Önümüzdeki yıllarda parlayan bir iş alanı olarak gördüğümüz otomotiv fotoğrafçılığı gittikçe yaygınlaşıyor. Otomobil yarışlarını görüntüleyerek ya da son model otomobillerin fotoğraflarını çekerek para kazanmak ister miydiniz?

Bazı meslekler ancak bir hobi olacak kadar keyiflidir. Tur rehberliği, müzisyenlik, ressamlık, dalış eğitmenliği ve fotoğrafçılık bunlara güzel birer örnek. 1900’lü yıllarda bir meslek ya da iş alanı olarak ortaya çıkan fotoğrafçılık, anı dondurarak sonsuza dek saklamak üzerine bir hobidir aynı zamanda. Keyifli bir hobi, perspektiften, fizik disiplinine kadar pek çok alana dokunan optik bilimi, görsel sanat ve belgelerde ya da albümlerde kullanılmak üzere fotoğraflar hazırlayan bir meslek fotoğrafçılık alanında bir araya gelir. Yani fotoğrafçılık hem bilim, hem sanat, hem iş hem de hobidir. Kendi içinde moda fotoğrafçılığı, spor fotoğrafçılığı, stillife fotoğrafçılık gibi dallara ayrılan fotoğrafçılıkta son yıllarda dikkat çeken bir alan da otomotiv fotoğrafçılığı. Bu keyifli konuyu otomobillere çok meraklı olan okuyucularımız için araştırdık. Kim bilir, belki siz de içinizdeki otomotiv tutkusunu çekeceğiniz fotoğraflarla çok daha keyifli bir noktaya taşırsınız.

Otomotiv Fotoğrafçılığı Nedir?

Bilindiği üzere otomotiv sektörü Mercedes’ten, BMW’ye, Volkswagen’den Ford’a, Fiat’tan Citroen’e çok geniş bir marka havuzuna sahip. Ayrıca otomotiv sektörü araç kiralama devleri, oto lastik markaları, oto yedek parça markaları, oto sigorta şirketleri gibi ek aktörlerle de genişliyor. Tüm bu markaların tanıtım katalogları, fuar organizasyonları, marka çalışmaları, basılı ve dijital pazarlama süreçleri için sıklıkla fotoğraflara ihtiyaç duydukları biliniyor. Söz konusu net, estetik, etkileyici, markayı öne çıkaran, istenen etkiyi sunabilen fotoğraflar ise otomotiv fotoğrafçılığı konusunda uzmanlaşmış profesyonellerce çekiliyor. Bu işe otomotiv fotoğrafçılığı deniyor.

Parlayan Bir İş Alanı Olarak Otomotiv Fotoğrafçılığı

Otomotiv Fotoğrafçılığı Alanında Fotoğraf Nasıl Olmalı?

Otomotiv sektöründe markaların ihtiyaç duydukları fotoğraflar bazı temel özellikler taşır. Bunlar şöyle sıralanabilir: Marka değerini öne çıkaracak nitelikte çekimler yapılmalı. Otomobilin üzerinde ışık yansıması olmamalı. Fotoğrafçının ve çevredeki diğer unsurların gölgesi otomobilin üzerine düşmemeli. Fotoğraflar, ön cepheden ancak aracın ön köşe uzundan arka kısmına doğru bir perspektifle çekilmeli. Fotoğrafın çözünürlüğü yüksek netliği iyi olmalı. Aracın boyutu hakkında bilgi vermek üzere mümkünse yanında ya da içinde model ile çekim yapılmalı ancak model ve giysisi ya da aksesuarları otomobilin önüne geçmemeli.

Nasıl Otomotiv Fotoğrafçısı Olunur?

Otomotiv sektöründe başarılı bir fotoğrafçı olmak üzere aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Önce dünyaca ünlü otomotiv fotoğrafçılarının çalışmalarını toplayın ve inceleyin. Sürekli alıştırma yapın. Otomotiv markalarının kataloglarında kullandıkları fotoğrafları inceleyin. Fotoğrafçılık üzerine araştırma yapın, bol bol okuyun. Mümkünse bir fotoğraf dergisini takip edin. Fotoğrafçılığı sadece bir iş olarak değil aynı zamanda sanat olarak görün. Teknik açıdan daha fazla donanım için bir kursa ya da eğitime katılın. Çektiğiniz fotoğrafları fotoğraf stok sitelerinde ya da kendi blog sayfanızda yayımlayabilirsiniz.

Parlayan Bir İş Alanı Olarak Otomotiv Fotoğrafçılığı

Oto İlan Fotoğrafları Nasıl Olmalıdır?

Online ilan sitelerinde satıcıların otomobil ya da konut için yeterli görsel paylaşmaları çok önemlidir. Her gün yüzlerce satıcıyla alıcıyı bir araya getiren arabam.com olarak biz, hem ikinci el oto ilanlarınızda hem de diğer ilanlarda fotoğrafın önemine çok inanıyoruz. Net, aydınlık, aracın her açıdan görüntülendiği fotoğraflar alıcıda hem incelemek hem de satın almak için güven yaratır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here