Mercedes AMG G63 4×4 Squared Ortaya Çıktı

0
2651
MERCEDES G63 SQUARE ORTAYA CIKTI

1970’lerden beri üretilen G serisi, Mercedes-Benz markasının en uzun süredir piyasada olan modelidir. Günümüz teknolojisi ile birlikte ise, çok daha iyi bir araca dönüşmüştür. Bu efsane modeli yaşatmak için, harekete geçen Mercedes- Benz, herkesin çok sevdiği Mercedes AMG G63 4×4 Squared modelini tekrar kullanıcılarla buluşturacak. Önceki modelinde tasarım olarak, daha çok G500’e benzerken bu sefer ise, AMG G63 modeline benzer bir yapıda olacak.

Mercedes AMG G63 4×4 Squared Özellikleri

Mercedes G63 Yeşil

Yeni G Class 3×3 Squared toplamda 585 hp beygir gücüne sahip olacak. Fakat önceki modeline göre arazi yetenekleri daha kısıtlanacak. Onun yerine daha lüks ve asfaltta yetenekli bir araç olacak. Arazi yetenekleri kısıtlı olmasına rağmen jantları 22 inç boyutunda ve karbon alaşımlı olacak. Bu sayede yeni Squared 4×4 adeta koca bir kamyon gibi gözükecek. Ek olarak karbon fiber büyük çamurlukları sayesinde de daha az kirlenecek.

Bazı araç severlere göre Mercedes AMG G63 4×4 Squared modeli ne kadar arazi için üretilmemiş olsa da yine de arazideki en yetenekli araçlardan birisi olacak. Önceki modelle kıyasladığımızda derin suya girme seviyesi 1000mm iken bu araçta 900mm olacak yani bir bardak sudan bile az bir fark var diyebiliriz.

Bu aracın süspansiyonlarına bakacak olursak, Yeni Mercedes AMG G63 4×4 Squared, önceki nesil G-Class 4×4 Squared modelindeki gibi sağlam bir ön aksa sahip olmayacak. Onun yerine bağımsız bir ön süspansiyon yer alacak. Bu süspansiyonlar sayesinde satın alabileceğiniz en sert süspansiyonlara sahip ve off-road özellikli araç şüphesiz Yeni 4×4 Squared olacak.

Mercedes AMG G63 4×4 Squared Motor ve Güç Organları Özellikleri

G63 ÖN TASARIM

Bu aracın kaputunun altında bizleri dev bir motor karşılıyor. Bu motorun özelliklerine bakacak olursak, 4.0 litrelik çift turbo V8 yer alıyor. Yukarıda da dediğimiz gibi 584 hp beygir gücü üretebiliyor. Bu haliyle önceki G-Class Squared 4×4 modeline göre 163 hp daha güçlü olduğunu görebiliyoruz. Yeni SUV adından da anlayabileceğiniz gibi dört tekerlekten de güç alabiliyor. Ek olarak kilitlenebilir diferansiyel özelliğine sahip olacak.

Mercedes AMG G63 4×4 Squared Tasarımı

g63 iç konsol

Aracın içine bakacak olursak, suni süet deri kaplı direksiyon simidi ve aracın neredeyse her yerinde “AMG” vurguları göze çarpıyor. Aracın iç aydınlatması ise gerçekten çok güzel tasarlanmış. Böylece dev bir aracın içerisini LED döşemelerle aydınlatmak gerçekten zor olsa gerek. Fakat aracın her yerinde bulunan LED döşemeler insanı adeta büyülüyor.

Aracın ön kısmı ise daha önceki modeline çok benzer olacak. Büyük ve yuvarlak LED farların ortasında ise yine büyük bir havalandırma ızgarası bulunacak. Arka kısmında ise, aracın büyüklüğüyle ters düşen iki stop farı bizleri karşılıyor. Bu araçta tek eleştirilecek nokta bu olabilir. Bunun dışında neredeyse kusursuz bir araç bizleri bekliyor.

Mercedes AMG G63 4×4 Squared Fiyatı Ne Olacak?

Mercedes G63 FİYAT

Fiyat konusu belirsizliğini korumaya devam ediyor. Mercedes-Benz şirketinden daha fazla detaylı bilgi bekliyoruz. Eski G-Class Squared 225 bin dolara satılıyordu, fakat Mercedes AMG G63 4×4 Squared modelinin, çok daha pahalı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ek olarak bu araç üretilecek son G-Class olabileceği konuşuluyor. Böyle bir durumda fiyatları çok daha pahalı olacaktır.

Sıfır KM Mercedes G63 Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here