A4 olarak sıralanabilir. Elbette bu segment açısından böyle. 

 

Tesla Model3’ün Teknik Özellikleri Nasıl?

Tesla Model3 üretimi Fremont California’da başladı.Model3’ün üretileceği bilgisi ilk kez 2015’te duyurulmuştu. 2016 yılında Model3 prototipleri kamuflajlı olarak görülmeye başlandı. 

Elektrikli sedan bir araç olarak tasarlandı. Tesla Motor’un önceki sedan modeli Tesla Model S’ti. Tesla mühendislerinin verdiği bilgiye göre, araç,340km menzile sahip. Aile arabası temasıyla yola çıkan Model3, tam 400 litrelik bagaj hacmine sahip. 5.6 saniyede 100km’e hıza ulaşabiliyor. 

Araç tasarlanırken çelik- alüminyum malzeme kullanılması planlanmış. Model3’ün diğer bir özelliği de sürüş yüksekliğinin ayarlanabiliyor olması.

Model3 arkadan itişli bir sedan ve dört çeker seçeneği de var. Aracın dikkat çeken bir özelliği de ön kısımda da bagaj olması. 

Tesla Model3 tasarımda ilk dikkati çeken detay ise orta B sütunundan sonrası tamamen cam olması.  

 

Tesla Model3 Ne Kadar Yakıyor?

Marka, Tesla Model 3 alıcılarına 400kWh ücretsiz dolum desteği sunuyor. Elbette bundan sonrası ücretli. 

 

Tesla Model S ile Tesla Model3 Arasındaki Farklar

Tesla Model 2 ile Model 3’ün farkı ise boyutlarda, menzilde ve diğer donanım özelliklerinde ortaya çıkıyor. 

Her ikisi markanın amiral gemileri olan iki aracın teknik farklılıklarından bazıları şöyle:

Model S hatchback karoser tipinde tasarlanmışken Model 3 gerçek bir sedan.

ModelS 2.3 saniyede 100km’e hıza erişiyorken Model3, 5.6 saniyede erişiyor. 

Model S’te tamamen alüminyum malzeme kullanılmışken Model 3’te çelik alüminyum karışımı kullanılmış.

 

Tesla Model3’ün Multimedya Ekranı

Aracın multimedya ekranı ortada konumlanmış. Ancak diğer Tesla modellerinin multimedya ekranından farklı olarak yatay konumlanmış. Ayrıca hız ve diğer bilgilerin ön cama yansıtılacağı şimdilik sadece dedikodu. 

Ekran konusu o kadar çok ciddiye alındı ki bir tasarımcı henüz Tesla Model3 piyasaya sürülmeden onu deneyimleyebileceğimiz bir ekran arayüzü hazırladı. Andrew Goodlad tarafından hazırlanan bu arayüzü deneyimleyebilir hatta Tesla ekran arayüzün nasıl olması gerektiği konusunda geri bildirim yapabilirsiniz. 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here