Son 5 Yılın En Moda Araba Renkleri

0
3730

Araba renkleri de dekorasyon ve giyim trendlerine paralel biçimde demode ya da moda olabiliyor. Ancak otomobil piyasasında dekorasyon ve giyim modası kadar hızlı bir değişim yaşanmıyor. Peki, son yıllarda en çok hangi araba renkleri tercih ediliyor?

Kıyafet alırken, evinize eşya alırken, akıllı telefon alırken, bilgisayar alırken nasıl dış görüşüne, tasarımına ve rengine de dikkat ediyorsanız otomobil alırken de mutlaka renk konusunu dikkate alıyor olmalısınız. Elbette otomobiller için moda kavramı diğer alanlardaki kadar hızlı değişen bir trend ivmesi göstermez. Ama yine de dönemin ruhundan, trendinden etkiler taşır. İkinci el otomobil alırken ya da sıfır kilometre bir araba satın alırken trend renkleri göz önüne almak ileride arabanızı kolay satmanızı sağlayabilir. Hayalinizdeki otomobile ulaşmak üzere araştırma yapmanızı kolaylaştıran ve avantajlı fiyatlarla güvenli online bir platform üzerinden araba satın almanızı sağlayan arabam.com ile farklı renklerdeki seçeneklere erişebilirsiniz.

Metalik Gri ve Milenyum Çağı

Araba rengi seçerken, giyim ve dekorasyon modasındaki gibi trendler keskin bir biçimde belirleyici olmuyor elbette. Ancak yine de her dönemin kendine göre trend bir rengi var. Mesela 1990’ların sonunda milenyum fırtınası sinemadan, sanata, modadan dekorasyona her alana yayılmıştı. 2000’lerin ilk yıllarında bu etkiyle gri ve özellikle de metalik gri çok popüler oldu. Metalik grinin en çok ilgi gördüğü alanlar da elektronik cihazlar ve otomobillerdi. Bu moda renk, daha sonra giyim ve dekorasyondaki etkisini beyaza bıraktı. Ancak otomobillerdeki çizikleri göstermeyen, tozu, kiri belli etmeyen çok kullanışlı yapısıyla gri devam eden dönemde de ilk tercihlerden olmaya devam etti.

Beyazın Yükselişi

Son yıllarda ev dekorasyonunda, cep telefonlarında, giyimde, aksesuarlarda beyaz rengin ne kadar çok kullanıldığını hatta adeta bir tarz meselesi haline geldiğini fark etmişsinizdir. Aynı etki, otomobil piyasasında da yer buldu. Elbette ikinci el araç satışında kolay satılan renkler arasında yer alması, toz belli etmemesi gibi nedenlerin de bu popülaritede etkisi var. Ama moda ve dekorasyonda beyazın trend renk haline gelmesi, otomobil seçimine de büyük ölçüde yansıdı.

Geleceğin Otomobilleri Farklı Olmayı Seviyor!

Gelecek yıllarda otomobilde renk seçimi konusunda lacivert, saks mavi, mat siyah, kırmızı renklerin çok tercih edileceği tahmin ediliyor. Özellikle BMW, Mercedes gibi otomotiv tasarımında trend belirleyen markalar bu renklerde üretime ağırlık veriyorlar. Ayrıca iki renk kullanımı da giderek popüler olmaya başladı. Son model BMW, Citroen markalarında bu etkiyi rahatça fark edebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here