Tasarım

Alman marka, Q model ailesini genişletmeye devam ediyor. Audi Q7, Audi Q5 ve Audi Q3’ten sonra ailenin son üyesi olan Audi Q2, kompakt boyutlarıyla şehir içinde kullanım kolaylığı sunuyor.

Audi Q2 modeli, 4191 mm uzunluğu, 1794 mm genişliği ve 1508 mm yüksekliği ile premium sınıfta rakipsiz kalıyor. BMW X1 ve Mercedes GLA’nın rakibi olarak da Q3 konumlandırıyor.

Audi Q2 tasarım olarak gençleri kendine çekmeyi hedefliyor.  Zira, Audi’nin diğer Q modellerine göre çok daha dinamik görünüyor.

Kendine has tasarım özellikleriyle, farklı bir geometrik tasarım dilini simgeleyen ve bu sayede Audi’nin Q model ailesi içinde bağımsız bir karakter ortaya koyan Q2, ilk bakışta farklı olduğunu hissettiriyor. Klasik Audi ön ızgarası ve geniş hava girişleri sayesinde keskin kenarlı ve güçlü bir SUV olarak öne çıkan yeni modelde göze çarpan ilk özellik renkli denge kanatlarına sahip C sütunlarıyla birleşen düşük tavan oluyor. Bu detay, Audi Q2’nin sportif karakterini daha da ön plana çıkarıyor.

Arka bölüm de uzun tavan ucu rüzgarlığı ve gövde altı koruma görünüşüne sahip difüzörle birlikte dinamik bir şekil alıyor. Yanda, yüksek cam çizgisinin yanı sıra kapı bölmesindeki içbükey alanlar ise özellikle dikkat çekiyor. İçbükey alanlar, tekerlek yuvalarını ve böylece kompakt SUV’ nin quattro karakterini daha da vurgulu hale getiriyor.

İç Mekan

Audi Q2 modelinin dış görünüşü sond erece etkileyici. Son model bir otomobilde olduğunuzu ve özlelikle de Audi’nin son model araçlarından birinde olduğunuzu hissedeceğiniz yer ise iç mekan. Ancak maalesef kabine geçtiğinizde ise aynı heyecanı bulamıyorsunuz. Sade tasarlanan kabin, Audi kalitesinden biraz uzak kalmış.

Audi Q2’nin iç mekânı dört yetişkinin rahatça seyahat etmelerini sağlayacak genişliği ve ferahlığı sunuyor. Dış gövdenin sıkı ve köşeli tasarım dilini devam ettiren Q2’nin iç mekânı ise beş kişilik. Dört kapı da oldukça geniş açılarak, otomobile rahatlıkla girilebilmesini sağlıyor. Görüş alanı oldukça iyi olmakla birlikte sürücü ve öndeki yolcunun oturma pozisyonları da sportif bir yapıda.

Q2 Bagaj Hacmi

Bagaj bölmesi 405 litreye kadar yük alabiliyor ve bagaj kapasitesi arka koltuklar katlandığında 1050 litreye kadar çıkıyor. Yalıtım konusunda da Audi mühendisleri Q2’yi sessiz bir otomobil yapmayı başarmışlar. Hem motor hem de yol sesi Q2’nin kabinine fazla sızamıyor. Opsiyonel özellikler arasında otomatik açılıp kapanan bagaj kapağı yer alıyor. Orta kısım da ayrıca kayak malzemeleri ya da raf taşımaya uygun dikey yükleme yapılmasına olanak sağlayan şekilde geniş tasarlanmış. Q2’yi kullanmak hem basit hem de ergonomik. MMI ekranı standart olarak gösterge panelinin üst kısmında yer alıyor. Boyutu, sipariş edilen bilgi-eğlence sistemine göre değişiyor. MMI touch özelliğine sahip MMI navigation plus, bilgi-eğlence modelleri arasında en gelişmişini temsil ediyor. Menü yapısı ve döner/basmalı kontrol düğmesi üzerinde yer alan, kaydırma ve yakınlaştırma/uzaklaştırma işlevlerinin yapılmasını sağlayan dokunmatik (touch pad) alan kullanımı da keyifli bir hale getiriyor. Bu akıllı dokunmatik alan üzerinde, sistemde istenilen işleve ulaşmak için hedefle ilgili az sayıda birkaç karakterin girilmesi yeterli oluyor.

Audi sanal kokpit, okuması kolay analog göstergelere bir alternatif olarak sunuluyor. 12,3 inçlik ekranı, çok ayrıntılı ve parlak grafiklere ve biri takometre ile hız göstergesine, diğeri de bilgi eğlence ve/veya navigasyon verilerine odaklanan iki farklı ekran moduna sahip. Görüntü, çok fonksiyonlu direksiyon simidi üzerinden değiştiriliyor. Tamamen dijital gösterge paneli ve üst bilgi-eğlence sistemine ek olarak, tam boyutlu araç sınıfından gelen üçüncü teknoloji de ek bilgilendirme ekranı. Sürücünün doğrudan görüş alanı içerisindeki cam panele, önemli bilgilerin yansıtılmasını sağlıyor. Bu bilgiler arasında navigasyon verileri, aracın hızı ve uyarı mesajları yer alıyor. Audi akıllı telefon ara yüzü gibi en yeni ve çekici bilgi eğlence sistemleri otomobilde Apple Car Play ile yer alıyor.

Müzik tutkunları ise Bang & Olufsen Sound System’in şehrin SUV’u Q2’de yer aldığını duymaktan memnun olacaklardır. Bu sistem içerisinde 14 hoparlör yer alıyor ve hoparlörlerin üzerinde yer alan parlak alüminyum kliplerle iç mekanın görünümünü de güzelleştiriyor. LED ışıklı yol göstericiler, karanlıkta beyaz renkle parlıyor.

Motor

Q2’nin geniş bir motor yelpazesi bulunuyor. 116 HP’lik üç silindirli 1.0 Turbo FSI ve 150 HP’lik dört silindirli 1.4 Turbo FSI motor benzinli seçenekleri oluştururken.

116 HP’lik 1.6 TDI motor dizel cephesinde yer alıyor. Audi’nin ünlü quattro dört tekerlekten çekiş sistemi sadece 2.0 TDI motorda yer alıyor fakat o motor seçeneği de Türkiye’de satılmıyor. Bütün motorlar yedi ileri S Tronic çift kavramalı şanzımanla tercih edilebiliyor. Test aracımızın kaputunun altında 1.4 litrelik 150 HP’lik Turbo FSI motor yer alıyor. Muhtemelen Q2’nin en çok tercih edilen motor seçeneklerinden biri olacak motor, bir spor otomobil performansı sunmuyor olsa da 8.5 saniyelik 0’dan 100 km/s hızlanma verisi etkileyici. Turbonun da desteğiyle alt devirlerden itibaren canlı olan motor, çift kavramalı şanzımanın yardımıyla seri olmayı başarıyor.

Güvenlik

 Audi Q2 EuroNCAP’tan Kaç Yıldız Aldı?

Bağımsız güvenlik kuruluşu EuroNCAP, Audi’nin kompakt SUV segmentindeki yeni modeli Q2’yi beş yıldızla derecelendirdi. Yetişkin, çocuk ve yaya korumasında üst derecede güvenlik sağlayan Q2, acil durum fren asistanıyla da puanını yükseltti.

Audi pre sense front ön bölge sürücü destek asistan sisteminin bir parçası olan acil fren asistanı Q2’de standart olarak sunuluyor. Sistem ön ve arka sensörleri ile aracın çevresini sürekli kontrol ediyor. Q2 sahip olduğu bu sistemle, sürüş sırasında aracın çevresinde sürüş güvenliğini etkileyecek veya risk oluşturabilecek bir araç veya yaya tespit ederse önce görsel ve akustik uyarıcılarla sürücüyü uyarıyor. Sürücü tepkilerine göre gerek görüldüğünde de otomatik olarak devreye girip frenleme yapıyor veya tam frenleme ile aracı durduruyor.

Konfor & Yol Tutuş

Audi A3 platformundan yükselen Q2’nin sürüş dinamikleri de A3 ile oldukça benziyor.

Audi, Q2’yi MINI’ye rakip olsun diye ‘go-kart hissi’ sloganıyla tanıtmıştı. Q2 dengeli bir otomobil fakat direksiyon sistemi MINI Countryman’den daha hissiz olduğu için çeviklik hissi olarak geri kalıyor. Sağlam bir sürüşe sahip Q2, eğlenceden daha çok güvenli sürüşe önem veriyor.

Audi Q2 Yol Tutuşu Konusunda Nasıl?

Çukurları ve kasisleri iyi absorbe eden sistem, yol tutuştan da öndün vermiyor. Hafif direksiyon Q2’yi şehir içinde kullanımı kolay bir otomobil yapıyor. Süspansiyon sistemi hem yol tutuş hem de konforu iyi bir şekilde harmanlıyor.

Teknik Özellik

Audi Q2 Teknik Özellikleri

Audi Q2 Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü: Benzin

Şehir İçi Yakıt Tüketimi: 6.3 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi: 4.6 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi: 5.2 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi: 6.6 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu: 119 g/km

Audi Q2 Motor Hacmi

Motor Hacmi: 1395 cc

0-100 km/s Hızlanma: 8.5 sn

Maksimum Hız: 212 km/s

Ön Frenler: Hava kanallı disk

Arka Frenler: Disk

Audi Q2 Boyutlar

Uzunluk: 4191 mm

Genişlik: 1794 mm

Yükseklik: 1508 mm

Dingil Mesafesi: 2601 mm

Audi Q2 Bagaj Hacmi: 405 lt

Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt

Boş Ağırlık: 1355 kg

Lastik Boyutu: 215/55 R17

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here